Οι αστυνομικοί «καίνε» τον Φουρθιώτη: Οι καταθέσεις, το χρηματοκιβώτιο, το συνεργείο και τα «θελήματα»

April 30, 2021Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη, ο οποίος κατηγορείται για σωρεία κακουργηματικών και πλημμεληματικών πράξεων.Συγκεκριμένα, σε βάρος του 35χρονου παρουσιαστή ασκήθηκε ποινική δίωξη για:

Σύσταση συμμορίας (πλημμέλημα)

Ηθική αυτουργία κατά συρροή και κατ’εξακολούθηση στην διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία (κακούργημα)

Ηθική αυτουργία στην έκρηξη και οπλοφορία (κακούργημα)

Ηθική αυτουργία σε οπλοχρησία (πλημμέλημα)

Ηθική αυτουργία στην Προμήθεια κατοχή εκρηκτικής βόμβας (πλημμέλημα)

Ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά

Απόπειρα εκβίασης

Ψευδής καταγγελία

Πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος

Οι αστυνομικοί «καίνε» τον Φουρθιώτη

Όπως προκύπτει από αστυνομικές πηγές, ο Μένιος Φουρθιώτης διέθετε αστυνομική συνοδεία από τις 25 Μαΐου του 2020.

Ωστόσο, σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα της ΕΛ.ΑΣ. με ημερομηνία 31 Μαρτίου 2021 αστυνομικοί που βρίσκονταν στη συνοδεία του Φουρθιώτη έκαναν λόγο σε αναφορές τους για «περιστατικά που κατά την κρίση τους πλήττουν το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας και δεν ανάγονται στην αποστολή τους».

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο ίδιο ενημερωτικό σημείωμα «σύμφωνα με τον επικεφαλής της συνοδευτικής ασφάλειας αλλά και του συνόλου των διατιθέμενων αστυνομικών, δεν συντρέχουν σοβαροί λόγοι ασφάλειας του εν θέματι προσώπου για την κατ΄ εξαίρεση διαδικασία που προβλέπουν οι διατάξεις της παρ. 10 του άρθρου 156 του του Π.Δ. 141/91».

Τι αναφέρουν οι αστυνομικοί 

Μ. Φουρθιώτης: Το ιδιωτικό νοσοκομείο και η ειδική διατροφή.

-Στις 08/09/2020 διαπληκτισμό με υπάλληλο καταστήματος εστίασης, παρουσία του αστυνομικού συνοδού και λοιπών παρευρισκομένων ατόμων,

-Στις 24/12/2020 διαπληκτισμό του παρουσιαστή με άλλο άτομο σε ζαχαροπλαστείο, παρουσία του αστυνομικού συνοδού του,

-Στις 10/01/2021 αίτημα σε αστυνομικό συνοδό να εκτελέσει καθήκοντα φύλαξης στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού ελέγχοντας όσους εισέρχονται και εξέρχονται,

-Στις 21/01/2021 εντολή του Φουρθιώτη σε αστυνομικούς συνοδούς να επέμβουν και να επιπλήξουν μία συνεργάτιδα του στο κανάλι.

-Στις 23/01/2021 ο Φουρθιώτης ζήτησε από τον αστυνομικό συνοδό να εκτελέσει καθήκοντα οδηγού του αυτοκινήτου του προφασιζόμενος ότι δεν αισθάνεται καλά.

– Στις 15/02/2021 μπήκε στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο που του είχε διατεθεί για την συνοδευτική ασφάλεια προκειμένου να μετακινηθεί παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται. Μάλιστα σύμφωνα με την ίδια αναφορά, ο παρουσιαστής επιβίβασε στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο δύο ακόμα άτομα. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής απαίτησε την άμεση αποδέσμευση ενός εκ των δύο αστυνομικών, καταλογίζοντας του ότι είχε αιτηθεί την επιστροφή του στην οργανική του θέση χωρίς να τον έχει ενημερώσει. Ο ίδιος ζήτησε στη συνέχεια από τον αστυνομικό οδηγό να αποβιβάσει τον συνάδελφό του στον πλησιέστερο σταθμό ΗΣΑΠ και παρότι ο οδηγός προσπάθησε να του αλλάξει γνώμη, ο Φουρθιώτης ήταν ανένδοτος.

-Στις 23/02/2021 ο παρουσιαστής διαπληκτίστηκε με αξιωματικό στην Τροχαία Αττικής.

-Στις 17/03/2021 ζήτησε να επιβιβαστεί σε υπηρεσιακό όχημα επικαλούμενος λόγους υγείας.

-Στις 24/03/2021 απαίτησε από ένα εκ των τριών συνοδών του να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο του προκειμένου να μετακινηθεί. Όταν αρνήθηκε του είπε: «Είσαι άσχετος. Να δεις που αύριο θα τρέχεις στο γραφείο του διοικητή σου».

-Στις 25/03/2021 αρνήθηκε να οδηγήσει το αυτοκίνητό του και ζήτησε επικαλούμενος λόγους υγείας να επιβιβαστεί στο υπηρεσιακό όχημα.

Το χρηματοκιβώτιο με τα 500αρικα και το συνεργείο των Δυτικών Προαστίων

Το χρηματοκιβώτιο με τα 500αρικα, η επίσκεψη στο γραφείο του Μένιου Φουρθιώτη και ένα συνεργείο στην περιοχή του Περιστερίου έρχονται να προστεθούν στο παζλ των ερευνών των διωκτικών αρχών, οι οποίες είχαν θέσει στο μικροσκόπιο τους για δύο σχεδόν εβδομάδες τις κινήσεις του γνωστού παρουσιαστή αλλά και των δύο ατόμων με τα οποία σκηνοθέτησε τις εναντίον επιθέσεις του.

Σύμφωνα με το newsit.gr, δύο ημέρες μετά την 22α Απριλίου, όπου σημειώθηκε η έκρηξη γκαράζ του σπιτιού του Μένιου Φουρθιώτη, τα δύο άτομα συναντιούνται μαζί του.

«Στις 24/4/ 2021 αστυνομικοί της υπηρεσίας μας εντόπισαν τους Γ. Σ και το Γ. Π να επιβιβάζονται σε αυτοκίνητο μάρκας Seat ibiza, με οδηγό τον τελευταίο και μετέβησαν επί της οδού Σ…… στο Μαρούσι, όπου οι δυο κατηγορούμενοι εισήλθαν εντός χώρου όπου εργάζεται ο Φουρθιώτης για 30 περίπου λεπτά» αναφέρεται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί από το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών.

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες και λίγο πριν περάσουν χειροπέδες στους ύποπτους, πραγματοποιούν ντου σε ένα συνεργείο των Δυτικών Προαστίων. Εκεί θα εντοπιστεί η μηχανή με την οποία διέφυγαν οι δύο ποινικοί αφού πυροβόλησαν με το καλάσνικοφ τους, τρεις φορές εναντίον των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

«Όπως προέκυψε από την αυτόφωρη διαδικασία, την 27/4/4021 ανευρέθηκε και κατασχέθηκε εντός του καταστήματος – συνεργείου που βρίσκεται στο Περιστέρι, η υπ΄ αριθμόν (στοιχεία πινακίδας) δίκυκλη μοτοσυκλέτα, μάρκας YamahaXTX, χρώματος μαύρου. Στο συγκεκριμένο συνεργείο τηρούνταν κλειστό κύκλωμα καταγραφής το οποίο κατασχέθηκε και από την ανάλυση του καταγεγραμμένου υλικού προέκυψε ότι ο Γ. Σ στάθμευσε εντός του συνεργείου την ανωτέρω επίδικη μοτοσυκλέτα μεσημβρινές ώρες της 16/4/2021», περιγράφεται σύμφωνα με πληροφορίες εντός της δικογραφίας.

 «Από το καταγεγραμμένο υλικό προκύπτει ότι την 23/4/2021 και 26/4/2021 ο Δ. Σ (αδερφός του Γ.Σ που έχει συλληφθεί) παρέδωσε στο προαναφερόμενο συνεργείο, πλαστικά τμήματα για την εν λόγω μοτοσυκλέτα (εντός λευκής σακούλας) και χρηματοκιβωτίου ( εντός λευκού σάκου ) γεγονότα που αποδεικνύουν από τις φυσικές επιτηρήσεις αστυνομικών της Υπηρεσίας μας, αλλά και από μαρτυρία του ιδιοκτήτη του συνεργείου».

Τι περιείχε όμως μέσα το χρηματοκιβώτιο που άφησε αδερφός του ενός εκ των δραστών στο συνεργείο;

Στο χρηματοκιβώτιο χρώματος μαύρου, διαστάσεων 31χ20χ29 εντός του οποίου βρέθηκαν 6 χαρτονομίσματα των 500 ευρώ , 48 χαρτονομίσματα των 100 ευρώ και 277 χαρτονομίσματα των 50 ευρώ. Συνολικά 21.650 ευρώ».

Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί εντόπισαν στην κατοχή του Γ. Π του δεύτερου ατόμου που συμμετείχε στις σκηνοθετημένες επιθέσεις, το ποσό των 10.800 ευρώ. Έτσι απομένει να αποδειχθεί εάν τα λεφτά έχουν δοθεί από το Μένιο Φουρθιώτη η προέρχονται από άλλη πηγή εσόδων των δύο ανδρών.

Διαβάστε επίσης: