Τα παίρνει όλα πίσω ο πατέρας του 16χρονου Ρομά: "Ζητώ συγγνώμη απ'τον αστυνομικό δεν μου φταίνε τα παιδιά του"

December 11, 2022

Τα παίρνει όλα πίσω ο πατέρας του 16χρονου Ρομά: "Ζητώ συγγνώμη απ'τον αστυνομικό δεν μου φταίνε τα παιδιά του"



Ανακαλεί μία ημέρα μετά τις απειλές του ο πατέρας του 16χρονου που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη.



Η σύζυγος του τραυματισμένου 16χρονου Ρομά, μιλώντας στο Mega, ζητά να αποδοθεί δικαιοσύνη και παράλληλα προσεύχεται για να γίνει καλά ο άνθρωπος τους και να επιστρέψει σύντομα κοντά τους.

«Θέλω δικαιοσύνη να τον δικάσει ο εισαγγελέας και να γίνει καλά. Προσεύχομαι για να γίνει καλά και θα γίνει. Να μπει μέσα, να μην βγει ποτέ. Ο Θεός είναι μεγάλος και βλέπει», ανέφερε η σύζυγος του 16χρονου.

Με δάκρυα στα μάτια η οικογένεια του 16χρονου αγωνιά για την υγεία του και μετρά τις ώρες μία μία, φροντίζοντας παράλληλα την επτά μηνών κόρη του.

«Χάλια ζούμε, θέλουμε τον Κώστα πίσω να ‘ρθει. Θέλουμε δικαιοσύνη» δηλώνει η πεθερά του 16χρονου.

Πατέρας 16χρονου: «Ζητάω συγγνώμη από την οικογένειά του, ήμουν τρελαμένος»

Από την πλευρά του, ο πατέρας του 16χρονου ζήτησε συγγνώμη για τις εμπρηστικές δηλώσεις και τις απειλές που εκτόξευσε σε βάρος του αστυνομικού τονίζοντας: «Ζητάω συγγνώμη από την οικογένεια και τα παιδιά του, δεν μου φταίνε σε τίποτα τα παιδιά του. Αλλά θέλω να δικαστεί ο αστυνομικός. Ήμουν τρελαμένος και δεν ήξερα τι έλεγα και επίσης να μην έρθει κανένα παιδί στη θέση του παιδιού μου».

Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας του 16χρονου σε δηλώσεις του είπε πως αν οι Αρχές τον αφήσουν ελεύθερο, θα τον κάνει να «πληρώσει με το ίδιο νόμισμα».

«Αν αφήσουν τον αστυνομικό ελεύθερο, δεν ξέρω κι εγώ πού θα φτάσω. Έχει δυο παιδιά αυτός, ο αστυνομικός. Μεγαλώνει δυο παιδιά… Αυτός τι έκανε στο παιδί μου; Με το ίδιο νόμισμα θα το πληρώσει κι αυτός. Ό,τι έκανε στο παιδί μου, θα κάνω στο παιδί του. Αυτό, δεν έχω τίποτα άλλο να πω… Μπορείτε να τον βάλετε μέσα; Η Δικαιοσύνη να τον βάλει μέσα; Άμα τον βάλει μέσα, όλα ήρεμα θα γίνουν. Θα ησυχάσουν τα πάντα. Άμα τον βάλει αύριο ο εισαγγελέας και ο ανακριτής και τον προφυλακίσει, όλα θα γίνουν ειρήνη. Εάν τον αφήσει ελεύθερο, δεν ξέρω κι εγώ πού θα φτάσω», είχε πει ο πατέρας του 16χρονου.






Εισαγγελική έρευνα μετά τις απειλές για αντίποινα

Σε αυτό το μήκος κύματος, έγινε διπλή εισαγγελική παρέμβαση και πλέον διεξάγονται δύο προκαταρκτικές έρευνες αφενός για τις δηλώσεις που είδαν τα τελευταία 24ωρα το φως της δημοσιότητας από μέλη της κοινότητας Ρομά, με τις οποίες απειλούν ή καλούν σε αντίποινα και πράξεις αντεκδίκησης, και αφετέρου για διαρροή υλικού το οποίο περιλαμβάνεται στη δικογραφία της υπόθεσης.

Σε κατ΄οίκον περιορισμό ο αστυνομικός μέχρι την άρση της διαφωνίας

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό μετά τη διαφωνία που προέκυψε ανάμεσα σε εισαγγελέα και ανακριτή ως προς την προφυλάκισή του ή μη (θα κληθεί να την άρει εντός 5ημέρου το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης).

Είναι χειμώνας, είμαι νέος άνθρωπος και υγιής, πρέπει να φοβάμαι τον πυρετό;

Eξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένος ο 16χρονος

Την ίδια ώρα, ο 16χρονος εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην ΜΕΘ του Ιπποκρατείου Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης το οποίο θα άρει τη διαφωνία που ανέκυψε ανάμεσα σε ανακριτή και εισαγγελέα για την ποινική μεταχείριση του 34χρονου αστυνομικού και θα αποφανθεί για το εάν θα κριθεί προσωρινά κρατούμενος ή θα αφεθεί ελεύθερος.

Μέχρι τότε ο αστυνομικός θα παραμείνει σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Σύμφωνα με το Mega, o συνεπιβάτης του αστυνομικού που πυροβόλησε πάντως, ισχυρίζεται ότι ο 16χρονος Ρομά προσπάθησε να τους εμβολίσει με το αυτοκίνητο.

«Εκείνη τη στιγμή το όχημα ξεκίνησε ξαφνικά και με ταχύτητα να έρχεται κατά πάνω μας και με καταφανή σκοπό να μας χτυπήσει με το μπροστινό μέρος του αγροτικού. Η μόνη μας επιλογή ήταν να κινηθούμε γρήγορα ευθεία προλαβαίνοντας τη σύγκρουση για κλάσματα του δευτερολέπτου. Μάλιστα, το μπροστινό μέρος του αγροτικού οχήματος πρέπει να πέρασε ελάχιστα δίπλα από τα πόδια μας», ανέφερε ο αστυνομικός στην απολογία του.

Νέοι διάλογοι στο «φως» – Με καθυστέρηση η ενημέρωση για τον πυροβολισμό

Συγχρόνως, νέες αποκαλύψεις για τον διάλογο μεταξύ αστυνομικών και Κέντρου μετά τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά φέρνει στο «φως» το ΟPEN.

Οι διάλογοι δείχνουν ότι οι αστυνομικοί δεν δίνουν σαφή εικόνα στο κέντρο για το τι έχει συμβεί ενώ κάνουν λόγο για τον εμβολισμό τους, αλλά όχι για τον πυροβολισμό από τους ίδιους.

Σύμφωνα με το OPEN, στη 1:13 τα ξημερώματα, 7 λεπτά πριν ενημερωθεί το κέντρο για τους πυροβολισμούς και ενώ η καταδίωξη έχει σταματήσει αφού το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο 16χρονος έχει ακινητοποιηθεί γίνεται ο παρακάτω διάλογος μεταξύ αστυνομικού και του Κέντρου:

Αστυνομικός: Δεν είναι σε καλή κατάσταση, έχει χτυπήσει το κεφάλι, έχει χάσει αρκετό αίμα, έχει έρθει το ΕΚΑΒ τώρα.

Εκφωνητής: Πιωμένος ή όχι;

Αστυνομικός: Δεν γνωρίζω.

Εκφωνητής: Εσείς καλά είστε;

Αστυνομικός: Εμείς καλά είμαστε, απλά πήγε να μας εμβολίσει και εμάς.

Εκφωνητής: Το θέμα είναι εσείς.

Αστυνομικός: Με το που πέρασε τις γραμμές εδώ του έφυγε έκανε αναστροφή

Εκφωνητής: Ναι.

Αστυνομικός: Και με το που περάσαμε πήγαμε να περάσουμε τις γραμμές πήγε να μας εμβολίσει εμάς, βγήκαμε προς τις φυλακές εμείς και αυτός έστριψε προς τον οικισμό και τράκαρε στο κτήμα.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: