Καισαρική: Η Συγκλονιστική Φωτογραφία Καισαρικής Τομής Της Μητέρας Με Το Μωράκι Της

June 10, 2022

Καισαρική: Η Συγκλονιστική Φωτογραφία Καισαρικής Τομής Της Μητέρας Με Το Μωράκι ΤηςΚαισαρική: Η Συγκλονιστική Φωτογραφία Καισαρικής Τομής Της Μητέρας Με Το Μωράκι Της

Χιλιάδες χρήστες του Facebook σε όλο τον κόσμο έχουν κοινοποιήσει τη φωτογραφία μιας μητέρας και του νεογέννητου μωρού της που ήρθε στον κόσμο με καισαρική τομή.Τη φωτογραφία της γυναίκας, της οποίας το όνομα δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, τράβηξε η φωτογράφος Έλεν Άλλερ από το Γκέρνσεϊ. “Τράβηξα μερικές φωτογραφίες όταν η γυναίκα ήταν ακόμη έγκυος και μου έλεγε ότι έτρεμε στην ιδέα να κάνει καισαρική“, δηλώνει η 29χρονη Άλλερ. Λίγες ημέρες μετά ήρθε η ώρα να γεννήσει, έγινε όμως επείγουσα καισαρική επειδή είχε χάσει πολύ αίμα. “Μου ζήτησε να τραβήξω τη συγκεκριμένη φωτογραφία, καθώς ο χειρότερος εφιάλτης της αποδείχθηκε πως έσωσε τελικά τη ζωή τόσο της ίδιας όσο και του γιου της.

2

Η φωτογραφία έχει συγκινήσει και εμπνεύσει χιλιάδες ανθρώπους, κυρίως γυναίκες που ένιωθαν ακριβώς όπως και αυτή η γυναίκα, δεν έλειψαν όμως και τα αρνητικά σχόλια. Όπως αναφέρει η Άλλερ, ορισμένοι ζήτησαν να κατέβει η φωτογραφία από το Facebook επειδή την θεώρησαν προκλητική.

Η Άλλερ, η οποία διανύει επί του παρόντος τον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης της, παραδέχεται ότι και η ίδια φοβάται την καισαρική τομή και πως είχε συζητήσει το θέμα αυτό με τη γυναίκα της φωτογραφίας. “Όταν τράβηξα τις φωτογραφίες της εγκυμοσύνης της, ήταν αμετακίνητη στην άποψή της να μην κάνει καισαρική και ένιωθα κι εγώ το ίδιο. Κατά τον τοκετό, όμως, υπήρξαν επιπλοκές και τελικά έπρεπε να κάνει καισαρική.

Όταν η γυναίκα επικοινώνησε με την Άλλερ μετά τη γέννηση του μωρού της, η 29χρονη σκέφτηκε να τραβήξει την επίμαχη φωτογραφία που θα έδειχνε το μωρό και την τομή στην κοιλιά της μητέρας. Σύμφωνα με την Άλλερ, η φωτογραφία έχει περισσότερο να κάνει με την ίδια τη μητέρα και τη μάχη με τους φόβους της.

Συνάδελφοι φωτογράφοι ενθάρρυναν την Άλλερ να μοιραστεί τη φωτογραφία στην επαγγελματική σελίδα της στο Facebook και από εκεί διαδόθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο. Όπως αναφέρει η φωτογράφος, συνήθως τις φωτογραφίες της τις βλέπουν περίπου 100 άτομα, όμως αυτή την έχουν δει περισσότερα από 10 εκατομμύρια χρήστες του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: