31χρονος άντρας έπαθε ηλεκτροπληξία ισοδύναμη με έξι ηλεκτρικές καρέκλες και επέζησε

January 23, 2021



31χρονος άντρας έπαθε ηλεκτροπληξία ισοδύναμη με έξι ηλεκτρικές καρέκλες και επέζησε

Το 2014 ο Matt Manzari από τη Φλόριντα έζησε τη φρικτότερη εμπειρία της ζωής του. Έπαθε ηλεκτροπληξία, ισοδύναμη με έξι ηλεκτρικές καρέκλες και κάηκε το 25% του δέρματός του, μέχρι τα κόκαλα.

Παρόλα αυτά σήμερα ο 31χρονος έχει διαψεύσει τους γιατρούς που έλεγαν ότι θα πεθάνει και ξεκίνησε ξανά το αγαπημένο του σπορ, το waterskating. Μάλιστα σε ηλικία 15 ετών είχε συνεργαστεί με τη Nike ως ο πρώτος wakeskater.

Το ατύχημα

Ο Matt χτυπήθηκε από ρεύμα πριν 7 χρόνια όταν έκοβε δέντρα στον τοπική εκκλησία. Όμως, εν αγνοία του, χρησιμοποιούσε το λάθος εργαλείο, ένα τηλεκατευθυνόμενο καλαθοφόρο με ατσάλινο κάδο αντί με κάδο από fiberglass σύμφωνα με την Daily Mail.

Την ώρα που έφτανε κοντά στο δέντρο μια κοντινή γραμμή παροχής ρεύματος του έστειλε κύμα ηλεκτρικής ενέργειας, μέσω του μεταλλικού κάδου στον οποίο στεκόταν με αποτέλεσμα να περάσουν το σώμα του 14.000 βολτ. Το ρεύμα που έχει μια ηλεκτρική καρέκλα είναι 2.000-2.200 βολτ, δηλαδή το σώμα του άτυχου άντρα διαπέρασε ρεύμα ίσο με έξι ηλεκτρικές καρέκλες!

Η γυναίκα του που ήταν τότε έγκυος έσπευσε να τον βοηθήσει αλλά ο Matt ήταν σε τραγική κατάσταση. Το ρεύμα είχε λιώσει το δέρμα του, αφήνοντας εκτεθειμένα τα κόκαλά του. Είχε υποστεί εγκαύματα 4ου και 5ου βαθμού στο 25% του σώματός του. Το ρεύμα είχε κάψει ακόμα και τους μύες του.

Διέψευσε όλες τις προγνώσεις

Οι γιατροί είπαν στους γονείς του ότι δεν θα ζήσει. Για μία εβδομάδα ήταν σε κώμα και ακόμα και όταν ξύπνησε κινδύνευε να πεθάνει από σηψαιμία. Υποβλήθηκε σε 70 χειρουργεία και πέρασε μια άκρως επώδυνη διαδικασία ανάρρωσης. Ωστόσο, ο πατέρας δύο παιδιών κατάφερε όχι μόνο να ανακάμψει αλλά και να επιστρέψει στο wakeskating, που λατρεύει.

Πλέον ο Matt κάνει περιοδεία στις ΗΠΑ με στόχο να εμπνεύσει και άλλους που βιώνουν πολύ δύσκολες καταστάσεις. Δημιούργησε επίσης τη δική του ιστοσελίδα και μάρκα ρούχων με την ονομασία Beyond the Burn, για να μοιραστεί την ιστορία του.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Matt Manzari • Wolfwithin (@mattmanzari)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Matt Manzari • Wolfwithin (@mattmanzari)

Πηγή : newsbeast.gr

Διαβάστε επίσης: