“Έστειλα την κόρη μου διακοπές στη γιαγιά & τώρα μου ζητάει 400€ για τα έξοδά της. Είμαι θυμωμένη, τι να κάνω;”

July 17, 2023

“Έστειλα την κόρη μου διακοπές στη γιαγιά & τώρα μου ζητάει 400€ για τα έξοδά της. Είμαι θυμωμένη, τι να κάνω;”Μία μητέρα εξομολογείται την ιστορία της, όταν έστειλε την κόρη της στη γιαγιά για διακοπές και εκείνη της ζήτησε 400 ευρώ για τα έξοδά της.

«Με λένε Πέπη και μεγαλώνω τη κόρη μου μόνη μου. Η μητέρα μου μένει στην επαρχία και δεν έχω ποιός να μου τη κρατήσει επειδή εργάζομαι, οπότε τα καλοκαίρια τη στέλνω στη μαμά μου.

Όταν στέλνω το παιδί στη γιαγιά του, στέλνω μαζί και 300 ευρώ για τα έξοδα του. Πρίν λίγες μέρες που το παιδί γύρισε από τη γιαγιά, με πήρε η μαμά μου τηλέφωνο και μου ζήτησε 400 ευρώ επιπλέον. Όταν τη ρώτησα πώς γίνεται ένα 7χρονο παιδί να θέλει 700 ευρώ στις διακοπές, μου είπε ότι χάλασε χρήματα για ταξί από και προς το αεροδρόμιο, ταξί για να κατέβουν στην πόλη επειδή μένουν σε χωριό κλπ.

Είμαι πολύ ενοχλημένη ειδικά επειδή η μητέρα μου ήρθε να μείνει μαζί μας το χειμώνα που έπρεπε να διευθετήσει κάποια κληρονομικά. Έκατσε σπίτι μας 3 μήνες και εννοείται ότι πληρώσαμε τα πάντα εμείς (εγώ τα περισσότερα και έβαλε κάποια και η αδερφή μου).

Είμαι θυμωμένη. Είναι και η μαμά μου μονογονέας και πίστευα ότι καταλάβαινε τη θέση μου. Ποτέ δεν της ζητήσαμε να πληρώσει για τίποτα. Της δίνουμε χρήματα ακόμη και για το σούπερ μάρκετ, για να καλύψει το πασχαλιάτικο τραπέζι όταν πηγαίνουμε Πάσχα στο χωριό.

Αισθάνομαι ότι εκμεταλλεύεται τη γενναιοδωρία μου και δεν την εμπιστεύομαι πια, μιας και όλο αυτό έχει γίνει πολύ δαπανηρό για μένα (οικονομικά και συναισθηματικά).

Τί λέτε να κάνω; Να δώσω τα 400 ευρώ και να μην ξαναστείλω το παιδί; Ή να της βγάλω και εγώ ένα λογαριασμό για τους 3 μήνες που έκατσε σπίτι μου χωρίς να πληρώσει και να πατσίσουμε;

Πέπη».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: