Με εντολή του Μητροπολίτη Κερκύρας στις 12 το βράδυ θα ηχήσουν οι καμπάνες την Ανάσταση

April 30, 2021

Με εντολή του Μητροπολίτη Κερκύρας στις 12 το βράδυ θα ηχήσουν οι καμπάνες την ΑνάστασηΜε εντολή του Μητροπολίτη Κερκύρας στις 12 το βράδυ θα ηχήσουν οι καμπάνες την ΑνάστασηΜετά την Ακολουθία του Νιπτήρος αναφέρθηκε και στις επιθέσεις που δέχτηκε η Θεία Ευχαριστία αυτόν τον έναν χρόνο της πανδημίας

Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριος χοροστάτησε σήμερα Μεγάλη Τετάρτη στην Ακολουθία του Νιπτήρος, στην εκκλησία των Αγίων Πάντων στην Κέρκυρα. Μιλώντας στο ποίμνιό του τόνισε ότι: «Στην εποχή μας πλειοδοτεί η υποκρισία. Ας γίνει παράδειγμα ο Χριστός που έπλυνε τα πόδια των μαθητών Του».

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε και στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και σε όσα συνέβησαν τον τελευταίο χρόνο της πανδημίας: «Και πάλι, ιδίως τον τελευταίο χρόνο, το μυστήριο αυτό γνώρισε την αμφιβολία και την άρνηση από εκείνους που είτε δεν έχουν αληθινή σχέση με τον Χριστό είτε από εκείνους που δεν έχουν μετάνοια στην ζωή τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βρούνε την οδό της θεώσεως».

Ο Σεβασμιώτατος Δέσποτας δεν ήταν δυνατόν να μην αναφερθεί στο πρωτοφανές στα χρονικά, να μετατεθεί δηλαδή η ώρα της Αναστάσεως. Και αποκάλυψε πως έχει δώσει εντολή όλες οι καμπάνες στην Κέρκυρα να χτυπήσουν στις 12 το βράδυ της Αναστάσεως και όχι στις 9. Ενώ και η Θεία Λειτουργία σε πολλές ενορίες θα γίνει το πρωί της Κυριακής του Πάσχα, όπως γινόταν κατά την παλιά κερκυραϊκή παράδοση.

Πηγή : newsbreak.gr

Διαβάστε επίσης: