4 ελληνικά νησιά που είναι πολύ καλύτερα απ’ τη Μύκονο

June 9, 2022

4 ελληνικά νησιά που είναι πολύ καλύτερα απ’ τη Μύκονο



Το καλοκαίρι πλησιάζει και όλος ο κόσμος ψάχνει να βρει που θα πάει διακοπές. Στα χείλη και το μυαλό της νεολαίας (και όχι μόνο…), το όνομα ενός νησιού «παίζει» με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο: «Μυκονόόόόός».



Μην απορείτε για τα μακρόσυρτα «όόόό» στην κατάληξη, το συγκεκριμένο νησί έτσι προφέρεται παιδιά. Όσοι δεν το ξέρετε δηλαδή μάλλον δεν έχετε πάει.

Αλλά σας έχουμε νέα: Η Μύκονος δεν είναι το καλύτερο νησί που μπορείτε να πάτε. Υπάρχουν τουλάχιστον άλλα 4 που είναι καλύτερα.

Κρήτη

Μια χώρα μέσα σε μια χώρα, η Κρήτη είναι από τα νησιά που έτσι και πας και ζήσεις την κουλτούρα της (και την κατανοήσεις…) δεν παίζει να σταματήσεις να την αγαπάς ποτέ. Γουστάρεις παραλιάρες; Πήγαινε στην Κρήτη. Γουστάρεις βουνά; Πήγαινε στην Κρήτη. Γουστάρεις σούπερ μουσική και τσικουδιές και άλλα τέτοια; Πήγαινε στην Κρήτη. Γενικά, μην την ψάχνεις: πήγαινε στην Κρήτη.

Ρόδος

Υπάρχει λόγος που αποτελεί τον νούμερο ένα προορισμό για όλες τις πενθήμερες εκδρομές. Δεν είναι μόνο τα μνημεία της όπως η μεσαιωνική παλιά πόλη, ο Ναός του Απόλλωνα και η Ακρόπολη της Λίνδου αλλά και όλα αυτά για τα οποία πήγαμε εκεί πενταήμερη: τα κλαμπ της και κουλ κόσμος της. Αλλά και τα μνημεία της που βαριόμασταν τότε και σήμερα μας γοητεύουν…

Σκιάθος

Εκπληκτικό νησί για καλοκαιρινές διακοπές τόσο για τους λάτρεις της φύσης όσο και της διασκέδασης, ένα από τα βορειότερα ελληνικά νησιά με τεράστιους λόφους γεμάτους πεύκα και αμμώδεις παραλίες, η Σκιάθος είναι το νησί που ποτέ δεν κοιμάται και στο οποίο ξεφαντώνεις όλη μέρα – αν το θες βέβαια. Και έχει και αξιοθέατα για… δυο ζωές: αρχαία μοναστήρια, μεσαιωνικά κάστρα, βυζαντινές εκκλησίες, μουσεία- ό,τι γουστάρεις λέμε!

Σάμος

Ένας από τους πιο ηλιόλουστους προορισμούς όλης της Ευρώπης με κάτι παραλίες από άλλο πλανήτη με βότσαλα και κρυστάλλινα νερά, στα οποία συνήθως κάνουν καταδύσεις και κολύμβηση με αναπνευστήρα, η Σάμος είναι το ελληνικό νησί με την πιο μαγευτική φυσική ομορφιά. Μπορείς να δοκιμάσεις πολλές διασκεδαστικές δραστηριότητες στο νερό με μεγάλη ασφάλεια, που σου παρέχουν οι εκπαιδευτές και φυσικά αν την επισκεφτείς την Σάμο θα πρέπει σίγουρα να πας στα ερείπια του ναού της Ήρας καθώς και το ευπαλίνειο όρυγμα.

Πηγη: menshouse.gr

Διαβάστε επίσης: