Υπόθεση Πάτρας – Ρούλα Πισπιρίγκου: Ο Θάνατος Της Ίριδας, Οι «Αναζητήσεις» Της Πισπιρίγκου Και Οι Ερωτήσεις Στους Γιατρούς

April 19, 2022

Υπόθεση Πάτρας – Ρούλα Πισπιρίγκου: Ο Θάνατος Της Ίριδας, Οι «Αναζητήσεις» Της Πισπιρίγκου Και Οι Ερωτήσεις Στους ΓιατρούςΥπόθεση Πάτρας – Ρούλα Πισπιρίγκου: Ο Θάνατος Της Ίριδας, Οι «Αναζητήσεις» Της Πισπιρίγκου Και Οι Ερωτήσεις Στους Γιατρούς

Μία ακόμη αποκάλυψη σε ότι αφορά στην Ρούλα Πισπιρίγκου αναμένεται να προκαλέσει αίσθηση στην κοινή γνώμη.Την ίδια ώρα η μητέρα των τριών παιδιών που βρίσκεται προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό με την κατηγορία ότι δολοφόνησε την 9χρονη κόρη της Τζωρτζίνα, φαίνεται ότι δεν θα επιμείνει στο αίτημα για αποφυλάκιση αφού όπως καταλαβαίνει και η ίδια οι ισχυρισμοί της σχετικά με την κεταμίνη καταρρέουν ο ένας μετά τον άλλο.

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησαν η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά, και η αρχισυντάκτρια του pelop.gr Μαρία Παπαγιαννακοπούλου, αναφορικά με τις καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας.

Όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ», Βασίλης Λαμπρόπουλος, η 33χρονη μητέρα αναζητούσε αναισθητικές ουσίες, ενώ η Τζωρτζίνα ήταν καλά στην υγεία της, μία εξέλιξη που έρχεται να δέσει ακόμη περισσότερο την υπόθεση με τη δολοφονία του 9χρονου κοριτσιού.

«…Αμέλεια του αιώνα»

«Ενώ η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν βέβαιη ότι δε θα βρεθεί τίποτα στο τάμπλετ, τελικά βρέθηκαν 27 αναζητήσεις αναισθητικών ουσιών σε ένα διάστημα δύο μηνών που δεν τις έχει αναφέρει η ίδια. Αυτό δημιουργεί μια υποψία για να δούμε τι έχει συμβεί τελικά με την πορεία της κεταμίνης. Για τη διερεύνηση των δύο άλλων θανάτων, αναμένοντας τα πορίσματα των ιατροδικαστικών εκθέσεων, αν αποδειχθεί ότι υπάρχει ασφυκτικός θάνατος, τότε θα μιλάμε για δολοφονική ενέργεια αλλά και για την αμέλεια του αιώνα», τόνισε η κ. Βαρελά.

«Έχουμε αναγάγει αυτό το πρόσωπο, τη Ρούλα Πισπιρίγκου, σε μια τηλεπερσόνα. Τροφοδοτεί τα ΜΜΕ, είναι τόσο χειριστική που όλο το πανελλήνιο ασχολείται με αυτά που λέει και κάνει», πρόσθεσε η ίδια.

Για το αίτημα αποφυλάκισης

Η Ρούλα Πισπιρίγκου φαίνεται πως έχει δεύτερες σκέψεις για την υποβολή του αιτήματος αποφυλάκισης.

Σύμφωνα με τη δικαστική συντάκτη του MEGA, Άννα Κανδύλη, η μητέρα των τριών παιδιών στην Πάτρα δεν επιμένει στο αίτημα αποφυλάκισης, και μάλλον δεν μπορεί να το κάνει. Όπως φαίνεται, υπάρχει δυσκολία στο να βρεθεί ειδικός πραγματογνώμονας που να αναλάβει να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς της.

Αρχικά, ο δικηγόρος της είχε δηλώσει πως σκοπεύει να ζητήσει να αντικατασταθεί η προσωρινή κράτηση της 33χρονης με περιοριστικούς όρους. Πλέον, όμως, φαντάζει δύσκολο να επιμείνει στο αίτημα αποφυλάκισης, καθώς όλοι της οι ισχυρισμοί καταρρέουν.

Αν και αρχικά η Ρούλα Πισπιρίγκου δήλωνε πως δεν ευθυνόταν για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποκαλύφθηκε ότι στον οργανισμό του κοριτσιού βρέθηκε η ουσία κεταμίνη. Στη συνέχεια, ισχυριζόταν πως το λάθος ήταν των γιατρών, ωστόσο, πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι η κεταμίνη είχε χορηγηθεί στην Τζωρτζίνα ώρες πριν καταλήξει, και βρέθηκε στα ούρα της 9χρονης, καθώς είχε προλάβει να μεταβολιστεί.

«Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε αν πέρα από τις 27 αναζητήσεις για τις αναισθητικές ουσίες, έκανε και άλλες αναζητήσεις, για το πώς θα μπορούσε να σώσει το παιδί της», τόνισε η κ. Βαρελά.

Η ερώτηση της Πισπιρίγκου σε ιατροδικαστή μετά το θάνατο της Ίριδας

«Υπάρχει η πληροφορία ότι μετά το θάνατο της Ίριδας η Ρούλα Πισπιρίγκου ρώτησε την ιατροδικαστή αν μπορεί να φανεί αν ο θάνατος του βρέφους προέρχεται από ασφυξία. Η ίδια εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι είναι παθολογικά τα αίτια του θανάτου των τριών παιδιών», είπε η Μαρία Παπαγιαννακοπούλου.

«Για τις αναζητήσεις της 33χρονης, πρέπει να σας πω ότι πρόκειται για ένα κοινό λογαριασμό, ένα email, που ήταν συνδεδεμένο στο κινητό της Ρούλας, και το τάμπλετ», πρόσθεσε η ίδια.

«Στις ουσίες που αναζητήθηκαν, ναι μεν υπάρχουν φαρμακευτικές ουσίες, από την άλλη φαίνεται ότι δεν έψαξε την κεταμίνη πριν το θάνατο. Στο πλαίσιο της αναζήτησης φαρμακευτικών ουσιών, της εμφανίστηκε και η κεταμίνη. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι πληκτρολόγησε για να μάθει τι είναι η κεταμίνη, λίγες ώρες πριν τη σύλληψή της», είπε ακόμη η Μαρία Παπαγιαννακοπούλου.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: