Ζούκερμπεργκ: Μπλοκάρουμε επ’ αόριστον τον Τραμπ σε Facebook και Instagram- Πολύ μεγάλος ο κίνδυνος

January 8, 2021

Ζούκερμπεργκ: Μπλοκάρουμε επ’ αόριστον τον Τραμπ σε Facebook και Instagram- Πολύ μεγάλος ο κίνδυνος



Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ανακοίνωσε ότι μπλοκάρονται επ’ αόριστον οι λογαριασμοί του Ντόναλντ Τραμπ στο Facebook και το Instagram.



Ο ιδρυτής του Facebook, με ανάρτησή του, εξήγησε ότι είναι «πολύ μεγάλοι οι κίνδυνοι», αν επιτραπεί στον Τραμπ να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τους λογαριασμούς του. Για αυτό οι συγκεκριμένοι θα μπλοκαριστούν επ’ αόριστον και τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθεί η ειρηνική μεταβίβαση εξουσίας.

Νωρίτερα, στον απόηχο της εισβολής στο Καπιτώλιο και τις αναρτήσεις που έκανε ο Τραμπ, το Facebook αποφάσισε αρχικά να μπλοκάρει τον λογαριασμό του για 24 ώρες και το Twitter για 12 ώρες, λόγω της παραβίασης της πολιτικής τους. Αλλά πλέον το Facebook αποφάσισε να πάει ένα βήμα παραπέρα.

«Τα σοκαριστικά γεγονότα των τελευταίων 24 ετών ξεκάθαρα δείχνουν ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προτίθεται να χρησιμοποιήσει τον υπόλοιπο χρόνο της θητείας του για να υπονομεύσει την ειρηνική και νόμιμη μεταβίβαση εξουσίας στον εκλεγμένο διάδοχό του, Τζο Μπάιντεν», τονίζει στην ανάρτησή του ο Ζούκερμπεργκ, ενώ εξηγεί ότι οι επίμαχες αναρτήσεις του απερχόμενου προέδρου έγιναν προκειμένου κρίθηκε ότι θα προκαλούσαν περαιτέρω βία.

«Πιστεύουμε ότι οι κίνδυνοι επιτρέποντας στον πρόεδρο να συνεχίσει να χρησιμοποιεί την υπηρεσία μας αυτή την περίοδο είναι απλά πολύ μεγάλοι. Για αυτό, επεκτείνουμε το μπλοκάρισμα που επιβάλαμε στους λογαριασμούς του στο Facebook και το Instagram επ’ αόριστον και τουλάχιστον τις επόμενες δύο εβδομάδες, μέχρι να ολοκληρωθεί η ειρηνική μεταβίβαση εξουσίας», καταλήγει ο Ζούκερμπεργκ.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Τα σοκαριστικά γεγονότα των τελευταίων 24 ετών ξεκάθαρα δείχνουν ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προτίθεται να χρησιμοποιήσει τον υπόλοιπο χρόνο της θητείας του για να υπονομεύσει την ειρηνική και νόμιμη μεταβίβαση εξουσίας στον εκλεγμένο διάδοχό του, Τζο Μπάιντεν.

Η απόφασή του να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα του για να ανεχθεί αντί να καταδικάσει τις ενέργειες των υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο έχει ορθώς ενοχλήσει ανθρώπους στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο. Αφαιρέσαμε αυτές τις δηλώσεις χθες, επειδή κρίναμε ότι η συνέπεια- και πιθανότατα η πρόθεσή τους- θα ήταν να προκληθεί περαιτέρω βία.

Έπειτα από την επικύρωση του εκλογικού αποτελέσματος από το Κογκρέσο, προτεραιότητα όλης της χώρας θα πρέπει να είναι τώρα να διασφαλιστεί ότι οι υπόλοιπες 13 ημέρες και οι ημέρες μετά την ορκωμοσία θα περάσουν ειρηνικά και σύμφωνα με τις θεμελιωμένες δημοκρατικές νόρμες.

Τα τελευταία χρόνια, επιτρέψαμε στον πρόεδρο Τραμπ να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα μας σύμφωνα με τους δικούς μας κανόνες, κατά καιρούς αφαιρώντας περιεχόμενο ή με επισημάνσεις στις αναρτήσεις τους όταν αυτές παραβίαζαν τις πολιτικές μας. Το κάναμε αυτό επειδή πιστεύουμε ότι το κοινό έχει το δικαίωμα στην ευρύτερη δυνατή πρόσβαση στον πολιτικό λόγο, ακόμη και τον αμφιλεγόμενο λόγο. Όμως, οι τρέχουσες συνθήκες είναι θεμελιωδώς διαφορετικές, περιλαμβάνοντας τη χρήση της πλατφόρμας μας για την πρόκληση βίαιης εξέγερσης ενάντια σε μία εκλεγμένη κυβέρνηση.

Πιστεύουμε ότι οι κίνδυνοι επιτρέποντας στον πρόεδρο να συνεχίσει να χρησιμοποιεί την υπηρεσία μας αυτή την περίοδο είναι απλά πολύ μεγάλοι. Για αυτό, επεκτείνουμε το μπλοκάρισμα που επιβάλαμε στους λογαριασμούς του στο Facebook και το Instagram επ’ αόριστον και τουλάχιστον τις επόμενες δύο εβδομάδες, μέχρι να ολοκληρωθεί η ειρηνική μεταβίβαση εξουσίας.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: