Η παραδεισένια παραλία της Αττικής που θυμίζει εξωτικό μέρος και πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς

June 14, 2022

Πολύ κοντά στο ακρωτήριο Σούνιο και το ναό του Ποσειδώνα, 64 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αθήνας, υπάρχει μία παραλία με ψιλή άμμο και καταγάλανα νερά.



Ο λόγος για την παραλία Λεγραινά.

Πέθανε ο Γιάννης από το «Κωνσταντίνου και Ελένης»: «Βαρύ» πένθος για τους πρωταγωνιστές της σειράς

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Πέθανε ο Γιάννης από το «Κωνσταντίνου και Ελένης»: «Βαρύ» πένθος για τους πρωταγωνιστές της σειράς

Με την ευκαιρία ανακαλύψτε 3 νησιά των Κυκλάδων με τις πιο ιδιαίτερες παραλίες.

Μάλιστα, τα Λεγραινά δε θα σου θυμίσουν με τίποτα τις παραλίες της Αττικής που έχεις συνηθίσει. Είναι μια μεγάλη αμμουδιά με γαλάζια νερά και χρυσή άμμο. Ιδανική για να πας μόνος σου, με παρέα ή με την οικογένειά σου. Είναι η παραλία που θα σου θυμίσει νησί αλλά θα μπορείς να πας με το αυτοκίνητό σου μέσα σε περίπου μία ώρα από το σπίτι σου. Είναι από τις λίγες παραλίες στην Αττική που παραμένουν, καθαρές, αυθεντικές και «απάτητες» αν μπορούμε να το πούμε έτσι.

Ιδανική για όσους θέλουν να αποφύγουν την πολυκοσμία και να απολαύσουν το μπάνιο τους με ηρεμία. Οι διπλανοί μικροί κόλποι προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερη ιδωτικότητα. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη αλλά υπάρχουν ταβέρνες σε μικρή απόσταση ιδανικές για να καλύψουν την πείνα μετά το μπάνιο.

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

5 + 1 πλαζ στην Αττική για ατελείωτες βουτιές

Για όλους τους τύπους του καλοκαιριού ήρθε επιτέλους αυτή η εποχή του χρόνου που θα βάλουν τα μαγιό τους, θα απολαύσουν τη θάλασσα και θα χαρούν τον ήλιο. Ωστόσο, όσο και αν κάποιοι θα ήθελαν να περάσουν όλο το καλοκαίρι τους σε μία παραλία σε ένα νησί με ένα cocktail στο χέρι και σαγιονάρα όλη μέρα, αυτό μάλλον δεν είναι τόσο εφικτό.

Για τις μέρες λοιπόν που θα μείνεις εντός Αττικής, να θυμάσαι ένα πράγμα. Η Αττική έχει πολλά κρυμμένα διαμαντάκια. Το Athensmagazine.gr εντόπισε τις παραλίες "διαμαντάκια" της Αττικής για μα απολαμβάνεις την παραλία ακόμα και αν είσαι στην Αθήνα και ακόμα και αν δουλεύεις.

Παραλία Άγιος Κοσμάς

Η παραλία του Αγίου Κοσμά βρίσκεται πίσω από τις αθλητικές εγκαταστάσεις της ομώνυμης περιοχής του Δήμου Ελληνικού. Είναι πολύ όμορφη, αμμώδης και, μέσω της παραλιακής, πολύ εύκολα προσβάσιμη. Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι είναι οργανωμένη, προσφέρει τις υπηρεσίες εντελώς δωρεάν.

Αστέρας Γλυφάδας

Ο Αστέρας Γλυφάδας είναι ένα παραθαλάσσιο θέρετρο που βρίσκεται στα Νότια Προάστια της Αθήνας και προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από επιλογές, με φόντο ένα πανέμορφο σκηνικό.

Το συγκρότημα διαθέτει αρκετούς χώρους. Το Balux Cafe – The house project, σχεδιάστηκε για να μοιάζει με ένα ευρύχωρο σπίτι στην παραλία, όπου μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας, να φάτε ένα καταπληκτικό γεύμα στον χώρο της κουζίνας, να πραγματοποιήσετε το meeting σας στο χώρο της βιβλιοθήκης ή να αφήσετε τα παιδιά να παίξουν ξέγνοιαστα στον παιδότοπο.

Επόμενη στάση, το Balux Seaside Escape. Μια ιδανική επιλογή για να χαλαρώσετε στην πισίνα ή στη θάλασσα.

Μια εξαιρετικά οργανωμένη παραλία με είσοδο.

Αστέρας Βουλιαγμένης

Η Astir Beach λειτουργεί και φέτος με σύστημα online κρατήσεων, με το οποίο έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις την ώρα αλλά και την ξαπλώστρα στην οποία θέλεις να καθίσεις.

Οι τιμές στην παραλία του Αστέρα Βουλιαγμένης για σετ (βάσει διαθεσιμότητας)

Καθημερινές

  • Τιμή σετ (2 ξαπλώστρες – 1 ομπρέλα): 50 ευρώ
  • Παιδιά 4-12 ετών: 12,5 ευρώ

Σαββατοκύριακα και αργίες

  • Τιμή σετ (2 ξαπλώστρες – 1 ομπρέλα): 80 ευρώ
  • Παιδιά 4-12 ετών: 20 ευρώ

Οι τιμές για online κρατήσεις

Καθημερινές

  • Πρώτη σειρά: 80 ευρώ
  • Δεύτερη σειρά και πίσω: 70 ευρώ

Σαββατοκύριακο

  • Πρώτη σειρά: 160 ευρώ
  • Δεύτερη σειρά και πίσω: 140 ευρώ

Παραλία Κρητικός

Στον δρόμο μετά την Αγία Μαρίνα και τον οικισμό της Αλθέας, αφού στρίψετε δεξιά, θα βρείτε μερικά υπέροχα δέντρα πάνω στην άμμο. Στο δεξί μέρος της παραλίας, υπάρχει ένας μικρός κολπίσκος, ο οποίος ονομάζεται παραλία του Κρητικού και στο αριστερό βρίσκεται το Tahiti Beach Βar. Η θάλασσα είναι αρκετά ρηχή και έχει άμμο, ενώ μπορείτε να αράξετε με την άνεσή σας στην παραλία, χωρίς να σας ενοχλήσει κανείς.

Grand Resort Lagonissi

Στο 40ό χιλιόμετρο της λεωφόρου Αθηνών - Σουνίου θα βρείτε έναν μικρό παράδεισο. Θαλάσσια σπορ, σπα, πισίνες, γήπεδα τένις, kids club και υπαίθριος κινηματογράφος δίνουν πολλαπλές επιλογές για να περάσετε τη μέρα σας, πέρα από τις ξαπλώστρες της παραλίας.

Άγιος Νικόλαος Αναβύσσου

Ο Άγιος Νικόλαος Αναβύσσου είναι μια από τις πιο ιδιαίτερες παραλίες της Αττικής, λόγω του σχήματός της. Αμμώδης, με καθαρά νερά και έναν ναό σε λοφίσκο με υπέροχη θέα, ενώ έχει και ελεύθερη είσοδο. Η παραλία είναι μεγάλη, οπότε υπάρχουν πολλές επιλογές, από το να αράξετε μέχρι να παίξετε ό,τι επιθυμείτε στην άμμο. Θα βρείτε γήπεδο beach volley, beach soccer, ενώ στην άκρη της παραλίας υπάρχει χώρος για μασάζ.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: