Αιδηψός: Η γάτα που κλότσησε ο 30χρονος στη θάλασσα έκανε γατάκια

July 4, 2022

Αιδηψός: Η γάτα που κλότσησε ο 30χρονος στη θάλασσα έκανε γατάκια



Θυμόμαστε όλοι το πρόσφατο περιστατικό που έλαβε χώρα την Πρωτομαγιά στην Αιδηψό της Εύβοιας, στον Άγιο Γεώργιο Λιχάδας, όταν σε μια ταβέρνα ένας 30χρονος δελέασε με φαγητό ένα γατάκι και το κλότσησε ρίχνοντάς το στη θάλασσα. Το ζώο ευτυχώς δεν είχε πάθει κάτι και είναι καλά στην υγεία του.



Βέβαια ο δήθεν μάγκας παραπέμφτηκε για πλημμέλημα και όχι κακούργημα παραπέμπεται, σύμφωνα με απόφαση του εισαγγελέα Χαλκίδας. Το πλημμέλημα, να σημειώσουμε, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως 5 ετών.

Και όπως μαθαίνουμε από το GRTimes.gr το γατάκι που είναι γατούλα γέννησε δύο μικρά με τον «Σοφοκλή»!

«Είναι πια καλά στην υγεία της. Έγινε μανούλα και έχει δύο γατάκια», δήλωσε στο GRTimes η ιδιοκτήτρια της ταβέρνας «Στέλλα» που προσέχει τη γατούλα. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είναι καλά», συμπληρώνει.

Ο δράστης, να θυμίσουμε, ότι το ίδιο επιχείρησε να κάνει και με μια δεύτερη γατούλα ακριβώς μετά από την πρώτη. Το βίντεο της αποτρόπαιας πράξης αφενός προκάλεσε σάλο, αφετέρου ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, που έφτασε μέχρι τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, ο οποίος είχε αναφέρει στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega».

«Έδωσα τόση μεγάλη βάση στο περιστατικό γιατί πιστεύω ότι, εάν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα που σχετίζονται με τη βία, πρέπει να υπάρχει συνεργασία ανάμεσα στο κράτος, στην αστυνομία και τους πολίτες. Η αστυνομία είναι εδώ για να προστατεύσει τους πολίτες και να συμβάλλει στην τήρηση των νόμων. Χθες είδαν οι πάντες το βίντεο. Κάποια άτομα που φέρονταν βάναυσα σε ένα γατάκι, κινητοποιήθηκαν, το έκαναν θέμα, τους συγχαίρω γι’ αυτό, και τους ευχαριστώ, γιατί, μέσω της ανάδειξης αυτού του γεγονότος, δόθηκε η δυνατότητα στους πολίτες να μάθουν ότι υπάρχει ένας νόμος που αφορά την προστασία των ζώων και την κακοποίηση των ζώων. Ο νόμος είναι αυστηρός, και έμαθαν ότι αυτός ο νόμος τηρείται. Στην Ελληνική Αστυνομία έχουμε ιδρύσει το Τμήμα Προστασίας των Ζώων και έχουν υπάρξει εκατοντάδες καταγγελίες. Έχουν γίνει περί τις 140 συλλήψεις για κακοποίηση ζώων, έχουν υπάρξει συνολικά 900 πρόστιμα ύψους του 1,3 εκατομμύρια ευρώ».

Και συμπλήρωσε:

«Οι δήμοι έχουν τις δικές τους ευθύνες δημιουργώντας τις κατάλληλες υποδομές. Δουλειά της αστυνομίας είναι να ελέγχει την εφαρμογή των νόμων και να είναι εκεί σε κάθε καταγγελία. Ο νόμος είναι νόμος, οφείλουμε να τον τηρούμε όλοι. Προστατεύουμε τα ζωάκια, είναι θέμα επιλογής, είναι θέμα παιδείας, και το ενδιαφέρον είναι ότι στατιστικά, τα άτομα που φέρονται με βία στα ζώα φέρονται με βία και στους ανθρώπους, και συνδέονται και με περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Ο δράστης είναι σεσημασμένος, έχει συλληφθεί στο παρελθόν για κατοχή μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών. Αυτό που με στεναχώρησε ήταν ότι ολόκληρη η παρέα συμμετείχε σε αυτή την απολίτιστη συμπεριφορά. Οι πάντες οφείλουν να γνωρίζουν ότι η αστυνομία είναι εξίσου αυστηρή με την εφαρμογή των νόμων, είναι απαίτηση της κοινωνίας. Δίνουμε μάχη για να συμβεί αυτό».

 


Πηγή

Διαβάστε επίσης: