Δάγκωσε τη γιαγιά της που την αγκάλιασε με το ζόρι κι η μαμά της αρνήθηκε να την τιμωρήσει

January 26, 2021



Δάγκωσε τη γιαγιά της που την αγκάλιασε με το ζόρι κι η μαμά της αρνήθηκε να την τιμωρήσει

Σύμφωνοι, τα παιδιά είναι τα πιο γλυκά πλάσματα του κόσμου, αλλά δεν είναι πάντα και τα πιο δεκτικά σε ζουλήγματα, τσιμπήματα, αγκαλίτσες και φιλάκια. Όχι με όλους, τουλάχιστον, και αυτό είναι κάτι που οφείλουμε να το σεβόμαστε.

Ακόμη και αν λαχταράμε να μας δώσουν λίγη παραπάνω προσοχή, καλύτερα να τους δίνουμε τον χρόνο τους και να μην τα αναγκάζουμε να κάνουν κάτι που δεν θέλουν. Είναι ένα γενικότερο μάθημα αυτό, που μπορεί να τους φανεί χρήσιμο σε πολλές περιπτώσεις στη ζωή τους…

Σύμφωνα με αυτήν τη μαμά που μοιράστηκε την ιστορία της στα social media, η κορούλα της είναι πολύ γλυκό παιδί αλλά δεν ενδίδει εύκολα σε αγκαλιές και φιλιά παρά μόνο με λίγους: «Δέχεται να αγκαλιάσει μερικούς μόνο απ’ τους συγγενείς μας, αλλά είναι τελείως αρνητική στα χάδια των υπολοίπων. Εγώ κι ο πατέρας της δεν έχουμε πρόβλημα μ’ αυτό και δεν θέλουμε να την εξαναγκάσουμε να κάνει κάτι που την ενοχλεί

Φαίνεται, όμως, πως η γιαγιά της απ’ τη μεριά του πατέρα της δεν συγκαταλέγεται σ’ αυτούς τους εκλεκτούς συγγενείς.

Σε κάποια πρόσφατη οικογενειακή μάζωξη, η πεθερά της αποφάσισε να αγκαλιάσει και να φιλήσει όλα τα εγγόνια και τ’ ανιψάκια της ένα ένα. Όταν έφτασε στην εν λόγω μικρούλα, εκείνη έκανε πίσω και… μουλάρωσε λέγοντας «όχι». Η γιαγιά της τότε της είπε πως χωρίς αγκαλιά δεν έχει σοκολάτα (είχε ήδη μοιράσει σε όλα τα παιδάκια). Το κοριτσάκι είπε ότι δεν τη νοιάζει κι απομακρύνθηκε. Η γιαγιά τότε άρχισε να την ακολουθεί απαιτώντας μια αγκαλιά, ώσπου κάποια στιγμή, την άρπαξε και την αγκάλιασε με το ζόρι.

Η μικρή τότε δάγκωσε τη γιαγιά στο χέρι κι έτρεξε στη μαμά της κλαίγοντας.

Όσο για την πεθερά, εμβρόντητη κατέφτασε κι αυτή ζητώντας απ’ τη μαμά να τιμωρήσει την εγγονή της. Η μαμά όμως, δεν είχε τέτοιο σκοπό. Έβαλε την πεθερά της στη θέση της ευγενικά, κι ύστερα πήρε το παιδί παραδίπλα και του εξήγησε ότι μπορεί να εύχεται σ’ αυτήν ή στον μπαμπά της σε τέτοιες περιπτώσεις αντί να δαγκώνει και να κλωτσάει.

Το καλύτερο για τη μαμά θα ήταν να έχουν πάρει και οι δυο τους το μάθημά τους απ’ αυτό το ατυχές (και λίγο αστείο) περιστατικό. Η κόρη να μάθει να αποφεύγει ό,τι δεν της αρέσει χωρίς συγκρούσεις και η πεθερά να μην εξαγοράζει ούτε να εκβιάζει την τρυφερότητα των εγγονιών της.

Πηγή: tiffytaffy.com,mama365.gr

Διαβάστε επίσης: