Γιώργος Βουτσίνος: Ο "αδερφός" Νίκος Φώσκολος, η απομόνωση μετά τον χαμό του και το φλερτ με τον θάνατο

January 16, 2021



Ο Γιώργος Βουτσίνος γεννήθηκε στον Πειραιά στις 16 Αυγούστου 1938 και είναι γνωστός στο ευρύ κοινό από την τηλεόραση.



Της: Έπη Τρίμη

Συγκεκριμένα τον ανέδειξε ο Νίκος Φώσκολος μέσα από τη “Λάμψη”  πρωταγωνιστώντας στις δημοφιλείς σειρές Άγνωστος Πόλεμος (ως Γερμανός Ταγματάρχης Βίντερμάν) και Λάμψη (Αντιστράτηγος ΕΛ.ΑΣ.). Στην προσωπική του ζωή υπήρξε σύζυγος της επίσης ηθοποιού Βάντας Καρακατσάνη.

Η φιλία με τον Νίκο Φώσκολο

Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους στον «Άγνωστο Πόλεμο» οι δύο άνδρες γίνονται πλέον πολύ καλοί φίλοι. Και θα παραμείνουν μέχρι να φύγει από τη ζωή ο Νίκος Φώσκολος. Σχεδόν σε όλη τη δεκαετία του ’70 ο σπουδαίος δημιουργός δίνει πολλές φορές ρόλους στον φίλο του Γιώργο Βουτσίνο. «Εν τούτω νίκα», «Πορφύρα και αίμα» είναι κάποιες από τις σειρές που καθιερώνουν τον ηθοποιό στη συνείδηση του κοινού. Στα μέσα εκείνης της δεκαετίας ο Γιώργος ανεβαίνει τα σκαλιά της εκκλησίας με την αγαπημένη του συνάδελφο Βάντα Καρακατσάνη. Μαζί θα κάνουν πολλές επιτυχίες και ως συγγραφικό δίδυμο στα έργα του Φώσκολου «Λάμψη» και «Καλημέρα, ζωή».

Ο Γιώργος Βουτσίνος είναι ίσως και από τους ελάχιστους συνεργάτες στους οποίους ο Φώσκολος έδειχνε τυφλή εμπιστοσύνη στα πάντα.

Μετά τον θάνατο του τελευταίου το 2013 ο Γιώργος Βουτσίνος εγκαταλείπει καθετί που έχει σχέση με το θέαμα. Κάθε είδους δημοσιότητα γι’ αυτόν είναι παρελθόν. Σε γνωστούς και φίλους λέει «κατέβασα ρολά», ενώ τελευταία δημόσια εμφάνισή του, αλλά μακριά από τις κάμερες και τα μικρόφωνα, ήταν το 2016 στην κηδεία του Γιώργου Βασιλείου.

Το φλερτ με τον θάνατο

Ο θρυλικός αστυνόμος Βούρβαχης της “Λάμψης” όπως αποκάλυψε στην εφημερίδα “Espresso”, φλέρταρε με τον θάνατο. Ένα σπάνιο παράσιτο ήταν η αιτία να νοσηλευθεί δύο ολόκληρους μήνες στο νοσοκομείο, σε πολύ σοβαρή κατάσταση, με αποτέλεσμα ο ίδιος να φοβηθεί ακόμη και για τη ζωή του.

“Προσβλήθηκα από έναν ιό με την ονομασία λεϊσμανίαση. Οι δύο αυτοί μήνες ήταν κόλαση για εμένα. Όλο το ιατρικό προσωπικό του Σισμανογλείου είχε πέσει πάνω μου για να βρει τι ήταν αυτό που είχε κάνει εισβολή στο σώμα μου και κανείς δεν μπορούσε να βρει τι στα αλήθεια είχε συμβεί. Όταν βρήκαν το παράσιτο, είχα ήδη χάσει 17 κιλά” λέει ο ηθοποιός στην “Espresso”.

Όπως τόνισε ο ίδιος “όταν γύρισα στο σπίτι, ήμουν ένα κόκαλο, το οποίο σερνόταν εδώ κι εκεί. Δεν μπορούσα να σταθώ στα πόδια μου. Η σύζυγός μου Βάντα είχε τα δικά της σοβαρά προβλήματα υγείας με τους σπονδύλους της και δεν μπορούσε να με βοηθήσει. Και έτσι για εμένα ήταν πολύ σκληρά τα πράγματα. Φοβήθηκα πραγματικά για τη ζωή μου, ότι δεν θα τα καταφέρω”.

“Το παράσιτο από το οποίο είχε προσβληθεί ο Γιώργος είναι πολύ σπάνιο για τον ανθρώπινο οργανισμό. Είναι το αντίστοιχο Καλαζάρ που μπαίνει στο σώμα των σκυλιών. Από το τσίμπημα της σκνίπας συμβαίνει και μπορεί να πεθάνεις. Και ο Γιώργος θα μπορούσε να ήταν νεκρός αν δεν το έβρισκαν εγκαίρως” λέει συγκινημένη η σύζυγός του.

Πώς περνάει σήμερα τη ζωή του

Ο Γιώργος Βουτσίνος διανύοντας το 85ο έτος της ζωής του, ζει στην Κηφισιά έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Βάντα. Η καθημερινή ασχολία του είναι η ενασχόλησή του με τον κήπο του σπιτιού του. Ελάχιστες φορές μιλά για τους σκληροπυρηνικούς ρόλους που έπαιζε στις σειρές όπου πρωταγωνιστούσε και ακόμα πιο λίγες μιλά για τα παρασκήνια όσων έζησε!


Πηγή

Διαβάστε επίσης: