7 λάθη στο ντύσιμο που σας κάνουν να δείχνετε πιο παχιές και μεγαλύτερες από την ηλικία σας

January 1, 2021Ορισμένα στιλιστικά λάθη μπορεί να σας κάνουν να φαίνεστε πιο παχιές και μεγαλύτερες από την πραγματική σας ηλικία.Για παράδειγμα το λάθος χρώμα μαλλί, μήκος ή μια ακατάλληλη φούστα, μπορούν να σας προσθέσουν χρόνια, αλλά και να σας κάνουν να φαίνεστε με περισσότερα κιλά.

Στιλιστικά λάθη: Πρέπει να τ’ αποφύγετε γιατί σας προσθέτουν κιλά και χρόνια

Το πάρα πολύ μαύρο

Σε πολλές περιστάσεις το μαύρο είναι κομψό. Ωστόσο, όσο μεγαλώνετε, το μαύρο είναι ένα χρώμα που θα πρέπει να αποφεύγετε. Καθώς όταν μεγαλώνουμε το δέρμα μας τείνει να γίνεται πιο λευκό και τα σκούρα ρούχα και τα μαύρα μαλλιά δημιουργούν μεγάλη αντίθεση. Έτσι αυτό έχει ως αποτέλεσμα όλη η προσοχή των άλλων να πέφτει στα ελαττώματα σας όπως στις ρυτίδες, τους μαύρους κύκλους κ.λπ.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να βάψετε τα μαλλιά σας σε κάποια καφέ απόχρωση. Αυτό θα σας κάνει να φαίνεστε τουλάχιστον 5 χρόνια νεότερες. Επίσης, αν είστε οπαδοί του μικρού μαύρου φορέματος μπορείτε να το φορέσετε, αλλά βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μαζί με αυτό και ένα πολύχρωμο αξεσουάρ.

Κρύβεστε μέσα στα ρούχα

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να γνωρίζετε ότι πολλές φορές όλες μας έχουμε αγοράσει λάθος μέγεθος ρούχων. Δηλαδή, όταν αγοράζετε ρούχα θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αγοράζετε αυτά τα ρούχα για να καλύψετε τη γύμνια σας και όχι για να κρυφτείτε σε αυτά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικές όταν αγοράζετε ρούχα και πάντα πρέπει να είστε σίγουρες ότι έχετε αγοράσει το σωστό μέγεθος.

Φοράτε πολύ μακριές φούστες

Το ότι είστε μεγάλες, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να φορέσετε κοντές φούστες. Ωστόσο, θα πρέπει να είστε προσεκτικές στα ακαθόριστα μεγέθη. Θα πρέπει να ξέρετε ότι οι φούστες μέχρι τα μέσα του γόνατου είναι κατάλληλες για κορίτσια ηλικίας 20 χρόνων, αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να φοράτε φούστες στα μέσα του γόνατου και όχι ακαθόριστες.

Στιλιστικά λάθη: Πολλές φορές, η μικρή λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά

Επιλέγετε λάθος γυαλιά

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι εάν πρέπει να φοράτε γυαλιά, θα πρέπει να αγοράσετε ένα σωστό ζευγάρι γυαλιών. Δεν πρέπει να αγοράσετε το πρώτο που θα βρείτε στο δρόμο σας. Κατά την επιλογή ενός γυαλιού το πιο σημαντικό πράγμα είναι να σας ταιριάζουν. Για να βρείτε τα ιδανικά γυαλιά για το πρόσωπό σας, μπορείτε να δείτε σε κάποια περιοδικά μόδας και να δείτε τι γυαλιά ταιριάζουν στη φυσιογνωμία σας. Δεν πρέπει να κρύβετε τα μάτια σας!

Σταματήστε να πάτε για ψώνια με το λάθος άτομο

Θα πρέπει να είστε προσεκτικές με ποιον πάτε για ψώνια και την ηλικία που έχει το άτομο. Μερικά φορέματα ταιριάζουν απόλυτα σε ένα 20χρονο κορίτσι, αλλά δεν ταιριάζουν σε εσάς. Είστε εντελώς αντίθετες! Και μάλλον θα μοιάζεται αστείες μέσα σε αυτό το ίδιο φόρεμα.

Μην μας παρεξηγείτε, μπορείτε ακόμα να είστε μοντέρνες, αλλά θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε προσαρμόσει τα ρούχα σας, στην ηλικία σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να επιλέξετε κάποια αξεσουάρ μόδας που θα ταιριάξει και με το ντύσιμό σας.

Δώστε προσοχή στα κοντόχοντρα παπούτσια

Ακόμα κι αν οι πλατφόρμες εξακολουθούν να είναι δημοφιλείς, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι μια καλή επιλογή για σας, ειδικά αν είστε πάνω από 30 ετών και πάνω από 60 κιλά. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να επιλέξετε ένα λεπτό τακούνι για τα παπούτσια σας.

Κασκόλ

Ίσως νομίζετε ότι μπορείτε να φαίνεστε δροσερές φορώντας ένα μεταξωτό μαντήλι γύρω από το λαιμό σας, αλλά πιστέψτε μας δεν φαίνεστε και τόσο. Στην πραγματικότητα μοιάζετε με αεροσυνοδούς της δεκαετίας του ’60. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να αφήσετε αυτό το μαντήλι εκεί που ανήκει, δηλαδή στη δεκαετία του ’60.

Το κασκόλ μπορεί να είναι ένα δροσερό αξεσουάρ. Ωστόσο, αντί να το φοράτε στο λαιμό σας, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να συνδέσετε τις λαβές της τσάντα σας (προκειμένου να κάνετε χρωματική αντίθεση) ή μπορείτε να το μετατρέψει σε ένα βραχιόλι από μετάξι.

Από την άλλη πλευρά, εάν είστε οπαδοί των καρφιτσών, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει κάποια σε ένα υπερμέγεθος και χρησιμοποιήστε την για να ολοκληρώσετε το σακάκι σας ή της φούστας σας.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: