«Οι γιοι μου έχουν πάντα σερβιέτες μαζί τους για να βοηθούν τις φίλες τους αν χρειαστεί»

January 28, 2021

«Οι γιοι μου έχουν πάντα σερβιέτες μαζί τους για να βοηθούν τις φίλες τους αν χρειαστεί»





Η Tara Ahren είναι μια μαμά 4 παιδιών. Έχει δύο αγόρια 15 και 16 ετών, και δύο κορίτσια 10 και 6 ετών. Αυτό που προσπαθεί να κάνει με τα παιδιά της είναι να σπάσει τα στερεότυπα μεταξύ των δύο φύλων, ενώ η ανάρτηση που ανέβασε στο διαδίκτυο πριν από λίγες μέρες, συγκέντρωσε πολλά θετικά σχόλια. Και όχι άδικα…

«Πριν από λίγες μέρες δημοσίευσα σε ένα γκρουπ για γονείς μια φωτογραφία των αγοριών μου, του Micah 15 ετών και του Elijah 16 ετών, την οποία είδα να κοινοποιείται αμέτρητες φορές.
powered by Rubicon Project

Πρόκειται για μια φωτογραφία που τους δείχνει να ψωνίζουν λίγο πριν ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά. Στη λεζάντα έγραφα “Τα έφηβα αγόρια μου με βοήθησαν με τα ψώνια. Μεταξύ άλλων αγοράσαμε και τα πρώτα σουτιέν της μικρότερης αδερφής τους, γιατί κάποια στιγμή… τα κορίτσια αποκτούν στήθος. Οι γιοι μου, επίσης, έχουν πάντα σερβιέτες και ταμπόν στην τσάντα τους, σε περίπτωση που χρειαστεί σε κάποια από τις φίλες τους. Είμαι απλά μια μαμά που προσπαθεί να σπάσει τα στερεότυπα μεταξύ των δυο φύλων.”

Μέσα σε λίγες ώρες, το post συγκέντρωσε χιλιάδες likes και θετικά σχόλια, ενώ αρκετές γυναίκες κάθε ηλικίας μοιράστηκαν τις δικές τους ιστορίες “τρόμου” από τα εφηβικά τους χρόνια, όταν χρειάστηκαν απεγνωσμένα σερβιέτες και δεν είχαν.

Μια κυρία, μάλιστα, μου είπε πως όταν ήταν μικρή, λερώθηκε και ένας φίλος της έδωσε τη ζακέτα του, για να την δέσει στη μέση της.

Ωστόσο, οι περισσότερες ιστορίες που μου έστειλαν είχαν το στοιχείο της ντροπής, του εξευτελισμού και της ανημπόριας.


Επίσης, ήταν αμέτρητα τα σχόλια που έγραφαν πως οι άντρες, οι πατεράδες ή οι γιοι τους, ΠΟΤΕ δεν θα πήγαιναν στο σούπερ μάρκετ να αγοράσουν σερβιέτες και ταμπόν.

Δεν μπορώ να παραβλέψω, όμως, και το ότι κάποιοι με κατηγόρησαν πως προσπαθώ να αλλάξω την “παράδoση” με την οποία μεγαλώνουμε χρόνια τώρα.

Ένα πράγμα, όμως, είναι σίγουρο: Η περίοδος παραμένει ένα θέμα ταμπού ανάμεσα στα δύο φύλα και εγώ κάνω ό,τι μπορώ για να μεγαλώσω αγόρια που δεν θα το διαιωνίσουν.


Όπως έχω εξηγήσει στους γιους μου, δεν είναι ντροπή να λερωθεί μια κοπέλα, συμβαίνει συχνά. Ωστόσο, για την η ίδια είναι ντροπιαστικό όταν της συμβαίνει και η καλοσύνη και η κατανόηση είναι το μόνο που μπορεί να τη βοηθήσει τη στιγμή εκεί. Τους συμβουλέυω, λοιπόν, να γίνουν ο άνθρωπος που θα φερθεί με κατανόηση και καλοσύνη”.

Μια μέρα στο τέλος της περσινής σχολικής χρονιάς, μια από τις συμμαθήτριες του Elijah είχε ένα αντίστοιχο ατύχημα και οι φίλες της είχαν μόνο ταμπόν για να της δώσουν. Το κορίτσι, όμως, για θρησκευτικούς λόγους δεν φοράει ταμπόν, οπότε ο γιος μου αποφάσισε πως από την επόμενη μέρα θα έχει εκείνος μερικές σερβιέτες στην τσάντα του, σε περίπτωση που κάποια από τις φίλες του χρειαστεί. Αμέσως, τον μιμήθηκε και ο Micah.

Όσο πιο φυσιολογικά κάνουμε να φαίνονται αυτά τα πράγματα, τόσο πιο φυσιολογικά θα τα βλέπουν και τα παιδιά μας».

Πηγή: cafemom.com

Διαβάστε επίσης: