Προκαλεί ο καταδικασμένος για ασέλγεια Σειραγάκης: «Αυτό που μου κάνουν είναι το βασανιστήριο του τεχνικού πνιγμού»

June 22, 2023

Προκαλεί ο καταδικασμένος για ασέλγεια Σειραγάκης: «Αυτό που μου κάνουν είναι το βασανιστήριο του τεχνικού πνιγμού»«Σε 1,5 χρόνο εκτίω την ποινή μου και βγαίνω από τη φυλακή είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Νίκος Σειραγάκης, που έχει καταδικαστεί για ασέλγεια σε 36 παιδιά και κρατείται αυτή τη στιγμή στις φυλακές Τριπόλεως. Ο πρώην προπονητής μπάσκετ δήλωσε ότι κάθε δύο μήνες θα υποβάλει αίτημα αποφυλάκισης, όπως του επιτρέπει ο νόμος.

Ο Νίκος Σειραγάκης επέμεινε ότι δεν είναι βιαστής και αναγνώρισε ότι η συμπεριφορά του ήταν λανθασμένη. «Βιαστής δεν υπήρξα… Ότι ήταν λαθεμένη η συμπεριφορά μου και ορθώς τιμωρούμαι, τιμωρήθηκα και θα τιμωρούμαι για όλη μου τη ζωή. Ας σταματήσουν ότι δεν έχει η ποινή εκδικητικό χαρακτήρα. Αυτό που μου κάνουν είναι το βασανιστήριο του τεχνικού πνιγμού. Να μου δίνουν τη δυνατότητα να πάρω ανάσα και μετά με ξαναβουτάνε μέσα στο νερό. Αποδέχτηκα την ευθύνη μου, ζήτησα συγγνώμη απ’ όσους ταλαιπώρησα. Δηλαδή θεωρείται παράλογο να ζητάω την αποφυλάκισή μου κάθε δύο μήνες, όπως έχω το δικαίωμα εδώ και τρεισήμισι χρόνια;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, είχε ζητήσει από την Εισαγγελία Εφετών Ναυπλίου να του διαβιβαστεί το βούλευμα με το οποίο ο Νίκος Σειραγάκης αποφυλακίστηκε. Κατά του προπονητή μπάσκετ υπήρχε ανεκτέλεστη απόφαση σύλληψης, και συνελήφθη τελικά στη Νέα Ιωνία Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Σειραγάκης είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια φυλάκισης, τα οποία, με τη συγχώνευση, έγιναν 220. Εκτιτέα από αυτά είναι τα 20 έτη. Μετά από 8,5 έτη στη φυλακή, λόγω καλής διαγωγής, θεμελίωσε δικαίωμα αποφυλάκισης υπό όρους. Σήμερα έχοντας εκτίσει 12,5 χρόνια και έχοντας κάνει 5,5 χρόνια μεροκάματα, που αντιστοιχούν σε δύο χρόνια, του απομένουν περίπου 2 έτη για να αποφυλακιστεί.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: