Αδέσποτος Σκύλος Με Σχοινί Στο Λαιμό Σώζεται και Η Ζωή του Αλλάζει Εντελώς

July 6, 2022

Αδέσποτος Σκύλος Με Σχοινί Στο Λαιμό Σώζεται και Η Ζωή του Αλλάζει ΕντελώςΑδέσποτος Σκύλος Με Σχοινί Στο Λαιμό Προσπαθεί Να Σωθεί

Σκύλος: Μια κοινότητα στο Κουρασάο της Καραϊβικής λύγισε όταν αντίκρυσε τον ταλαιπωρημένο σκύλο να περιπλανιέται στο δρόμο. Αποφάσισαν να τον βοηθήσουν δίνοντας του νερό και τροφή αλλά ο σκύλος ήταν τόσο φοβισμένος που δεν άφηνε κανέναν να τον πλησιάσει. Δείτε παρακάτω πως κατάφερε μια ομάδα διάσωσης της περιοχής να λύσει το σχοινί από το λαιμό του και να του προσφέρουν όλη την απαραίτητη βοήθεια που χρειαζόταν.Ως σημάδι ότι ήταν απλώς ένας αδέσποτος ο σκύλος που βρέθηκε στο νησί Κουρασάο της Καραϊβικής είχε ένα εντελώς ενσαρκωμένο σχοινί στο λαιμό του.

Όχι μόνο το φτωχό τετράποδο έπρεπε να αντέξει τις υψηλές θερμοκρασίες του νησιού, αλλά το σχοινί τον έκανε να νιώθει πολύ άβολα.

Το σκυλί το είδαν οι ντόπιοι να περιφέρονται στους δρόμους αναζητώντας νερό και φαγητό, έτσι αποφάσισαν να τον βοηθήσουν και να ικανοποιήσουν την πείνα του, αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν περισσότερα για αυτόν. Αν και η ομάδα των γειτόνων ήθελε να τον σώσει, το φτωχό τετράποδο δεν άφησε κανέναν να τον πλησιάσει.

Το μικρό ζώο φοβόταν πολύ την παρουσία ανθρώπων

Το πρόσωπό του ήταν αρκετά θλιβερό γιατί, εκτός από το σχοινί, το δέρμα του έδειχνε σημάδια σοβαρής ψώρας. Ευτυχώς, μια γυναίκα αποφάσισε να απευθυνθεί στο “Paws Curaçao”, μια τοπική ομάδα διάσωσης, η οποία ήξερε πώς να κερδίσει την εμπιστοσύνη του ζώου.

«Ήξερα ότι έπρεπε να δράσουμε γρήγορα, επειδή ήταν αδύναμος, πολύ φοβισμένος και δεν έμενε σε ένα μέρος για πολύ καιρό», δήλωσε η Violeta Draseikait, μία από τις εθελόντριες.

Το σκυλάκι εκτέθηκε σε σοβαρή αμέλεια. Οι διασώστες λένε ότι το δέσιμο των κατοικίδιων με σχοινιά είναι μια συνηθισμένη πρακτική στο νησί, οπότε προειδοποιούν τους ιδιοκτήτες για τον κίνδυνο τους.

Όταν αφαιρέθηκε το σχοινί, άφησε μια επώδυνη πληγή

Στην περίπτωση του Μπόεφ – το όνομα που δόθηκε στο σκυλάκι που διασώθηκε – δεν είναι σίγουρο αν ανήκει σε κάποιον από την περιοχή ή αν διέφυγε και περιπλανήθηκε στους δρόμους για χρόνια. Αυτό που ήταν προφανές ήταν ότι είχε υπομείνει πάρα πολύ στη σύντομη ζωή του.

«Οι ιδιοκτήτες δεν αντιλαμβάνονται το κακό που προκαλούν ή απλά δεν τους ενδιαφέρει. Η αφαίρεση του σχοινιού φαινόταν σαν μια νέα αρχή για τον Μπόεφ και μετά από λίγες μέρες μπορούσα να δω ένα άλλο σκυλί », είπε η Βιολέτα.

Έτσι φαίνεται ο λαιμός του μετά την αφαίρεση του σχοινιού

Αυτό το αγόρι έλαβε ιατρική περίθαλψη όταν διασώθηκε και τη φροντίδα που χρειάστηκε για να αναρρώσει, όχι μόνο για τα σωματικά του τραύματα, αλλά και για τα συναισθηματικά του τραύματα. Παρ ‘όλα αυτά, η κατάστασή του ήταν αρκετά σταθερή.

Με τη διάσωση, ο Boef βρήκε την ευκαιρία να αλλάξει τη ζωή του

Το Boef έχει αναρρώσει πλήρως και τώρα φαίνεται πολύ πιο χαρούμενος. Ένας από τους ανθρώπους στην κοινότητα όπου διασώθηκε αποφάσισε να τον πάρει σπίτι, έτσι ώστε αυτό το τετράποδο να μην επιστρέψει ποτέ στους δρόμους, πόσο μάλλον να σκεφτεί την αγωνία ενός σχοινιού στο λαιμό του.

Μην ξεχνάτε ποτέ ότι ακόμη και μικρές χειρονομίες μπορούν να σώσουν μια ζωή!

 


Πηγή

Διαβάστε επίσης: