Γιατί Κλαψουρίζει Ο Σκύλος Σας Και Πώς Να Τον Βοηθήσετε Να Σταματήσει

June 24, 2022

Γιατί Κλαψουρίζει Ο Σκύλος Σας Και Πώς Να Τον Βοηθήσετε Να ΣταματήσειΤα σκυλιά κλαψουρίζουν ή «γκρινιάζουν» για διάφορους λόγους. Το πώς μπορείτε να το σταματήσετε εξαρτάται από το γιατί το σκυλί σας κλαψουρίζει.Θέλει την προσοχή σου

“Δώστε προσοχή σε μένα!” Πολλές φορές οι σκύλοι κλαψουρίζουν για να ζητήσουν να βγουν έξω, να φάνε, να παίξει κάποιος μαζί τους, να πιούν νερό και γενικά μπορεί να κλαψουρίζουν για οτιδήποτε θέλουν εκείνη τη στιγμή. Αυτή είναι μια συμπεριφορά που συχνά επιδεινώνεται επειδή ο γονιός του κατοικίδιου ζώου τον ενισχύει.

Αν δώσετε την προσοχή που αναζητά στο σκύλο που κλαψουρίζει, πληρώνετε αυτή τη συμπεριφορά. Έτσι το σκυλί σας θα συνεχίσει να κλαψουρίζει, γιατί βλέπει ότι λειτουργεί. Για να το διορθώσετε αυτό, πρέπει να είστε ισχυροί. Μην παραδοθείτε στην «γκρίνια» του. Μην ανταμείβετε τη συμπεριφορά, μην του μιλάτε και μην κάνετε οπτική επαφή όσο διαρκεί το κλαψούρισμα. Αγνοήστε το σκύλο σας εντελώς μέχρι να σταματήσει.

Κάτι τον φοβίζει ή αγχώνει

Ένα σκυλί που φοβάται ή κάτι τον αγχώνει μπορεί να κλαψουρίζει. Ψάξτε γενικά και για άλλα συμπτώματα που να φανερώνουν φόβο ή άγχος. Αν έχετε φοβισμένο σκυλί, προσπαθήστε να μάθετε τι του προκαλεί το άγχος. Είναι δυνατός θόρυβος; Άνθρωποι; Άλλα σκυλιά; Η ηλεκτρική σκούπα; Βοηθήστε το σκυλί σας να φοβηθεί λιγότερο από αυτό που την τρομάζει και θα είναι λιγότερο πιθανό να κλαψουρίσει από φόβο. Επίσης, εξετάστε το ενδεχόμενο να αυξήσετε την άσκηση του σκύλου σας. Η άσκηση είναι καλή για το σώμα και το μυαλό. Εάν το σκυλί σας είναι κουρασμένο, έχει λιγότερη ενέργεια για γκρίνια… Συνειδητοποιήστε ότι ένας τυπικός περίπατος δεν είναι πραγματικά επαρκής άσκηση για το σκυλί σας. Μπορεί να είστε κουρασμένοι, αλλά το σκυλί σας δεν θα είναι. Στόχος για τουλάχιστον 20 λεπτά καρδιαγγειακής δραστηριότητας την ημέρα.

Μήνυμα προειδοποίησης

Μερικά σκυλιά είναι φυσικοί φύλακες. Εάν ακούν κάτι ή βλέπουν κάτι, αισθάνονται την ανάγκη να σας ενημερώσουν για αυτό. Αυτό μπορεί να πάρει τη μορφή επίμονου κλαψουρίσματος. Θα μπορούσε να είναι ένας πιθανός διαρρήκτης. Θα μπορούσε επίσης να είναι μια σαύρα που ακτινοβολεί σε ένα δέντρο έξω από ένα παράθυρο, ή ένα κομμάτι σκουπιδιών που φυσάει από το αεράκι. Μερικά σκυλιά δεν είναι επιλεκτικοί για το τι θέλουν να προειδοποίησουν! Προσπαθήστε να ενθαρρύνετε άλλες μορφές προειδοποίησης και ανταμείψετέ το κάθε φορά που το κάνει.

Εκδήλωση ενθουσιασμού

Αυτός ο σκύλος κλαψουρίζει όταν πάτε να πιάσετε το λουρί της βότας του, όταν είναι στο αυτοκίνητο, όταν πλησιάζετε στο πάρκο σκύλων – βασικά όποτε είναι ενθουσιασμένος, ειδικά αν έχει προηγηθεί καθυστέρηση στην ικανοποίηση. Υπάρχουν δύο τρόποι προσέγγισης αυτής της διαχείρισης και κατάρτισης. Για τη διαχείριση, θέλετε να αφαιρέσετε το σκυλί από την κατάσταση που τον προκαλεί να κλαψουρίζει. Για παράδειγμα, εάν ο σκύλος σας κλαίει όταν βλέπει κάτι έξω από το παραθύρου, μπλοκάρετε τη θέα από το παράθυρο. Αύξηση της διάρκειας της άσκησης θα βοηθήσει επίσης. Αν το λουρί του είναι το σύνθημα για να κλαψουρίσει, δοκιμάστε να βγάλετε τον σκύλο σας έξω από το κολάρο και να παρουσιάσετε και να συνδέσετε το λουρί αφού είστε έξω.

Ένδειξη πόνου ή ενόχλησης

Τα σκυλιά μπορεί επίσης να κλαψουρίζουν όταν είναι άρρωστα ή τραυματισμένα. Έχετε προσέξει τίποτα περίεργο στη βόλτα ή στην τουαλέτα του; Πώς είναι η αναπνοή της; Τρώει κανονικά και ενεργείται σωστά; Είναι ηλικιωμένο και έχει ίσως αρθριτικά; Αν υποψιάζεστε ότι το σκυλί σας μπορεί να κλαψουρίζει επειδή νιώθει πόνο, συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας.

Ενώ το κλαψούρισμα μπορεί να είναι ενοχλητικό, είναι τρόπος επικοινωνίας. Το σκυλί σας προσπαθεί να σας πει κάτι – απλώς πρέπει να καταλάβετε τι είναι έτσι ώστε να μπορείτε να βοηθήσετε το σκυλί σας να μάθει ότι η σιωπή είναι χρυσός…


Πηγή

Διαβάστε επίσης: