Η "κατάρα" των Ωνάσηδων: Τι συνέβη το βράδυ που η Χριστίνα Ωνάση βρέθηκε νεκρή στην μπανιέρα της

January 24, 2021Η Χριστίνα Ωνάση βρίσκεται μυστηριωδώς νεκρή στην μπανιέρα διαμερίσματος της φίλης της Μαρίνας Ντιντερό, στο Μπουένος Αΐρες, στις 19 Νοεμβρίου 1988.Ο χρόνος για τη Χριστίνα Ωνάση, κόρη του Έλληνα κροίσου, η οποία είχε όλα τα φόντα να είναι η πιο ευτυχισμένη στον κόσμο και κατέληξε η πιο δυστυχισμένη, σταματά στα 37 της χρόνια, ενισχύοντας τα περί «κατάρας των Ωνάσηδων».

Χριστίνα Ωνάση: Άγνωστο τι προκάλεσε το πνευμονικό οίδημα

Οι γιατροί δεν μπορούν να διαγνώσουν τίποτε άλλο πέρα από το σιβυλλικό «πνευμονικό οίδημα». Το τι προκάλεσε το πνευμονικό οίδημα, άγνωστο.

Χριστίνα Ωνάση: Έμοιαζε χαρούμενη, ήταν ερωτευμένη και έκανε σχέδια για το μέλλον

Την περίοδο εκείνη πριν το θάνατό της, παρά τα όσα είχαν συμβεί στη ζωή της τα τελευταία χρόνια με τη θυελλώδη σχέση της με τον Τιερί Ρουσέλ, η Χριστίνα Ωνάση έμοιαζε ξανά ευτυχισμένη. Η απόδειξη; Έκανε λιποαναρρόφηση. «Όποτε ήταν ερωτευμένη, έκανε προσπάθειες να αδυνατίσει γρήγορα», είχε πει μιλώντας στο Βήμα, στο παρελθόν, ο Στέλιος Παπαδημητρίου. «Όταν ήταν απογοητευμένη, έτρωγε σοκολατάκια και έπινε Κόκα – Κόλα». Εκείνο το διάστημα λοιπόν η κόρη του Αριστοτέλη Ωνάση ήταν ερωτευμένη με τον Γιώργο Τσομλεκτζόγλου, αδελφό της φίλης της Μαρίνας Ντιντερό, με τον οποίο είχαν δεσμό και σχεδίαζαν να παντρευτούν.

Μάλιστα, λέγεται ότι είχαν προχωρήσει τόσο τη σχέση τους που σχεδίαζαν τη ζωή τους στην Αργεντινή μαζί με την κόρη της Χριστίνας, Αθηνά.

Λέγεται ακόμη ότι όσοι είχαν έρθει σε επαφή μαζί της εκείνες τις τελευταίες ημέρες, υποστήριζαν ότι έδειχνε ένας ευτυχισμένος άνθρωπος, ενθουσιασμένος, με όρεξη για ζωή και σχέδια για το μέλλον.

Λίγες ώρες πριν βρεθεί νεκρή η Χριστίνα Ωνάση, είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Παύλο Ιωαννίδη λέγοντάς του «να βοηθήσουμε την κοινότητα εδώ» (σ.σ. το Μπουένος Αϊρες όπου βρισκόταν). «Ήταν γεμάτη ζωή», λέει ο ίδιος για εκείνο το τηλεφώνημα.

Κάποιες ώρες αργότερα, στη μία τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος, το τηλέφωνο στο σπίτι του κ. Ιωαννίδη χτυπά ξανά. Στην άλλη άκρη της γραμμής η Ελένη Σύρου, ένας από τους πιο κοντινούς ανθρώπους της Χριστίνας Ωνάση, του μεταφέρει τα δυσάρεστα.

Χριστίνα Ωνάση: Η καρδιά της ήταν γερή σαν του ταύρου

Το μυαλό όλων, σε πρώτη φάση, πήγε στην καρδιακή προσβολή, με τον γιατρό της ωστόσο, δρ. Ζαν Μισέλ Ουγκουρλιάν, να λέει στον κ. Παπαδημητρίοιυ ότι όταν την είχε εξετάσει πριν φύγει για την Αργεντινή είχε βρει την καρδιά της γερή σαν καρδιά ταύρου.

Οι αργεντινοί γιατροί μίλησαν για πνευμονικό οίδημα, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαριστούν ποτέ τα αίτια του πνευμονικού οιδήματος, τι το προκάλεσε και τελικά σκότωσε την Χριστίνα Ωνάση.

Σύμφωνα με έγγραφα που είχαν φέρει στο παρελθόν στο φως «Τα Νέα», οι Αργεντίνοι δικαστές για τα αίτια του θανάτου της Χριστίνας Ωνάση (21.12.1989) μιλούσαν για «λυπηρό συμβάν, στερημένο από κάθε εγκληματικότητα» και σε ένα δεύτερο (8.5.1990) ανέφεραν ότι «δεν υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις που θα μας έδιναν μια απόλυτη σιγουριά για να απορρίψουμε την εγκληματική ενέργεια». Στο δεύτερο έγγραφο αναφέρεται ότι «παρά τη γνωμάτευση των γιατρών, το σώμα της μεταφέρθηκε στην κλινική του “Ηλιου” με πρωτοβουλία των οικείων της, με την ελπίδα μιας ανάνηψης. Αυτή η ενέργειά τους ήταν η αιτία για να επιληφθεί η Εθνική Δικαιοσύνη».

Χριστίνα Ωνάση: Ανεξιχνίαστος ο θάνατός της

Η αστυνομία από την πλευρά της ανέφερε σε έγγραφό της «ανεξιχνίαστος θάνατος».

Παλαιότερο δημοσίευμα, επίσης των Νέων, ανέφερε ακόμη ότι η πιθανότητα να πέθανε η Χριστίνα Ωνάση εξαιτίας της λήψης υπνωτικών χαπιών ή φαρμάκων διαίτης αποκλείεται, καθώς η τοξικολογική εξέταση που πραγματοποιήθηκε δεν εντόπισε κανενός είδους ουσίες.

Χριστίνα Ωνάση: Δεν ανακοινώθηκαν ποτέ τα ευρήματα της έρευνας στο δωμάτιό της

Τα ευρήματα της έρευνας στο δωμάτιό της δεν ανακοινώθηκαν ποτέ. Λέγεται πως βρέθηκε ένα άδειο μπουκάλι από χαπάκια, αλλά τίποτε δεν είναι σίγουρο. Το μόνο βέβαιο πως η πόρτα της δεν είχε παραβιαστεί και η Χριστίνα εξωτερικές αμυχές από επίθεση δεν έφερε. Ήταν απλώς νεκρή μέσα στην μπανιέρα της.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: