Πήλιο: Το Εντυπωσιακό Σπίτι Με Την Απίστευτη Θέα Στη Θάλασσα

April 20, 2022

Πήλιο: Το Εντυπωσιακό Σπίτι Με Την Απίστευτη Θέα Στη ΘάλασσαΠήλιο: Το Εντυπωσιακό Σπίτι Με Την Απίστευτη Θέα Στη Θάλασσα

Η εντυπωσιακή κατοικία βρίσκεται στο Πήλιο, σε μια πλαγιά με ελαιώνες που καταλήγει σε βραχώδη παραλία.Η σχεδιαστική αρχή που ακολουθήθηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο “Δημήτρης Φιλιππιτζής και συνεργάτες“, είναι αυτή της ήπιας παρέμβασης και της ομαλής ένταξης στο φυσικό περιβάλλον.

Μεταξύ των κύριων στόχων συγκαταλέγονται το άνοιγμα του εσωτερικού χώρου προς το μοναδικό φυσικό περιβάλλον και η «συνομιλία» των γραμμών της κατοικίας με την μορφολογία και τις πτυχώσεις του εδάφους.

Με αυτόν τον τρόπο, η κατοικία και ο προαύλιος χώρος μοιάζουν να αναδύονται από το φυσικό έδαφος και να εντάσσονται αρμονικά σε αυτό.

Η διαμόρφωση του εξωτερικού περιβάλλοντα χώρου υπαγορεύεται από τεθλασμένες αλλά και καμπύλες χαράξεις που συνυπάρχουν, ενώ το σύμπλεγμα των όγκων σβήνει πάνω στην πλαγιά μέσα από πεζούλες και διαδοχικές κλίμακες.

Tα επίπεδα του προαύλιου χώρου μοιάζουν να αποτελούν την ηχώ του κυματιστού επιπέδου της θάλασσας.

Με τη χρήση διαφορετικών υφών και γήινων χρωματισμών, το σύνολο της κατασκευής δημιουργεί την αίσθηση ενός οικείου και ζεστού χώρου, ο αρμονικός συνδυασμός των οποίων καθιστά την κατοικία αναπόσπαστο κομμάτι του φυσικού εξωτερικού περιβάλλοντος.

Ο συνδυασμός της ανάλαφρης αίσθησης μιας «νησιώτικης και φωτεινής» κατοικίας με την στιβαρότητα ενός πέτρινου «πηλιορείτικου κτίσματος» καθιστά την κατοικία ένα «μεταιχμιακό» χώρο ανάμεσα στην ακρογιαλιά και το βουνό.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες:


Πηγή

Διαβάστε επίσης: