Εννέα θάνατοι ηλικιωμένων μετά από εμβολιασμό – Δεν ευθύνεται το εμβόλιο

January 23, 2021Εννέα θάνατοι ηλικιωμένων μετά από εμβολιασμό – Δεν ευθύνεται το εμβόλιο

Εννιά θάνατοι σημειώθηκαν σε ηλικιωμένους λίγο καιρό μετά από το εμβόλιο, χωρίς ωστόσο να ευθύνεται αυτό για το τραγικό συμβάν.

Παράλληλα, τόνισαν ότι επρόκειτο για ηλικιωμένους που ήταν άρρωστοι και ακολουθούσαν βαριές θεραπείες.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις διαθέσιμες πληροφορίες μέχρι σήμερα, δεν υπάρχουν στοιχεία ώστε να συμπεράνουμε πως αυτοί οι θάνατοι συνδέονται με τον εμβολιασμό» ανακοίνωσε η Γαλλική Υπηρεσία Φαρμάκων κατά την εβδομαδιαία ενημέρωσή της σχετικά με την παρακολούθηση των εμβολιασμών στη χώρα.

Αυτοί οι εννέα θάνατοι αφορούν «ηλικιωμένους που διαμένουν σε γηροκομεία ή ειδικές κατοικίες γήρατος και όλοι παρουσίαζαν χρόνιες ασθένειες ακολουθώντας βαριές θεραπείες».

Σημειώνεται ότι οι θάνατοι αυτοί έρχονται μετά τις «31 περιπτώσεις σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών» κατόπιν εμβολιασμού με το εμβόλιο της Pfizer, όπως έχουν ανακοινώσει οι αρχές. Μάλιστα, μεταξύ αυτών των περιπτώσεων, υπάρχουν «τέσσερις περιπτώσεις επεισοδίων ταχυκαρδίας».

«Έχει εντοπιστεί ένα πιθανό δείγμα πρόκλησης ταχυκαρδίας [από το εμβόλιο]. Το γεγονός αυτό βρίσκεται επί του παρόντος υπό διερεύνηση» σημειώνει η υπηρεσία φαρμάκων.

Στις 131 οι περιπτώσεις παρενεργειών

Συνολικά έχουν εντοπιστεί 131 περιπτώσεις παρενεργειών: «Η πλειονότητα των συμπτωμάτων αντιστοιχεί σε αναμενόμενες ή μη σοβαρές παρενέργειες όπως πυρετός, πονοκέφαλος και ναυτία» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι υγειονομικές αρχές.

Επιπλέον, μέχρι στιγμής, δεν παρατηρήθηκε «καμία περίπτωση δυσμενών επιπτώσεων από το εμβόλιο Moderna», το οποίο αποτελεί δεύτερο εμβόλιο που διατέθηκε στη χώρα με τις πρώτες παραδόσεις να πραγματοποιούνται στις 11 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Υπουργείου Υγείας, που κυκλοφόρησαν την Πέμπτη το απόγευμα, περισσότεροι από 823.000 άνθρωποι έχουν λάβει μέχρι τώρα εμβόλιο.

Πηγή : politiki.gr

Διαβάστε επίσης: