Υπερπατριώτης Κοτζιάς προς Ερντογάν: Αν στείλεις το Όρουτς Ρέις θα το βυθίσουμε

January 12, 2021



Υπερπατριώτης Κοτζιάς προς Ερντογάν: Αν στείλεις το Όρουτς Ρέις θα το βυθίσουμε

Σε συνέντευξή του στο Euractiv, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών επί ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Κοτζιάς υποστήριξε πως είχε αναφέρει στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι εάν το «Ορούτς Ρέις» επιχειρούσε να πραγματοποιήσει έρευνες η Ελλάδα θα το βύθιζε.

Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Κοτζιάς δήλωσε στη συνέντευξη:

“Την πρώτη φορά που συνάντησα τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τον Ερντογάν στην Άγκυρα και οι δύο υπαινίχθηκαν ότι το σκάφος τους θα έφτανε στα νότια της Κρήτης. Και τους είπα γελώντας: “Θα σας βυθίσουμε. Δεν θα φτάσετε ποτέ”.

Οι παραπάνω ισχυρισμοί του πρώην υπουργού Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, βέβαια, έρχονται σε πλήρη αντιδιαστολή με ό,τι έχει υποστηρίξει κατά καιρούς σε συνεντεύξεις του on camera.

Υπενθυμίζεται πως κατά την άφιξη του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Ελλάδα στις 7 Δεκεμβρίου 2017, ο τότε υπουργός Εξωτερικών τον υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο φορώντας τη γραβάτα που του είχε δώσει ο Ερντογάν και αστειευόταν ότι ήταν μέρος “Καλής διπλωματίας”:

 

Επιπρόσθετα, ο Τούρκος πρόεδρος είχε πραγματοποιήσει τότε επίσκεψη στη Θράκη και μάλιστα είχε προσπαθήσει να μιλήσει σε μειονοτικό σχολείο, με τον υφυπουργό Γιάννη Αμανατίδη να αντιδρά, αλλά τελικά το Μέγαρο Μαξίμου να υποβαθμίζει το γεγονός λέγοντας μέσω κυβερνητικών πηγών πως: “Δεν συνιστά πρόκληση το να μιλήσει σε ένα σχολείο ο κύριος Ερντογάν. Άλλωστε, στο παρελθόν Έλληνες πρωθυπουργοί έχουν μιλήσει σε σχολεία ομογενών”.

Αλλά και τον Μάρτιο του 2019 ο Νίκος Κοτζιάς είχε προκαλέσει με δηλώσεις του, όσον αφορά στα ελληνοτουρκικά. Μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών υποστήριξε ότι δεν πρέπει να είμαστε μοναχοφάηδες αλλά να έχει και η Τουρκία έσοδα από τον ενεργειακό πλούτο της ανατολικής Μεσογείου.

 

Πηγή : omadaalithias.gr

Διαβάστε επίσης: