Άλλη Mια Εξωφρενική Eικόνα Aπό Την Ύδρα: Αυτή Τη Φορά Φόρτωσαν Ντουλάπα Σε Ζώο

June 6, 2022

Άλλη Mια Εξωφρενική Eικόνα Aπό Την Ύδρα: Αυτή Τη Φορά Φόρτωσαν Ντουλάπα Σε ΖώοΔεν πέρασαν λίγες μέρες μετά το περιστατικό που συνέβη στο νησί της Ύδρας με το μουλάρι που του φόρτωσαν πάνω του ένα ψυγείο και μια νέα παρόμοια φωτογραφία μας εξοργίζει ξανά. Ύδρα και πάλι. Ένα δύστυχο ιπποειδές φορτωμένο με μια ντουλάπα αυτή τη φορά, και όχι με μεγάλη και πολύ βαριά ηλεκτρική οικιακή συσκευή, όπως γράψαμε σε προηγούμενο δημοσίευμά μας. Αλλά αυτό δεν έχει και πολύ σημασία καθώς ο λόγος που γράφουμε το κείμενο είναι άλλος. Το γεγονός είναι η αφορμή.Τη φωτογραφία τράβηξε η Eva Rouba στα τέλη Μαΐου, η οποία βρισκόταν στο πανέμορφο, κατά τα άλλα, νησί της Ύδρας για διακοπές. Όπως μάλιστα μας λέει η ίδια το βάρος μπορεί να μην ήταν μεγάλο- πρόκειται για μια ντουλάπα που ζυγίζει περίπου 20 κιλά- όμως το ζώο δεν το βαστούσαν τα πόδια του.

Και τα ερωτήματα που μας έρχονται είναι απολύτως λογικά: Ήταν καλά το ζώο στην υγεία του; Μήπως ήταν άρρωστο; Μήπως ήταν αδύναμο; Μήπως ήταν γέρικο; Απλά ρωτάμε, μπας και κάποιος υπεύθυνος φιλοτιμηθεί να μας δώσει καμιά απάντηση της προκοπής. Γιατί την προηγούμενη φορά ο δήμαρχος Γιώργος Κουκουδάκης δυστυχώς δεν μας έπεισε. Και δεν μας έπεισε γιατί κατέληξε στην ανάρτηση-απάντησή του για το συμβάν με απειλές. Και όποιος απειλεί…

Δεν υιοθετούμε καμία καταγγελία που μας έρχεται στο site. Αλλά δυστυχώς μας έρχονται πολλές. Αρκετές κάνουν λόγο ότι δεν γίνεται έλεγχος αν ένα ζώο είναι γέρικο ή όχι, αν είναι υγιές ή άρρωστο. Πολλά ζουν σε άθλιες συνθήκες, με άθλιο ή ελάχιστο φαγητό. Πολλά τα χτυπάνε αν δεν ανταποκριθούν σε αυτά που τους ζητούν. Αν δεν μπορούν να ανταποκριθούν; Πώς θα κουβαλήσουν ακόμα και μια ντουλάπα 20 κιλών αν δεν μπορούν; Μπορούν να μην μπορούν; Έχουν το δικαίωμα; Και πόσες ντουλάπες ή ψυγεία 20 και 30 και 40 και 50 κιλών τη μέρα μπορούν να κουβαλούν; Υπάρχει ένα όριο; Στα μπάζα που κουβαλούν συχνά υπάρχει όριο; Ξέρουμε όλοι καλά τι εστί μπάζα. Οι καταγγελίες ότι τα ζώα αυτά εργάζονται μέχρι τελικής πτώσεως είναι καθημερινές. Γιατί δεν καταγγέλλουν επίσημα; Γιατί πολλοί έχουν απειληθεί. Από γνωστά πρόσωπα του νησιού. Αλλά και από άγνωστα.

Και αναρωτιόμαστε: Δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να μεταφερθούν κάποια πράγματα; Φυσικά και υπάρχουν. Καρότσια, για παράδειγμα. Τρίκυκλα. Αλλά και άλλα. Πάντα υπάρχουν λύσεις. Πάντα. Όμως δεν τις θέλουν γιατί αυτοί που έχουν τα ιπποειδή θα μείνουν χωρίς δουλειά. Εκεί είναι όλο το ζήτημα, αν δεν το έχετε καταλάβει. Στο να μην τους απελευθερώσουν τους σκλάβους που τους φέρνουν χρήματα. Να ξέρουν όμως ότι είμαστε πολλοί. Και κάθε μέρα γινόμαστε όλο και περισσότεροι. Και κάποια στιγμή θα τα σώσουμε αυτά τα ζώα. Γιατί δεν γεννήθηκαν για να βγάζουν κάποιοι χρήματα αλλά για να ζήσουν ελεύθερα. Όπως όλοι, δίποδοι και τετράποδοι.

Για να δούμε όμως τι είχε πει ο δήμαρχος Ύδρας κ. Γεώργιος Κουκουδάκης για το περιστατικό με το ψυγείο:

«Με έκπληξη διαβάσαμε στο in.gr το άρθρο με τίτλο: “Η Ντροπή του Ανθρώπου στην Ύδρα: Φόρτωσε Ψυγείο πάνω σε Γαϊδουράκι”.

Αρχικά, θα πρέπει για τους “φιλόζωους” που προκάλεσαν ή έγραψαν, χωρίς καμία επιφύλαξη ή έρευνα, το συγκεκριμένο άρθρο, να διευκρινιστούν δύο πράγματα:

Πρώτον, ότι το φορτωμένο ζώο της φωτογραφίας δεν είναι “γαϊδουράκι“, αλλά μουλάρι. Σύμφωνα με τις κείμενες κτηνιατρικές διατάξεις, ένα μουλάρι μπορεί φορτωθεί μέχρι 100 κιλά. Οι οικιακές συσκευές, όπως οι ηλεκτρικές κουζίνες, τα πλυντήρια και τα ψυγεία, στις συσκευασίες τους αναγράφουν το βάρος τους. Σε καμία περίπτωση το βάρος αυτών των οικιακών συσκευών δεν ξεπερνά τα 100 κιλά.

Δεύτερον και ως συμπέρασμα της πρώτης παρατήρησης σε καμία περίπτωση το “ζωάκι”, όπως περιγράφεται στο εν λόγω άρθρο, δεν “δυσκολευόταν να σταθεί με τόσο βάρος στη ράχη του”. Το βάρος της συγκεκριμένης οικιακής συσκευής δεν ξεπερνά τα 70 κιλά.

Στην Ύδρα, όπως είναι παγκοσμίως γνωστό, δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία τροχοφόρων και μοτοποδηλάτων, γεγονός που σε συνδυασμό με τον αμφιθεατρικό χαρακτήρα της πόλης μας, καθιστά εδώ και αιώνες, τη χρησιμοποίηση ζώων εργασίας επιβεβλημένη. Ο οικισμός της Ύδρας, ο οικισμός χωρίς αυτοκίνητα και μοτοποδήλατα, με τη μοναδική αρχιτεκτονική και φυσική ομορφιά, έχει κτισθεί από ανθρώπους και ζώα μέσα σε πλήρη αρμονία και σε σχέση αμοιβαίας αγάπης και συνύπαρξης.

Αυτό που όλοι γνωρίζουμε στο νησί μας είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αγωγιατών της Ύδρας φροντίζει και περιποιείται τα ζώα εργασίας με ιδιαίτερο ζήλο. Αυτό συμβαίνει όχι μόνο επειδή τα ζώα αυτά τους εξασφαλίζουν τα προς το ζην, αλλά πρωτίστως διότι οι ίδιοι είναι φορείς φιλοζωικής κουλτούρας στην πράξη και όχι στα λόγια. Αγαπούν και φροντίζουν τα ζώα τους καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και δεν τα θυμούνται μόνο το καλοκαίρι για να αναρτήσουν μία παραπλανητική φωτογραφία και ένα ανακριβές σχόλιο στο διαδίκτυο και να προκαλέσουν εντυπώσεις.

Σχετικά με την αναφορά του άρθρου για τη Δημοτική Αρχή ότι τάχα μου τη “φαντάζεται με κλειστά μάτια και αυτιά” σε περιπτώσεις κακοποίησης ζώων δηλώνουμε τα ακόλουθα:

Πέρα από τον ανακριβή και συκοφαντικό αυτόν ισχυρισμό, το άρθρο αγνοεί επιδεικτικά την έντονη φιλοζωική δραστηριότητα του Δήμου Ύδρας. Μόλις πριν 15 μέρες, με έξοδα του Δήμου Ύδρας, ολοκληρώθηκε με επιτυχία σε συνεργασία με την Animal Action Hellas, ακόμη μια δράση φροντίδας ιπποειδών, η οποία περιελάμβανε δωρεάν κτηνιατρική, πεταλωτική και οδοντιατρική φροντίδα, καθώς εκπαίδευση των αγωγιατών και ιατρικές συμβουλές. Η αγάπη των Υδραίων για τα ζώα τους αποδείχθηκε για άλλη μια φορά, καθώς σε 92 ζώα παρασχέθηκαν οι υπηρεσίες κτηνιατρικής φροντίδας και σε 60 ζώα τοποθετήθηκαν microchip.

Κατόπιν των όσων προαναφέρθηκαν, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να προκαλεί παραπληροφόρηση και δυσφήμιση για το νησί μας και τους κατοίκους του. Επιφυλασσόμενοι κάθε νόμιμου δικαιώματός μας, απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση της αλήθειας».

Και εμείς λοιπόν τον ρωτάμε για τα στέγαστρα που πότε μπαίνουν και πότε βγαίνουν -συνήθως βγαίνουν επειδή, όπως λένε, φυσάει αέρας -, με αποτέλεσμα τα ζωάκια που περιμένουν στο λιμάνι σαν ταξί να μεταφέρουν τους επισκέπτες να λιώνουν στην κυριολεξία κάτω από τον ήλιο, έτοιμα να πέσουν κάτω, θα μας πει κάτι; Ή και όταν είναι τα στέγαστρα, πολλά ζώα δεν χωράνε και βρίσκονται έξω από αυτά και κάτω από τον ήλιο…και για αυτό θα μας πει κάτι; Ή θα μας μηνύσει επειδή ρωτάμε και τον αδικούμε;

Ο δήμαρχος Ύδρας Γεώργιος Κουκουδάκης ποζάρει, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στα σχόλια του κόσμου για την κακοποίηση των ζώων στο νησί του, με τα «ευτυχισμένα», όπως νομίζει, ιπποειδή, που κουβαλάνε τα… 100κιλα βάρη με χαρά.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: