Super League: Χωρίς νικητή το ντέρμπι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ – Με παίκτη παραπάνω οι «κιτρινόμαυροι» από το 17'! – Sports

March 3, 2022

Super League: Παίζοντας με παίκτη παραπάνω για περισσότερο από 80 λεπτά, η ΑΕΚ δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε τώρα τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, παρότι προηγήθηκε με τον Λιβάι Γκαρσία. Τραγική η αντίδραση του Τσιντώτα στο φάουλ του Κούρτιτς για το 1-1, ωφελημένη ουσιαστικά η ομάδα του Λουτσέσκου που διατήρησε το +7 από την Ένωση. Ενώ, ένα ημίχρονο αντιστάθηκε ο Αστέρας Τρίπολης στον Ολυμπιακό, στο εξ αναβολής παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής της Super League.



Το ματς

Εμφανώς επηρεασμένη από την γενικότερη κατάσταση αναστάτωσης, που έφερε εσχάτως και το οριστικό τέλος του Αργύρη Γιαννίκη, η ΑΕΚ μπήκε στο γήπεδο μουδιασμένα. Ούτε να κρατήσει ιδιαίτερα μπάλα μπορούσε, ούτε να επιτεθεί οργανωμένα.

Survivor spoiler 02/03: Πρόωρο τέλος στο Survivor 5! Απογοητευμένοι οι τηλεθεατές από την δύσκολη απόφαση του Ατζούν

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Survivor spoiler 02/03: Πρόωρο τέλος στο Survivor 5! Απογοητευμένοι οι τηλεθεατές από την δύσκολη απόφαση του Ατζούν

Ο ΠΑΟΚ μάλιστα πρόλαβε να δημιουργήσει κιόλας δύο καλές ευκαιρίες στα πρώτα 4 λεπτά, αμφότερες με τον Αουγκούστο. Ειδικά η προβολή του Βραζιλιάνου στο 4', έπειτα από ωραίο γύρισμα του Μπίσεσβαρ από τα δεξιά, θα μπορούσε ακόμα και να νικήσει τον Τσιντώτα για το 0-1, αν ο Βραζιλιάνος εκτελούσε με περισσότερη δύναμη.

Στο 16ο λεπτό οι άνθρωποι της Ένωσης διαμαρτυρήθηκαν έντονα για κόκκινη κάρτα στον Τσιγγάρα, λόγω ενός επικίνδυνου τάκλιν που έκανε ο μέσος του ΠΑΟΚ με τις τάπες στον Αραούχο.

Η φάση εξετάστηκε στο VAR, με τον διαιτητή της συνάντησης να πηγαίνει σε on field review και να αποφασίζει εν τέλει την αποβολή του Τσιγγάρα! Από το 20', λοιπόν, οι «ασπρόμαυροι» κλήθηκαν να παίξουν για όλο το υπόλοιπο ντέρμπι με αριθμητικό μειονέκτημα!

Έχοντας πλέον παίκτη παραπάνω στο χορτάρι, η ΑΕΚ άρχισε δειλά-δειλά να γίνεται πιο δραστήρια επιθετικά. Ανέβασε τα ποσοστά κατοχής της, βρίσκοντας μάλιστα λίγο μετά και το πολυπόθητο γκολ!

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

Ο Μάνταλος έκανε για την ακρίβεια στο 28' τη σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε πάνω από τον Κρέσπο και ο Λιβάι από πίσω του έκανε εντυπωσιακό άλμα για να πιάσει την κεφαλιά και να νικήσει τον Πασχαλάκη για το «κιτρινόμαυρο» 1-0!

Ο ΠΑΟΚ παρά τις αντιξοότητες είχε αντίδραση και βρήκε απάντηση στο 36', με τον Κούρτιτς να ευστοχεί σε απευθείας εκτέλεση φάουλ για το 1-1! Μπορεί γενικά ο Σλοβένος να είναι σπεσιαλίστας στις στημένες φάσεις, ωστόσο εν προκειμένω το γκολ ήταν... ευγενική χορηγία του Τσιντώτα, ο οποίος είχε τραγική αντίδραση στη φάση, καθώς και του τείχους που άνοιξε!

Δύο λεπτά μετά η Ένωση έχασε μοναδική ευκαιρία για ν' ανακτήσει άμεσα το προβάδισμα, όμως ο Πασχαλάκης έκανε φανταστική επέμβαση με το δεξί χέρι στην εξ επαφής κεφαλιά του Μάνταλου! Κάπως έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια όντας στα ίσια.

Με την εκκίνηση στο δεύτερο μέρος οι δύο «Δικέφαλοι» παρατάχθηκαν χωρίς αλλαγές. Ακόμα και ο ΠΑΟΚ που έπαιζε με 10 από το 20ο λεπτό, δεν επέλεξε ν' αλλάξει μέσω του πάγκου του κάτι. Η ΑΕΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά και πάλι οι «ασπρόμαυροι» ήταν εκείνοι που κατέγραψαν την πρώτη τελική στην επανάληψη, με ένα σουτ του Μπίσεσβαρ στο 55'.

Στο 63ο λεπτό η Ένωση απείλησε με τον Μοχαμάντι, όταν από ατομική προσπάθεια και ωραίο σουτ του Ιρανού με το δεξί, η μπάλα βρήκε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Πασχαλάκη. Οι Θεσσαλονικείς του Ραζβάν Λουτσέσκου είχαν καταφέρει να ρίξουν το ρυθμό στα μέτρα τους, σε σημείο που δεν φαινόταν το αριθμητικό πλεονέκτημα των «κιτρινόμαυρων».

Μία καλή ενέργεια των παικτών της ΑΕΚ στο 81' κατέληξε σε καθαρό σουτ του Σιμόες στα όρια της μεγάλης περιοχής, με τον Πορτογάλο να πλασάρει τεχνικά αλλά να μην βρίσκει εστία. Ο Οφρυδόπουλος είχε ρίξει πια στο παιχνίδι και τον Ανσαριφάρντ, σε μία προσπάθεια να βρει... buzzer beater για το τρίποντο.

Την ίδια στιγμή, που οι φιλοξενούμενοι αμύνονταν μαζικά και έψαχναν κάποια αντεπίθεση για να κάνουν τη ζημιά. Κανείς δεν βρήκε στα τελευταία λεπτά κάτι παραπάνω, με το τελικό 1-1 στο ΟΑΚΑ να ευνοεί περισσότερο τον ΠΑΟΚ, ο οποίος κράτησε την ΑΕΚ στο -7. Μόλις στο +4 από τον τέταρτο Παναθηναϊκό, πλέον, η Ένωση.

Οι ενδεκάδες

ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Τσιντώτας, Ρότα (74' Μισελέν), Βράνιες, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Σιμόες, Σιμάνσκι (56' Σάκχοφ), Μάνταλος (82' Ανσαριφάρντ), Τσούμπερ (74' Τάνκοβιτς), Γκαρσία (56' Άμραμπατ), Αραούχο.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης (85' Σάστρε), Κρέσπο, Ίνγκασον, Βιεϊρίνια (85' Σίντκλεϊ), Κούρτιτς (74' Σβαμπ), Τσιγγάρας, Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (66' Ελ Καντουρί), Λέο Ζαμπά (85' Μουργκ), Άκπομ.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: