Λουκάς Γιώρκας: Η νίκη στο Xfactor, η σχέση με την Έλενα Ράπτη, οι κρίσεις πανικού και η βοήθεια της εκκλησίας

January 10, 2021



Ο Λούκας Γιώρκας γεννήθηκε στις 18 Οκτωβρίου 1986, στην Κύπρο. Τον  γνωρίσαμε μέσα από το X Factor το 2008 από το οποίο κατάφερε να αναδειχτεί νικητής. Έκτοτε μας έχει απασχολήσει με τα λεγόμενά του αλλά και με την προσωπική του ζωή.



Της: Έπη Τρίμη

Όσο για τη νέα του αγαπημένη ο Λούκας Γιώρκας δεν δίστασε να αποκαλύψει δημόσια μετά από αρκετά μεγάλο διάστημα από τον χωρισμό του με την Έλενα Ράπτη: «Είμαι ανανεωμένος. Είμαι πολύ καλά στη ζωή μου. Έχω πολύ καιρό να είμαι τόσο καλά… Θα προχωρούσα σε γάμο άνετα».

Μια ακόμη ξεχωριστή στιγμή για τον Λούκα ήταν το 2002 όπου σε ηλικία 16 χρονών κερδίζει το 1ο βραβείο στον 12ο διαγωνισμό Σύνθεσης Κυπριακού Τραγουδιού που διοργανώνει το κρατικό κανάλι της Κύπρου, ΡΙΚ, με το τραγούδι «Το Στοίσιημαν» .

Ο ερχομός στην Ελλάδα

Το 2005 σε ηλικία 19 χρονών και αφού ολοκληρώνει τη στρατιωτική του θητεία,  ο Λούκας Γιώρκας αναχωρεί στην Ελλάδα για να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο Πατρών στο τμήμα Βιολογίας. Εκεί παράλληλα με τις σπουδές του, συνεχίζει να ασχολείται με τη μουσική τραγουδώντας σε μικρά «φοιτητομάγαζα».

Το X- Factor και οι πρώτες συνεργασίες

Το 2008 σε ηλικία 22 χρονών αναδεικνύεται νικητής του 1ου ελληνικού X-Factor. Ακολούθως κυκλοφορεί τον πρώτο του δίσκο με τίτλο «Μαζί» από τη δισκογραφική εταιρεία Sony Music, που περιέχει 5 τραγούδια σε μουσική του καταξιωμένου συνθέτη κ. Γιώργου Θεοφάνους και σε στίχους του κ. Θάνου Παπανικολάου. Ο δίσκος γίνεται χρυσός σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, με βάση τον αριθμό των πωλήσεών του. Τραγουδάει σε σκηνές της Αθήνας και κάνει πάρα πολλές εμφανίσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα, Κύπρο και στο εξωτερικό. Συνεργάζεται με πολύ μεγάλα ονόματα του Ελληνικού πενταγράμμου με κορυφαίο τον Δημήτρη Μητροπάνο.

Σταθμό στη ζωή αλλά και στην καριέρα του Λούκα αποτελεί η συμμετοχή του στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 2011 εκπροσωπώντας την Ελλάδα με το τραγούδι «Watch my Dance» σε μουσική του κ. Γιάννη Χριστοδουλόπουλου και στίχους της Ελεάνας Βραχάλη και το οποίο κυκλοφορεί από τη δισκογραφική εταιρεία Minos EMI. Μια μουσική μίξη της ξένης ραπ μουσικής και του Ελληνικού Ζεϊμπέκικου. Ο Λούκας κατακτά την 7η θέση ανάμεσα σε 43 χώρες – συμμετέχοντες.Γυρνώντας τον χρόνο πίσω, όταν εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Eurovision, ο Λούκας Γιώρκας σημείωσε: «Το τραγούδι που είπα στη Eurovision ήταν το ιδανικότερο για την περίσταση». Και συνέχισε: «Με ένα τραγούδι που με γεμίζει θα ξαναπήγαινα στη Eurovision».

Η πίστη στον Θεό

Ο Λούκας Γιώρκας σε συνέντευξή του στο Πρω1νό του ANT1 μίλησε για τις δύσκολες φάσεις που πέρασε εξαιτίας της αναγνωρισιμότητάς του και μίλησε ανοιχτά για τις κρίσεις πανικού που τον ταλαιπωρουσαν στο παρελθόν. Όπως είπε ο τραγουδιστής ο Θεός και η εκκλησία τον βοήθησαν να ξεπεράσει το πρόβλημά του.

«Σε αυτό το χώρο με δυσκόλεψε περισσότερο η δημοσιότητα. Η έκθεση της προσωπικής μου ζωής δεν με ενόχλησε ως προς το ότι δεν προκάλεσα εγώ εσκεμμένα κάτι. Με στεναχωρούσε όταν από μια συνέντευξη το μόνο που κρατούσαν ήταν για τα προσωπικά μου γιατί εισέπραττα ότι δεν ενδιαφερόμαστε για τίποτα άλλο παρά για αυτό. Στο παρελθόν είχα βιώσει κρίσεις πανικού» εξομολογήθηκε ο τραγουδιστής, ο οποίος μίλησε για τον τρόπο που τις ξεπέρασε.

«Πέρασα και από τη διαδικασία της φαρμακευτικής αγωγής, συνομιλώντας με τον πνευματικό μου και με έναν ψυχολόγο. Μου πήρε κάποια χρόνια μέχρι να βρω αυτή τη “συνταγή”. Έχω εναποθέσει τα πάντα στο Θεό. Προσπαθώ να πηγαίνω όσο πιο συχνά μπορώ στην εκκλησία. Έχουμε λανθασμένα την άποψη ότι η εκκλησία είναι δικαστήριο και ότι είναι παλιομοδίτικό. Είναι ένα νοσοκομείο που γιατρεύει την ψυχή, τον άνθρωπο ολόκληρο» ανέφερε  εκείνη τη περίοδο ο Λούκας Γιώρκας. Σε άλλη του συνέντευξη το 2019 είχε εξομολογηθεί πως η ιδανική γυναίκα για τον ίδιο θα πρέπει να πιστεύει στον Θεό και ότι θα βρει έναν άνθρωπο, ο οποίος του ταιριάζει σε πολλά, μάλιστα τόνισε πως η ηλικία δεν είναι εμπόδιο σε μια σχέση ( σ.σ. είχε σχέση με την Έλενα Ράπτη).

Πηγές:wikipedia |Πρω1νό | Hello


Πηγή

Διαβάστε επίσης: