Η μεγάλη πλάνη: Έχετε καταλάβει ποια είναι η απόφαση για τον Πέτρο Φιλιππίδη;

July 4, 2022

Η εισαγγελέας της έδρας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας πρότεινε και το δικαστήριο αποφάσισε το απόγευμα της Παρασκευής την αποφυλάκισή του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη υπό όρους, κάτι το οποίο ο ίδιος δε γνώριζε και πληροφορήθηκε εντός του Γενικού Κρατικού Νίκαιας στο οποίο νοσηλεύεται ύστερα από ελαφρύ εγκεφαλικό, ενώ η δίκη του συνεχίζεται κανονικά.



Το δικαστήριο έπρεπε να αποφασίσει την παράταση ή μη της προσωρινής του κράτησης μέχρι το ανώτατο όριο που είναι οι 18 μήνες. Ο ηθοποιός που βρίσκεται ένα χρόνο προφυλακισμένος πλέον δεν είναι επικίνδυνος να τελέσει ίδια αδικήματα, αφού είναι ανεπιθύμητος στον τόπο δράσης του και οι συνεργάτιδες του είναι υποψιασμένες, σύμφωνα με το σκεπτικό της εισαγγελέως.

Η απόφαση αυτή φυσικά αφορά την προφυλάκιση του ηθοποιού και σκηνοθέτη και δεν έχει σε καμία περίπτωση να κάνει με την αθώωση του για τις κακουργηματικές πράξεις για τις οποίες κατηγορείται. Η δίκη του για τον ένα βιασμό και τις δύο απόπειρες θα συνεχιστεί κανονικά, με τον ηθοποιό απλά να αποφυλακίζεται υπό περιοριστικούς όρους από τις φυλακές Τριπόλεως στις οποίες κρατείται από το 2021.

Στα social media υπήρξε από πολλούς η παρερμηνεία της απόφασης και αρκετά tweets κυκλοφόρησαν με καταγγελτικό ύφος για την αθώωση του Πέτρου Φιλιππίδη. Σε αυτό συνηγορούν και οι τίτλοι πολλών ΜΜΕ που απλά ανέφεραν τον όρο αποφυλάκιση και το ξέσπασμα σε κλάματα των συγγενών του. Η πραγματικότητα όμως είναι άλλη…


Πηγή

Διαβάστε επίσης: