Δεν τον λένε Χρήστο Δάντη: Αυτό είναι το πραγματικό του όνομα που ελάχιστοι γνωρίζουν

May 3, 2022

Ο Χρήστος Δάντης ο τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και παραγωγός που όπως έχει γνωστό διατηρεί σχέση με την Ασημίνα, την μάχιμη παίχτρια του Survivor και είναι γνωστός για τις μεγάλες επιτυχίες του, βρίσκεται στον καλλιτεχνικό χώρο εδώ και πολλά χρόνια.



 Δεν τον λένε Χρήστο Δάντη: Αυτό είναι το πραγματικό του όνομα που ελάχιστοι γνωρίζουν

Survivor 5: Σε έξαλλη κατάσταση η Μαίη - "Ο Σπύρος έχει εμμονή μαζί μου"

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Survivor 5: Σε έξαλλη κατάσταση η Μαίη - "Ο Σπύρος έχει εμμονή μαζί μου"

Είναι γνωστός μέσα από πολλές και μεγάλες επιτυχίες του, ωστόσο κάτι που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι, είναι το πραγματικό του όνομα.

Το αληθινό όνομα λοιπόν του Χρήστου Δάντη είναι Χρήστος Βλαχάκης.

Survivor 5 - Χρήστος Δάντης: «Δε δέχομαι τον όρο straight» - Ερωτηματικά για την Ασημίνα Χατζηανδρέου

Σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης ο τραγουδιστής Χρήστος Δάντης, μίλησε ανοιχτά για τα πιστεύω του και μάλιστα δεν φοβήθηκε στη σκληρή κριτική της κοινής γνώμης. Ο ίδιος μάλιστα ήταν χείμαρρος αναφορικά με τους ομοφυλόφιλους.

Ο ίδιος δε φοβάται να υποστηρίξει ανοιχτά την γκέι κοινότητα, ενώ την ίδια στιγμή έχει σχέση εδώ και χρόνια με την Ασημίνα Χατζηανδρέου που διαγωνίζεται φέτος στο Survivor 5.

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

δάντης ασημίνα Survivor

Έχεις δηλώσει ότι με αφορμή τη (θετική) τοποθέτηση σου για το σύμφωνο συμβίωσης έχεις δεχθεί πολλά αρνητικά σχόλια.

Ναι. Ξέρω ότι αυτό συμβαίνει σε όσους τάσσονται υπέρ κάποιων σωστών απόψεων, που φοβίζουν δυστυχώς την κοινωνία μας. Μου φαίνεται, όμως και απαράδεκτο γιατί είναι σαν να γυρίζουμε 50 χρόνια πίσω. Να σου πω ότι κάποια απ΄αυτά ήταν μέχρι και απειλητικά. Τύπου “θα σε πιάσουμε”, “θα σου δείξουμε” κλπ. Υπάρχει πολλή υποκρισία σ΄αυτά. Όπως υποκρισία υπάρχει και στην εκκλησία που χτύπαγε τις καμπάνες πένθιμα για το σύμφωνο συμβίωσης, αλλά τόσο καιρό για όλα αυτά τα παιδάκια από τη Συρία που χάθηκαν άδικα, μια καμπάνα δε χτύπησε. Και μιλάμε για έναν θεσμό, που ίσως να έχει και πολλά στελέχη ομοφυλόφιλα τα οποία φοβούνται να εκφραστούν.

Σε είδαμε όμως να απαντάς έντονα και στο σχόλιο μιας γυναίκας που δεν ήθελε το παιδί της να είναι ομοφυλόφιλο.

Ναι στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού και με αφορμή τη συνέντευξη του Δημήτρη Βαλλιανάτου που είχε παίξει λίγο πριν, ανοίξαμε τη συζήτηση αυτή. Τότε η Ναταλία μου μετέφερε την άποψη μιας κυρίας που έγραφε: “δεν σκέφτεσαι τον πόνο της μάνας”. Και απάντησα πως “αν είναι να σκέφτεσαι έτσι, αν είναι να μην αγαπάς και να μην πονάς το παιδί σου ή να το αγαπάς λιγότερο επειδή είναι ομοφυλόφιλο, καλύτερα να πας να πεθάνεις γιατί είσαι έτσι κ΄αλλιώς νεκρή μέσα σου”. Γιατί τον πόνο της μάνας τον δέχομαι, όταν το παιδί της είναι άρρωστο, όταν υποφέρει. Όταν το παιδί της είναι ομοφυλόφιλο δεν κάνει κακό σε κανέναν.

Σε πολιτικό επίπεδο υποστηρίζεις τις διεκδικήσεις της LGBT κοινότητας;

Φυσικά, το μόνο πρόβλημα σε σχέση μ΄αυτές τις διεκδικήσεις είναι όλος αυτός ο τριτοκοσμικός ρατσισμός που μας διέπει ως κράτος, γιατί είμαστε πραγματικά πίσω και γεμάτοι στερεότυπα. Αυτό φαίνεται και στον τρόπο που μιλάμε. Ακόμα και ο όρος “gay” για εμένα είναι αρκετά στερεοτυπικός. Gay σημαίνει χαρούμενος και είναι σαν να κολλάς σε μια πολύ συγκεκριμένη εικόνα που έχει ο κόσμος για τους gay. Τι πιο στερεοτυπικό απ΄αυτό; Ή η άλλη απάντηση που δίνουν κάποιοι άλλοι “ότι έχω πολλούς φίλους gay και γελάω πολύ μαζί τους”. Τι σημαίνει αυτό; Όπως τον όρο δε δέχομαι και τον όρο straight. Για εμένα η μοναδική συμπεριφορά που υπάρχει και πρέπει να αναφέρεται είναι αυτή που δε βλάπτει. Έχω σιχαθεί μέχρι και παρατάξεις, οι οποίες έχουν ανάμεσά τους ομοφυλόφιλους και δεν ψήφισαν υπέρ του συμφώνου. Για εμένα είναι το αυτονόητο. Μια σύγχρονη κοινωνία πρέπει να επιτρέπει τα πάντα εφόσον δεν προσβάλλει και δεν κάνει κακό σε κανέναν. Και στην ερώτηση που κάνουν κάποιοι “γιατί το Αthens Pride;”, απαντώ “γιατί μιλάμε για μια κοινότητα την οποία έχουμε εντάξει σε μια μειονότητα, έχει καταπιεστεί και θέλει να βγει από την ντουλάπα. Και θέλει να το δείξει. Αν δεν ήταν καταπιεσμένη αυτή η κοινότητα δεν θα είχε την ανάγκη να δείξει πράγματα”. Πρόκειται για μια μερίδα ανθρώπων που την έχουμε εντάξει στην κατηγορία “εσύ δεν πρέπει να μιλάς” και δικαίως θα βγουν να το φωνάξουν. Και αυτός είναι και ο λόγος που υποστήριξα το 2ο Athens Pride και πήγα και τραγούδησα οικειοθελώς.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: