Τρομακτικό: Αυτή ήταν η αύξηση του ιικού φορτίου μέσα στην Πρωτοχρονιά

January 6, 2021

Τρομακτικό: Αυτή ήταν η αύξηση του ιικού φορτίου μέσα στην Πρωτοχρονιά



ι στα λύματα του λεκανοπεδίου.



Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά αυτό είναι αποτέλεσμα του συγχρωτισμού των ημερών των εορτών με δύο ημερομηνίες κλειδιά να εξηγούν πώς φτάνουμε σε αυτό το σημείο μετά από 2 μήνες καραντίνας.

Ο καθηγητής εξήγησε ότι οι δύο ημερομηνίες που αύξησαν το ιικό φορτίο στην περιφέρεια ήταν τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά. Στις 26-27 Δεκεμβρίου παρατηρήθηκε η πρώτη αύξηση στο φορτίο που έδειξε διπλασιασμό ενώ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και την 1η Ιανουαρίου είχαμε το τρομακτικό νούμερο τριπλασιασμού στο ιικό φορτίο της Αττικής.

«Είναι κάποιες παρατηρήσεις που μας οδηγούν στο να κάνουμε κάποιες υποθέσεις. Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί τις επόμενες δύο βδομάδες διότι αν είναι έτσι ενδέχεται να έχουμε μεγαλύτερη διάδοση αν δεν τηρηθούν τα μέτρα», δήλωσε ο καθηγητής εξηγώντας ότι η αύξηση που θα ακολουθήσει είναι αποτέλεσμα της κινητικότητας των πολιτών στο εορταστικό δεκαήμερο.

Στην σύγκριση που έκανε με τις προηγούμενες ημέρες, στις οποίες υπήρξε η εφαρμογή των σκληρών μέτρων του lockdown, φαίνεται κατά τον ίδιο ότι το ιικό φορτίο βρισκόταν υπό έλεγχο μέχρι τις εορτές.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: