Ηλίας Γιοβανίδης: Ο νεαρός ρομά από τη Θεσσαλονίκη βοηθάει τους φτωχούς και έγινε διάσημος σε όλη την Ευρώπη

January 9, 2021



Ο Ηλίας Γιοβανίδης είναι ο εθελοντής που μοιράζει τρόφιμα στους ωφελούμενους του «Φάρου του κόσμου» και στον οποίο αναφέρθηκε σε tweet της η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.



Ηλίας Γιοβανίδης: Η ανάρτηση που έκανε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

«Η κρίση ήταν σκληρή σε κάποιους Ευρωπαίους – αλλά μπορούμε να βασιστούμε ο ένας στον άλλο. Στη Θεσσαλονίκη, ο Ηλίας είναι εθελοντής σε τράπεζα τροφίμων. Με την ομάδα του, μαγειρεύει και συσκευάζει γεύματα για οικογένειες που έχουν ανάγκη. Μαζί, θα ξεπεράσουμε αυτήν την πανδημία» επισημαίνει η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ανεβάζοντας στην ανάρτησή της βίντεο που δείχνει εθελοντές από τη Θεσσαλονίκη να ετοιμάζουν και να μοιράζουν γεύματα.

Ηλίας Γιοβανίδης: Ο 24χρονος Ρομά έχει πλέον δική του οικογένεια με δύο παιδιά

«Ευχαριστώ θερμά την πρόεδρο της Κομισιόν για την αναγνώριση της προσπάθειάς μας. Αυτή η αναγνώριση μας ωθεί για ακόμη περισσότερα» αναφέρει στο δικό του μήνυμα ο Ηλίας Γιοβανίδης, ο οποίος βρίσκεται από μικρό παιδί κοντά στο «Φάρο του Κόσμου» και τον πατέρα Αθηναγόρα Λουκατάρη. «Νοιώθω υποχρεωμένος να ανταποδώσω το καλό που μου έκαναν και έχω μάθει να είμαι αλληλέγγυος» υπογραμμίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γιοβανίδης, ο οποίος μεγάλωσε δίπλα στον πατέρα Αθηναγόρα και πλέον έχει τη δική του οικογένεια με δύο παιδιά.

«Ο πατέρας Αθηναγόρας δεν είναι απλά ένας ιερέας, αλλά ένα πρότυπο για μένα και λειτούργησε και ως πατέρας μου. Με βοήθησε να συνεχίσω το σχολείο και είναι πάντα δίπλα μου. Έτσι κι εγώ, θέλω να βοηθάω όσους έχουν ανάγκη και μαζί με τη γυναίκα μου, η οποία συνεισφέρει στο μαγείρεμα και άλλους εθελοντές του «Φάρου» μοιράζουμε τρόφιμα σε όσους το έχουν ανάγκη».

Ηλίας Γιοβανίδης: Άναυδος από το tweet της Φον Ντερ Λάιεν

Σύμφωνα με τον 24χρονο, ο οποίος εργάζεται σε εργοστάσιο, σχεδόν καθημερινά τακτοποιεί τις αποθήκες τροφίμων και αφού βγει το πρόγραμμα διανομής για τους ωφελούμενους, μοιράζει τα τρόφιμα. «Προσπαθώ να συμμετέχω όσο μπορώ και κυρίως τα Σαββατοκύριακα που έχω περισσότερο χρόνο», πρόσθεσε. Πάντως, ο ίδιος δηλώνει «άναυδος» που η πρόεδρος της Κομισιόν σχολίασε την πρωτοβουλία του, αλλά θεωρεί ότι «ο καθένας πρέπει να συνεισφέρει στους συνανθρώπους του και ο εθελοντισμός να γίνει αυτονόητος».

Ο «Φάρος του κόσμου» και οι δραστηριότητές του ξεκίνησαν το 2004 στον Δενδροπόταμο από τον πατέρα Αθηναγόρα Λουκατάρη και αποτελεί πρωτοβουλία της Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: