Βουλωμένη μπανιέρα; 4 τρόποι της γιαγιάς για να την ξεβουλώσετε μόνοι σας

June 10, 2022

Βουλωμένη μπανιέρα; Έχετε παρατηρήσει ότι τα νερά στην μπανιέρα σας διοχετεύονται στον σωλήνα αποχέτευσης όλο και πιο αργά; Παρατηρείτε ότι υπάρχουν δυσάρεστες οσμές που προέρχονται από την αποχέτευση της μπανιέρας;Αυτό μπορεί να οφείλεται στην ύπαρξη μικροαντικειμένων στον σωλήνα, όπως τρίχες, σαπούνι κ.α. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να προβείτε στο ξεβούλωμα του μπάνιου σας καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος ανάπτυξης βακτηριδίων και διάφορων παθογόνων μικροοργανισμών επιβλαβών για την υγεία σας.

Survivor spoiler 10/06: «Αποχωρεί από το Survivor 5 και ο...» - Ο Γιώργος Λιανός ανακοινώνει τη νέα αποχώρηση, μετά την Βρισηίδα!

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Survivor spoiler 10/06: «Αποχωρεί από το Survivor 5 και ο...» - Ο Γιώργος Λιανός ανακοινώνει τη νέα αποχώρηση, μετά την Βρισηίδα!

Μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες πριν καλέσετε κάποιον επαγγελματία για να απαλλαγείτε από τυχόν απόφραξη της βουλωμένη μπανιέρα. Διαβάστε με την ευκαιρία: Τέλος άλατα και σκουριά: Καθαρίστε τη μπανιέρα με 2 εύκολους τρόπους

μπανιερα-καθαρισμα

  1. Αρχικά, προσπαθήστε να εντοπίσετε τι μπλοκάρει τον σωλήνα, ώστε να επιλέξετε την καλύτερη δυνατή λύση.
  2. Μπορείτε να χρησιμοποιήστε μία βεντούζα απόφραξης. Προβείτε σε αυτή την επιλογή πριν χρησιμοποιήστε κάποιο χημικό, διότι μπορεί τα χημικά να έρθουν σε επαφή με το δέρμα σας κατά την εκτέλεση της διαδικασίας. Τοποθετείστε την βεντούζα απόφραξης κάθετα στο σιφόνι της μπανιέρας και πιέστε με δύναμη πάνω – κάτω, ώστε η πίεση του αέρα να αναγκάσει τα αντικείμενα να απομακρυνθούν. Επαναλάβετε τη διαδικασία μερικές φόρες μέχρι να δείτε αποτελέσματα.
  3. Χρησιμοποιήστε σύρμα. Αν διαθέτετε σύρμα στην εργαλειοθήκη σας, μπορείτε να κόψετε ένα κομμάτι και να λυγίσετε την άκρη του σε σχήμα γάντζου. Εναλλακτικά, μπορείτε να πάρετε μία συρμάτινη κρεμάστρα και να τροποποιήσετε το σχήμα της όπως θα κάνατε με το σύρμα. Έπειτα, προσπαθήστε με το σύρμα ή την κρεμάστρα να «ψαρέψετε» τα αντικείμενα που έχουν βουλώσει την μπανιέρα σας.
  4. Κατασκευάστε σπιτικό αποφρακτικό με μαγειρική σόδα, ξύδι και νερό, καθώς είναι φιλικό προς το περιβάλλον και δεν κινδυνεύει το αναπνευστικό σας όπως αν χρησιμοποιούσατε χημικό αποφρακτικό.
  • Ρίχνετε αρκετό βρασμένο νερό στο σιφόνι.
  • Ρίχνετε μισή κούπα μαγειρική σόδα στο σιφόνι και την αφήνετε να δράσει για μερικά λεπτά.
  • Συνεχίστε τη διαδικασία προσθέτοντας 1 κούπα λευκό ξύδι και λίγο βραστό νερό ακόμη.
  • Αφήνετε να δράσει για 5-10 λεπτά και ξεπλένετε με άφθονο βρασμένο νερό.

Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν πετύχει και η Βουλωμένη μπανιέρα σας δεν λέει να ξεβουλώσει, τότε μην απογοητεύεστε! καλέστε τους ειδικούς στις αποφράξεις.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: