Lockdown: «Κλείδωσε» η παράταση – «Όχι» στο click away από τους λοιμωξιολόγους

January 8, 2021

Lockdown: «Κλείδωσε» η παράταση – «Όχι» στο click away από τους λοιμωξιολόγους



«Κλείδωσε» η απόφαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων του Υπ. Υγείας για παράταση του lockdown, το οποίο θεωρητικά έληγε στις 11 Ιανουαρίου, ενώ αρνητικοί είναι στο ενδεχόμενο να ανοίξουν τα καταστήματα με τη μέθοδο του click away τη Δευτέρα.



Να μην ανοίξουν τη Δευτέρα (11/01) τα καταστήματα με τη μέθοδο του click away, αλλά και τα βιβλιοπωλεία και τα κομμωτήρια, είναι η εισήγηση, σύμφωνα με πληροφορίες, της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων.

Όπως είχε τόνισε από την πρώτη στιγμή το newsbomb.gr, η εισήγηση της Επιτροπής είναι η μετάθεση της επανέναρξης του click-away αλλά και της λειτουργίας βιβλιοπωλείων και κομμωτηρίων για ύστερη ημερομηνία, τουλάχιστον μία εβδομάδα μετά, που θα προσδιοριστεί ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα και το πώς κινήθηκαν τα κρούσματα την Πρωτοχρονιά.

Κάτι που θα φανεί δηλαδή την επόμενη εβδομάδα.

Η εξέλιξη αυτή, ειδικά για το click away φαίνεται να προκαλεί «μουρμούρα» στην αγορά που πόνταρε στην επανέναρξη έστω με αυτό τον τρόπο των καταστημάτων σε συνδυασμό με την έναρξη των εκπτώσεων από τις 11 Ιανουαρίου

Άλλωστε, δόθηκε προτεραιότητα στο άνοιγμα των Δημοτικών σχολείων και των Νηπιαγωγείων με φυσική παρουσία των μαθητών στις τάξεις.

Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν στις έξι το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, καθώς ο Πρωθυπουργός αναμένεται να λάβει τις οριστικές αποφάσεις μετά την εισήγηση των λοιμωξιολόγων.

Ανησυχία για την Αττική – Ίσως ανακοινωθούν νέα μέτρα
Πληροφορίες κάνουν λόγο για «ιδιαίτερη ανησυχία» των λοιμωξιολόγων για την εικόνα της Αττικής χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο για λήψη σκληρότερων μέτρων και αυστηρότερου lockdown για την περιοχή της Αττικής.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: