Πόλεμος στην Ουκρανία: «Τι κάνετε εδώ; Είστε απλά μαριονέτες» – Παππούς… στολίζει Ρώσους στρατιώτες στη Μελιτόπολη (video) – Κόσμος

February 27, 2022

Μετά το χθεσινό βίντεο με τη γιαγιά στην πόλη Χένιτσεκ της Ουκρανίας, η οποία «τα έψαλε» σε Ρώσο στρατιώτη, σειρά πήρε σήμερα ένα άλλο, με πρωταγωνιστή έναν παππού στη Μελιτόπολη, στην περιφέρεια της Ζαπορίζια.



Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία: Τουλάχιστον 198 οι νεκροί, ξεπέρασαν τους 1.100 οι τραυματίες – «Ελέγχουμε το Κίεβο – Σπάσαμε το ρωσικό σχέδιο» – Νέο μήνυμα Ζελένσκι

Survivor spoiler 26/02: Ανατροπή δεδομένων! Τέλος εποχής για Ασημίνα και Κάτια!

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Survivor spoiler 26/02: Ανατροπή δεδομένων! Τέλος εποχής για Ασημίνα και Κάτια!

Με τις πληροφορίες που κυκλοφορούν από το πρωί, να αναφέρουν πως η Μελιτόπολη έπεσε σε ρωσικά χέρια, ένας ατρόμητος παππούς διακρίνεται να στέκεται μπροστά σε Ρώσους στρατιώτες και να... τους στολίζει κανονικά. «Το στο δ.... κάνετε εδώ; Κι εγώ Ρώσος είμαι, αλλά μένω εδώ. Έχετε τη χώρα σας, έχουμε τη δική μας. Δεν έχετε δικά σας προβλήματα να λύσετε; Είστε όλοι πλούσιοι εκεί, όπως στα Εμιράτα; Είστε, απλά... μαριονέτες» είπε ο παππούς στον στρατιώτη.

Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία: Αυστηρή απαγόρευση κυκλοφορίας στο Κίεβο! «Όποιος εντοπίζεται στους δρόμους από τις 17:00 έως τις 08:00 θα αντιμετωπίζεται ως εχθρός!»

Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία: Την αυστηροποίηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας στο Κίεβο λόγω του πολέμου στην Ουκρανία ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πρωτεύουσας, σημειώνοντας ότι όποιος εντοπιστεί στους δρόμους από τις 17:00 έως τις 08:00 θα αντιμετωπίζεται ως εχθρός.

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

«Όλοι οι πολίτες που θα βρίσκονται στον δρόμο κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης της κυκλοφορίας θα θεωρούνται μέλη ομάδων σαμποτάζ και αναγνώρισης του εχθρού», ανέφερε ο Βιτάλι Κλίτσκο στο Telegram.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας που επιβλήθηκε στο Κίεβο την Πέμπτη, μετά την έναρξη της ρωσικής επίθεσης, διαρκούσε έως σήμερα μεταξύ 22:00 έως 07:00.

Ο Κλίτσκο ανακοίνωσε επίσης πως το μετρό της ουκρανικής πρωτεύουσας μετατρέπεται σε καταφύγιο για τους κατοίκους και δεν θα εκτελεί, προς το παρόν, δρομολόγια. «Το μετρό μετατρέπεται σε καταφύγιο», έγραψε σε ένα ξεχωριστό μήνυμα στο Telegram.

Φτιάχνουν χαράκωμα στη μέση του δρόμου στο Κίεβο

Συγκλονιστικά τα βίντεο που καταφτάνουν από το Κίεβο, την ώρα που οι Ρώσοι πλησιάζουν και οι μάχες μεταφέρονται όλο και πιο κοντά στο κέντρο της πόλης.

Από τα ξημέρωμα της Πέμπτης η Ουκρανία αντιστέκεται στην εισβολή της Ρωσίας. Οι δυνάμεις της Μόσχας έχουν πλησιάσει στο κέντρο της πρωτεύουσας, με το Κίεβο να στέκεται ακόμα «όρθιο» και τον πρόεδρο της χώρας να καλεί σε αντίσταση με κάθε τρόπο.

Τα βίντεο που καταφτάνουν κάθε στιγμή από την Ουκρανία είναι συγκλονιστικά, μεταφέροντας είτε εικόνες από τις συγκρούσεις, είτε το δράμα των ανθρώπων που αναγκάζονται να φύγουν από τα σπίτια τους για να αποφύγουν τη φρίκη του πολέμου. Ενδεικτικό το βίντεο που δημοσιεύει το AFP, με την κατασκευή χαρακώματος στη μέση του δρόμου στο Κίεβο.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: