Γηροκομείο στα Χανιά: Νέα συγκλονιστική μαρτυρία – «Βρήκα τον πατέρα μου με ανοιχτό κεφάλι»

May 1, 2021Νέες καταγγελίες και αποκαλύψεις για το γηροκομείο στα Χανιά έρχονται στο φως της δημοσιότητας.Σύμφωνα με το OPEN, οι θάνατοι που έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» των αρχών είναι πλέον περισσότεροι από 80, καθώς κάποιοι άνθρωποι που κατέληξαν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο δεν είχαν δηλωθεί.

«Ο μπαμπάς μου ήταν δεμένος στα πόδια και στα χέρια στο κρεβάτι και φώναζε όλη τη νύχτα “νερό, νερό, νερό” και κανείς δεν πήγαινε να του δώσει ένα μπουκάλι νερό», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN η κόρη ενός 70χρονου.

«Βρήκα τον πατέρα μου με ανοιχτό κεφάλι»

Ο πατέρας της έμεινε στο γηροκομείο για δύο μόλις μήνες. Τα όσα καταγγέλλει συγκλονίζουν: «Η κόρη μου τον βρήκε με ανοιχτό το κεφάλι, είχε πέσει ο άνθρωπος, ούτε μας ενημέρωσαν. Μας έλεγαν δεν ξέρουμε, μπορεί λέει λίγο να χτύπησε, δεν ξέρουμε, εδώ κάπου χτύπησε, δεν έχει τίποτα, ενώ ο άνθρωπος ήταν με ανοιχτό το κεφάλι. Και η κόρη μου πήγε και του έβαλαν ένα χανζαπλάστ, ενώ χρειαζόταν ράμματα. Δεν ξέρουμε πόσες ημέρες ήταν με ανοιχτό το κεφάλι».

Ο ηλικιωμένος γύρισε στο σπίτι του σε άσχημη κατάσταση και όπως λέει η κόρη του : «Ήταν αδυνατισμένος, δεν μιλούσε, τον έδεναν στο καρότσι. Tις μέρες αυτές που ήταν στο σπίτι, κάποια στιγμή μιλούσε, επανερχόταν στη μνήμη του και έλεγε όταν τον έβαζα στο μπάνιο: “μη μου πετάς κρύο νερό, όπως μου πετάνε εκεί. Μη μου πετάς κρύο νερό, όπως μου πετάνε εκεί. Δεν θέλω να κρυώνω”».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open τις τελευταίες ημέρες συγκεντρώνονται στοιχεία από λογαριασμούς τραπεζών, από τις ΔΟΥ, τον ΕΦΚΑ και τα υποθηκοφυλακεία, καθώς διερευνώνται και εγκλήματα κατά περιουσίας. Οι δικηγόροι του γηροκομείου, πάντως, επιμένουν πως οι καταγγελίες είναι αβάσιμες και συκοφαντικές.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: