Το μαχαίρι στο κόκκαλο: Όλοι ανεμβολίαστοι χωρίς 3η δόση και πρόστιμα στους πάντες ανεξαρτήτου ηλικίας

December 28, 2021

Το μαχαίρι στο κόκκαλο: Όλοι ανεμβολίαστοι χωρίς 3η δόση και πρόστιμα στους πάντες ανεξαρτήτου ηλικίας

Ανεμβολίαστοι θα θεωρούνται όλοι οι πολίτες, ανεξαρτήτως ηλικίας, αν δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση μετά το πέρας επτά μηνών από τη δεύτερη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αλλάζουν όλα στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, η οποία πλέον θα αφορά όλους τους πολίτες, όλων των ηλικιακών ομάδων, εφόσον έχουν περάσει επτά μήνες από τη δεύτερη δόση, χωρίς να έχουν προχωρήσει στην τρίτη.

Όπως ανέφερε ο ΣΚΑΙ, στη συνεδρίαση της επιτροπής διατυπώθηκε η σκέψη, το πιστοποιητικό εμβολιασμού να έχει διάρκεια 7 μήνες για όσους δεν προχωρούν στην ενισχυτική δόση, αλλά τελικά η σκέψη αυτή δεν ανακοινώθηκε επίσημα.

Ωστόσο, υπάρχει το ενδεχόμενο το θέμα να εξετασθεί εκ νέου και στην επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι και σήμερα, στη χώρα μας, υποχρεωτική είναι η τρίτη δόση μόνο για τους άνω των 60 ετών, οι οποίοι- εφόσον λήξει το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους στο 7μηνο- θεωρούνται πλέον ανεμβολίαστοι, αν δεν έχουν προχωρήσει στην τρίτη δόση.

Τα μέτρα για όσους εμβολιασμένους θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι

Όσοι δεν προχωρήσουν στην τρίτη δόση, θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι και θα υπόκεινται σε μια σειρά περιορισμών, καθώς θα πρέπει να δείχνουν διαγνωστικό έλεγχο με PCR ή rapid test για να μπουν στα καταστήματα λιανικού εμπορίου, στους ανοικτούς (εξωτερικούς) χώρους εστίασης, στα κομμωτήρια, στους ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους εργασίας, στην εκπαίδευση, στους χώρους παροχής υπηρεσιών αισθητικής και άλλους χώρους με συναφείς δραστηριότητες ή παροχής υπηρεσιών και στους χώρους λατρείας.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: