Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκρή δημοσιογράφος από το πλήγμα στο Κίεβο – Επιθέσεις από τη Μόσχα με πυραύλους «κρουζ» (video) – Κόσμος

April 29, 2022

Μια Ουκρανή παραγωγός του Radio Liberty σκοτώθηκε από το χθεσινό ρωσικό πλήγμα στο Κίεβο, ανακοίνωσε ο ραδιοσταθμός στον οποίο εργαζόταν.



«Η Βίρα Γίριτς έχασε της ζωή της από το πλήγμα ρωσικού πυραύλου στην πολυκατοικία στην οποία κατοικούσε», ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του το Radio Liberty, που χρηματοδοτείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το πτώμα της ουκρανής παραγωγού βρέθηκε σήμερα κάτω από τα συντρίμμια, διευκρινίσθηκε από την ίδια πηγή.

Survivor spoiler 29/04: «Άρη μου να ξέρεις πως θα...» - Σάλος με την αποκάλυψη της παραγωγής στον Σοϊλεδη

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Survivor spoiler 29/04: «Άρη μου να ξέρεις πως θα...» - Σάλος με την αποκάλυψη της παραγωγής στον Σοϊλεδη

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν καταδίκασε σήμερα τα «τυφλά πλήγματα» που κατέφεραν χθες, Πέμπτη, οι ρωσικές δυνάμεις στο Κίεβο, ενώ ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες βρισκόταν στην ουκρανική πρωτεύουσα.

«Πλήρης αλληλεγγύη με τον ουκρανικό λαό, καθώς και με τους @antionioguterres και @KirilPetkov (σ.σ.: ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας) που βρίσκονταν χθες στην περιοχή» των πληγμάτων, έγραψε ο Λεντριάν στο λογαριασμό του στο Twitter.

Εξάλλου νωρίτερα σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως ένα ντιζελοκίνητο υποβρύχιο στη Μαύρη Θάλασσα έπληξε με πυραύλους κρουζ Kalibr ουκρανικούς στρατιωτικούς στόχους.

Κανονικά στη Eurovision η Ουκρανία - Το μήνυμα της χώρας - "Ελπίζουμε να..."

Μπορεί λόγω της ρωσικής εισβολής, η συμμετοχή της Ουκρανίας στην Eurovision, να βρέθηκε για αρκετό καιρό υπό αμφισβήτηση, ωστόσο τελικά το συγκρότημα "Kalush Orchestra" θα μπορέσει να ταξιδέψει στο Τορίνο για τον διαγωνισμό τον ερχόμενο Μάιο.

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

H ουκρανική αντιπροσωπεία της Eurovision 2022 πετάει για Τορίνο με στόχο τη νίκη και ξεκαθαρίζει πως η εμφάνιση στη σκηνή δεν θα έχει πολιτικό χαρακτήρα.

Με την ευκαιρία δες εδώ ποιος θα δώσει το 12άρι της Ελλάδας στον μεγάλο τελικό.

Τα λόγια της χώρας

Όπως γράφει ο ogaegreece, στις 28 Απριλίου, δόθηκε συνέντευξη τύπου στο Lviv της Ουκρανίας, για τη φετινή συμμετοχή της χώρας στη Eurovision.

Η συμμετοχή της Ουκρανίας στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2022 είναι ένα σημαντικό βήμα για τη χώρα κατά τη διάρκεια του πολέμου. Αυτές ήταν οι δηλώσεις του Mykola Chernotytskyi, επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου του UA: PBC.

"Πιστεύουμε ότι η εκπροσώπηση της Ουκρανίας στη Eurovision είναι σημαντικό μέρος της συμμετοχής της χώρας μας στα δρώμενα της Ευρωπαϊκής ζωής. Το συγκρότημα που εκπροσωπεί τη χώρα έχει επίσης μία σημαντική αποστολή, να προωθήσει την Ουκρανία. Γι' αυτό ελπίζω ότι θα κερδίσουν".

Όπως έγινε γνωστό στη συνέντευξη τύπου, ο διαγωνισμός θα μεταδοθεί από το UA: KULTURA TV και από την ψηφιακή πλατφόρμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

"Φέτος, ο διαγωνισμός της Eurovision θα μεταδοθεί τόσο τηλεοπτικά αλλά και από τις ψηφιακές πλατφόρμες. Οι ημιτελικοί και ο τελικός θα μεταδοθούν από το UA: KULTURA TV. Αναφορικά με τον τελικό, υπάρχουν συζητήσεις και με άλλα ΜΜΕ. Καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη", τόνισε ο Chernotytskyi.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Oleh Psiuk, lead singer του συγκροτήματος Kalush Orchestra. Αναφορικά με την εμφάνιση στη σκηνή της Eurovision δήλωσε: "Το καπέλο τύπου panama θα είναι σίγουρα εκεί. Θα υπάρχουν επίσης μπλε και κίτρινα σύμβολα. Τα κοστούμια θα διαφέρουν κατά 50%."

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε η αρχηγός της Ουκρανικής αποστολής, Oksana Skybinska: "Θα πραγματοποιηθούν δύο συνεντεύξεις τύπου στο Τορίνο. Μία στις 30 Απριλίου και μία στις 4 Μάϊου πριν από τον πρώτο ημιτελικό. Επίσης, έχουμε κανονίσει και άλλες συνεντεύξεις τύπου τόσο μετά τον ημιτελικό όσο και μετά από την Τελική βραδιά", ανέφερε.

Τέλος, ο σκηνογράφος της Ουκρανικής συμμετοχής, Oleksii Zhembrovskyi (Friends Production company) μίλησε για την εμφάνιση της χώρας και το πώς διασφαλίστηκε ο μη πολιτικός χαρακτήρας της εμφάνισης.

"Κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού της εμφάνισης μας είχαμε πολλές συζητήσεις με την EBU για αυτό το θέμα. Το ζήτημα έχει λυθεί οπτικά και σκηνοθετικά. Για τον σκηνοθέτη, είναι σημαντικό όχι μόνο να οπτικοποιεί ένα τραγούδι, αλλά και να μεταδίδει την ενέργεια του. Το καλύτερο πράγμα για εμάς είναι η δύναμη του πνεύματος των παιδιών μας και η δύναμη της πατρίδας μας. Όλα τα οπτικά εφέ που θα χρησιμοποιήσουμε θα επικεντρωθούν σε αυτό", τόνισε.

Μετά από την συνέντευξη τύπου, η Ουκρανική αποστολή αναχώρησε για το Τορίνο. Το κρατικό κανάλι έλαβε ειδική άδεια από το κράτος για αυτό το ταξίδι εκτός συνόρων.

Διαβάστε επίσης: