Πτώση ελικοπτέρου στην Εύβοια: «Περίεργη συμπεριφορά στον αέρα» – Και βατραχάνθρωποι στις έρευνες

September 27, 2023

Πτώση ελικοπτέρου στην Εύβοια: «Περίεργη συμπεριφορά στον αέρα» – Και βατραχάνθρωποι στις έρευνες



Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι σωστικές αρχές προκειμένου να εντοπίσουν τον κυβερνήτη του ελικοπτέρου Α-109 πολιτικού τύπου που κατέπεσε στην Εύβοια, την ώρα που πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι πιθανόν οι επιβαίνοντες να ήταν δύο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην παραλία Μαντούδι όπου κατέπεσε το ελικόπτερο, έχουν ήδη σπεύσει 4 σκάφη του Λιμενικού και δύο ιδιωτικά, ενώ στις έρευνες συμμετέχει και ένα ελικόπτερο Super Puma. Παράλληλα, καταφθάνουν άνδρες της μονάδας υποβρυχίων αποστολών (ΜΥΑ) για να συνδράμουν στις έρευνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή δυσχεραίνουν τις προσπάθειες εντοπισμού και διάσωσης.

Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα νωρίτερα  η ΕΡΤ, καταγράφεται καρέ καρέ, η πτώση του ελικοπτέρου στη θάλασσα.

Σύμφωνα με πηγές, ο πιλότος του ιδιωτικού ελικοπτέρου είναι έμπειρος, καθώς έχει υπηρετήσει και στις Ένοπλες Δυνάμεις. Σημειώνεται ότι το σήμα του ελικοπτέρου χάθηκε μόλις μισή ώρα αφότου είχε απογειωθεί από το Μαντούδι και κινούνταν προς τη Βιομηχανική Περιοχή του Βόλου. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Β. Σιώμο που περιέγραψε στην ΕΡΤ τα λεπτά πριν την πτώση:  «Όταν πέρασε το ελικόπτερο από μπροστά μας, μας έκανε εντύπωση γιατί πετούσε πολύ χαμηλά. Κάποια στιγμή χάθηκε μέσα στην ομίχλη. Ακούσαμε έναν θόρυβο, όπως κάνει το ελικόπτερο όταν προσπαθεί να κάνει κάνει ο πιλότος του ελικοπτέρου στους κινητήρες για να κατεβάσει το διασώστη».

«Μπροστά από το σπίτι μου έχει πέσει, με ειδοποίησαν δικοί μου άνθρωποι και πάμε τώρα στο σημείο» ανέφερε ο Δήμαρχος Μαντουδίου Γεώργιος Τσαπουρνιώτης μιλώντας  ΕΡΤ ότι το ελικόπτερο έπεσε στην παραλία Αχλαδίου.

Όπως περιέγραψε: «όταν πέρασε το ελικόπτερο από μπροστά μας, μας έκανε εντύπωση γιατί πετούσε πολύ χαμηλά. Κάποια στιγμή χάθηκε μέσα στην ομίχλη. Ακούσαμε έναν θόρυβο, όπως κάνει το ελικόπτερο όταν προσπαθεί να κάνει κάνει ο πιλότος του ελικοπτέρου στους κινητήρες για να κατεβάσει το διασώστη.

Από πλευράς του ο πτέραρχος εν αποστρατεία Κώστας Ιατρίδης αναφερόμενος στις συνθήκες ορατότητας σχολίασε ότι «καιρός είναι άσχημος, είχε χαμηλή νέφωση και βροχή». Σύμφωνα με τον ίδιο: «Εάν η ορατότητα ήταν πολύ περιορισμένη θα έπρεπε να ενημερωθούν για τον καιρό της διαδρομής από εκεί που βρισκόνταν στο Μαντούδι μέχρι τον Βόλο. Εάν ο καιρός είχε πολύ χαμηλή νέφωση και είχε και έντονη βροχή κανονικά δεν θα έπρεπε να απογειωθούν».

Δείτε επίσης:


Πηγή

Διαβάστε επίσης: