«Βλέπει» Ολυμπιακούς Αγώνες η Ελλάδα – Επίσημη πρόταση διεξαγωγής προολυμπιακού τουρνουά στην Αθήνα

September 27, 2023

«Βλέπει» Ολυμπιακούς Αγώνες η Ελλάδα – Επίσημη πρόταση διεξαγωγής προολυμπιακού τουρνουά στην ΑθήναΗ Εθνική Μπάσκετ «βλέπει» Ολυμπιακούς Αγώνες!

Πιο συγκεκριμένα, η ΕΟΚ (ελληνική ομοσπονδία μπάσκετ) προωρά το σχέδιο πρόκρισης για το Παρίσι με την κατάθεση της υποψηφιότητας διεξαγωγής ενός από τα τέσσερα προολυμπιακά τουρνουά στην Αθήνα. Η ΕΟΚ φέρεται να έχει ήδη λάβει το ΟΚ και μέσω ισχυρών χορηγών, αλλά και κρατικής ενίσχυσης για την οικονομική στήριξη του όλου εγχειρήματος. Υποψήφια γήπεδα να τονίσουμε είναι το ΟΑΚΑ, το ΣΕΦ και το κλειστό των Λιοσίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σημειώνεται πως στα τέσσερα προολυμπιακά τουρνουά θα συμμετάσχουν 24 εθνικές ομάδες, οι οποίες θα διεκδικήσουν τέσσερις θέσεις για τα τελευταία εισιτήρια για Γαλλία. Οι ομάδες που θα μπουν στην διαδικασία πρόκρισης: Πολωνία, Κροατία, Μπαχρέιν, Καμερούν, Μπαχάμες, Ελλάδα, Ιταλία, Λετονία, Σλοβενία, Λιθουανία, Μαυροβούνιο, Ισπανία, Γεωργία, Φινλανδία, Βραζιλία, Πουέρτο Ρίκο, Δομινικανή Δημοκρατία, Μεξικό, Λίβανος, Νέα Ζηλανδία, Φιλιππίνες, Αίγυπτος, Ανγκόλα, Ακτή Ελεφαντοστού.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: