Έλλειψη Μαγνησίου: Το Πιο Χαρακτηριστικό Σύμπτωμα, Η Πρόληψη Και Ο Τρόπος Αντιμετώπισης

July 9, 2022

Έλλειψη Μαγνησίου: Το Πιο Χαρακτηριστικό Σύμπτωμα, Η Πρόληψη Και Ο Τρόπος Αντιμετώπισης



Έλλειψη Μαγνησίου: Το Πιο Χαρακτηριστικό Σύμπτωμα, Πώς Να Το Καταλάβετε Και Ο Τρόπος Αντιμετώπισης

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να καταλάβουν τις περισσότερες φορές ποια είναι η πηγή της κόπωσης τους ή που οφείλονται οι ημικρανίες που έχουν.



Ασθένειες, όπως αυτές μπορούν να συμβούν για μυριάδες λόγους, γεγονός που καθιστά δύσκολο να γνωρίζουμε ακριβώς ποια είναι η ρίζα του προβλήματος. Ωστόσο, μία αιτία αυτών αν και πολύ συχνά παραβλέπεται είναι η ανεπάρκεια μαγνησίου.

Το μαγνήσιο είναι υπεύθυνο για τέτοια πράγματα καθώς βοηθά στη ρύθμιση των αντιδράσεων μέσα στη δομή του σώματος και την οικοδόμηση των οστών, σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας . Το μαγνήσιο, αν και είναι πολύ ζωτικής σημασίας για τις λειτουργίες μέσα στο σώμα, συχνά δεν θεωρείται τόσο σοβαρό όσο θα έπρεπε. Μια μελέτη που επικαλείται το CNN και αναφέρεται από τον Δρ Danine Fruge  δείχνει ότι μόνο το 25 τοις εκατό των ενηλίκων στις Ηνωμένες Πολιτείες παίρνουν τη συνιστώμενη ποσότητα μαγνησίου καθημερινά.

Η ανεπάρκεια σε μαγνήσιο μπορεί να συμβαίνει επειδή είναι αρκετά δύσκολο να εντοπιστεί όταν αυτό αρχίζει και εξαντλείται. Μερικές φορές αναφέρεται ως η «αόρατη ανεπάρκεια,» καθώς η έλλειψη μαγνησίου περνά συχνά απαρατήρητη επειδή μόνο το 1 τοις εκατό του μαγνησίου στο σώμα εμφανίζεται στη ροή του αίματος, πράγμα που σημαίνει οτι οι εξετάσεις αίματος δεν θα δείξουν την ανεπάρκεια, αναφέρει το CNN.

Μερικές φορές αναφέρεται ως η «αόρατη ανεπάρκεια,» καθώς η έλλειψη μαγνησίου περνά συχνά απαρατήρητη επειδή μόνο το 1 τοις εκατό του μαγνησίου στο σώμα εμφανίζεται στη ροή του αίματος

Συμπτώματα

Για να σας βοηθήσουμε να προσδιορίσετε αν ή όχι τα επίπεδα του μαγνησίου σας είναι χαμηλά , ρίξτε μια ματιά στη λίστα των συμπτωμάτων της έλλειψης μαγνησίου παρακάτω

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Maryland Medical Center , τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν:

– Ακανόνιστο καρδιακό ρυθμό
– Σύνδρομο ανήσυχων ποδιών
– Άγχος
– Μυϊκές κράμπες
– Ναυτία
– Αϋπνία
– Χαμηλή αρτηριακή πίεση
– Επιληπτικές κρίσεις

Πρόληψη

Για να αποφύγετε την πτώση των επιπέδων του μαγνησίου σας, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποια τρόφιμα είναι πλούσια σε αυτό. Μερικοί άνθρωποι επιλέγουν να λαμβάνουν συμπληρώματα μαγνησίου. Ωστόσο, ο Fruge εξηγεί στο CNN ότι το καλύτερο είναι να λαμβάνετε το μαγνήσιο μέσω των τροφίμων λόγω της διαφοράς της απορρόφησης του μαγνησίου από τα τρόφιμα από ότι από τα συμπληρώματα.

Σύμφωνα με Health.com , οι ακόλουθες τροφές που είναι πλούσιες σε μαγνήσιο είναι:

– Νιφάδες Βρώμης
– Αποβουτυρωμένο γάλα
– Λιναρόσπορος
– Αμύγδαλα
– Μπρόκολο
– Μπιζέλια
– Σπόροι κολοκύθας
– Κάσιους
– Μπανάνες
– Ηλιόσποροι
– Γλυκό καλαμπόκι

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι ορισμένα είδη ποτών μπορεί να εμποδίσουν την απορρόφηση του μαν=γνησίου από τον οργανισμό. Ο Fruge λέει στο CNN ότι τα αναψυκτικά, τα ροφήματα με καφεΐνη και αλκοόλ μπορούν να διαταράξουν τη σωστή απορρόφηση του μαγνησίου, δημιουργώντας μεγαλύτερη έλλειψη.

Προκειμένου να αποφύγετε την έλλειψη μαγνησίου κάνετε κάποιες αλλαγές στην διατροφή σας ή ό,τι άλλο είναι απαραίτητο!

Πηγή:  daddy-cool.gr

Διαβάστε επίσης: