Συγκλονίζει Η Εριέττα Κούρκουλου Για Το Πάσχα: «Γιατί; Δεν Βλέπετε Το Φόβο Τους; Δεν Ακούτε Τις Φωνές Τους;»

April 22, 2022

Συγκλονίζει Η Εριέττα Κούρκουλου Για Το Πάσχα: «Γιατί; Δεν Βλέπετε Το Φόβο Τους; Δεν Ακούτε Τις Φωνές Τους;»Συγκλονίζει Η Εριέττα Κούρκουλου Για Το Πάσχα: «Γιατί; Δεν Βλέπετε Το Φόβο Τους; Δεν Ακούτε Τις Φωνές Τους;»

Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι όλων όσων κλείνουν τα μάτια, ένα υπέροχο κείμενο για το Πάσχα και το βιγκανισμό παρέα με μια φωτογραφία με τα…ζώα του Πάσχα.Η Εριέττα είναι ιδρύτρια του Save a Greek Stray, με σπουδαίο έργο και αμέτρητες διασώσεις ζώων. Το καταφύγιο αδέσποτων που έχει φτιάξει στον Ωρωπό είναι πρότυπο. Λατρεύει φυσικά τα ζώα και παλεύει για αυτά. Και είναι vegan.

Διαβάστε το κείμενο που έγραψε:

«Το να κλείνουμε τα μάτια και να ακολουθούμε τον περπατημένο δρόμο είναι το μόνο εύκολο…

Το βαθύ ψάξιμο και η απόρριψη του καθεστώτος, από την άλλη, πολλές φορές οδηγούν στη μοναξιά, τις συγκρούσεις και την απαξίωση από τους ανθρώπους που μας περιτριγυρίζουν.

Όσοι στέκονται στην πλευρά της αγάπης όμως και αγωνίζονται για αυτή ποτέ δεν χάνουν μακροχρόνια, γιατί η αγάπη έχει πάντα δίκιο.

Για εμένα, ο βιγκανισμός, όπως και η απόρριψη των στοιχείων της ελληνικής παράδοσης που στηρίζονται στη θανάτωση άλλων συναισθανόμενων όντων, έχουν τη βάση τους ακριβώς εκεί… στην αγάπη.

Σε μια χώρα σαν την Ελλάδα όπου μας προσφέρονται τόσες εναλλακτικές, η κατανάλωση του κρέατος είναι αχρείαστη.

Οι περισσότεροι από εμάς κάποτε συνδέαμε το Πάσχα με το σούβλισμα αθώων πλασμάτων, και είναι λογικό, γιατί αυτό μας έμαθαν να κάνουμε.

Σήμερα, όμως, ξέρουμε ότι το κάθε ένα από αυτά τα ζώα, κάποτε είχε οικογένεια, φίλους και θέληση για ζωή (όπως έχουμε και εμείς). Ξέρουμε ότι τα θύματα αυτά πάλεψαν με όλη τους τη δύναμη να ξεφύγουν από το σφαγείο αλλά δυστυχώς δεν είχαν καμία ελπίδα.

Μακάρι να μπορούσα να μπω στα σφαγεία και να φωνάξω με όλη μου τη δύναμη στους ανθρώπους που τραβούν το μαχαίρι… «Γιατί;» «Δεν βλέπετε το φόβο τους;», «Δεν ακούτε τις φωνές τους;». Γιατί;;;

Αυτό όμως δεν γίνεται… οπότε κάνω ό,τι μπορώ σαν άτομο.

Στέκομαι απέναντι στη βία και προσπαθώ να βοηθήσω και άλλους ανθρώπους να την αντιληφθούν και να την απορρίψουν και εκείνοι.

Επιλέγω να υπερασπιστώ τα πλάσματα, των οποίων το δικαίωμα στη ζωή καταπατείται χωρίς καμία εξήγηση.

Επιλέγω να περπατώ δίπλα τους.

Επιλέγω να βρίσκομαι στο στρατόπεδο της ενσυναίσθησης, του σεβασμού και της αγάπης, όχι γιατί δεν μου άρεσε η γεύση του κρέατος, αλλά γιατί αυτό δεν δικαιολογούσε την αφαίρεση της ζωής ενός πλάσματος που ήθελε να ζήσει.

Είμαι Vegan, όχι επειδή είναι εύκολο, αλλά επειδή είναι το σωστό.»


Πηγή

Διαβάστε επίσης: