Ήταν στην κορυφή και «γκρεμίστηκε» η ζωή τους σε μια στιγμή: Αυτοί είναι οι κουμπάροι της Τατιάνας Στεφανίδου και του Νίκου Ευαγγελάτου

June 2, 2022

Η Τατιάνα Στεφανίδου και ο Νίκος Ευαγγελάτος είναι παντρεμένοι εδώ και σχεδόν μια 20ετία, με το ζευγάρι να ενώνεται με τα ιερά δεσμά του γάμου το Σεπτέμβριο του 2003 ύστερα από πέντε χρόνια σχέσης.



Ο γάμος του ζευγαριού, πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα, στο εκκλησάκι που έχουν στο σπίτι τους, παρουσία αγαπημένων φίλων, συνεργατών και συγγενών. Λίγοι επώνυμοι ήταν προσκεκλημένοι, μεταξύ των οποίων η Αγγελική Νικολούλη και ο Γιώργος Τσαλίκης, ο οποίος μάλιστα τραγούδησε στη γαμήλια δεξίωση.

Survivor spoiler 01/06: «Δεν πάει άλλο, αφήστε με...» - Εξαγριωμένος ο Άρης Σοϊλέδης ζήτησε να αποχωρήσει!

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Survivor spoiler 01/06: «Δεν πάει άλλο, αφήστε με...» - Εξαγριωμένος ο Άρης Σοϊλέδης ζήτησε να αποχωρήσει!

Κουμπάροι του ζευγαριού ήταν ο Μάκης Σεριάτος και η σύζυγος του Ιωάννα Καπελετζή ενώ παρανυφάκια ήταν ο Λάμπης- ο πρωτότοκος γιος το Νίκου Ευαγγελάτου από τον προηγούμενο γάμο του με την Ζέτα Θεοδωρακοπούλου- η ανιψιά του Γαβριέλα και ο γιος του Νικόλας, τον οποίο έχει αποκτήσει με την Τατιάνα Στεφανίδου.

Το νυφικό της Τατιάνας Στεφανίδου είχε την υπογραφή του Μάκη Τσέλιου, ενώ έκανε εντύπωση το mini μήκος του, το οποίο αναδείκνυε τα υπέροχα πόδια της. Η Τατιάνα Στεφανίδου μάλιστα έκανε αυτή την τολμηρή επιλογή του κοντού νυφικού, ενώ ήταν έγκυος στην κόρη της Λυδία. Στα μαλλιά της φορούσε ένα μακρύ πέπλο και δαντελωτά γάντια μέχρι τον αγκώνα, που έκαναν ακόμη πιο εντυπωσιακή την εμφάνισή της.

Η γαμήλια δεξίωση έγινε επίσης στον μεγάλο κήπο, στο κτήμα τους στην Χαλκίδα, έχοντας στηθεί μια τεράστια τέντα και ένας πλούσιος μπουφές, δίπλα στην πισίνα, με τη βίλα όπου μένουν τώρα να μας αφήνει με το στόμα ανοικτό. Στην τηλεοπτική ιστορία ωστόσο έμεινε, το ζεϊμπέκικο που χόρεψε η Τατιάνα Στεφανίδου, αφιερωμένο στον σύζυγό της, Νίκο Ευαγγελάτο.

Η τραγική ιστορία των κουμπάρων

Κάποτε η διαφημιστική αγορά και τα Media υποκλίνονταν στα πόδια τους. Ο Μάκης Σεριάτος και η Αλεξάνδρα Καπελετζή πέρασαν μια περίοδο παντοδυναμίας και πολύ χλιδάτης ζωής, έως τη στιγμή που ήλθε η πτώση. Μια πτώση που δείχνει να συνεχίζεται, με τους πλειστηριασμούς των ακινήτων τους.

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

Η οικονομική κρίση κατέστησε μονόδρομο το 2011 την πτώχευση της διαφημιστικής εταιρίας Ashley & Holmes, την οποία είχε ιδρύσει ο άλλοτε κραταιός διαφημιστής. Δύο χρόνια μετά, ο Μάκης Σεριάτος συνελήφθη για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών προς το ΙΚΑ, ύψους 242.000 ευρώ, με τις συνολικές οφειλές να ανέρχονται στα 11 εκατομμύρια ευρώ. Πριν από περίπου δύο χρόνια οδηγήθηκε σε πλειστηριασμό η βίλα του γνωστού διαφημιστή στον Πάνορμο της Μυκόνου, με τιμή εκκίνησης τα 210.000 ευρώ. Τον Ιούνιο του 2018 εκποιήθηκε και ένα ακόμα ακίνητο του ζεύγους: Μια κατοικία με επιφάνεια 186 τ.μ που φέρει επένδυση πέτρας και βρίσκεται σε οικόπεδο τεσσάρων στρεμμάτων στην Αγόριανη Φωκίδας. Ως τιμή πρώτης εκκίνησης είχε οριστεί το ποσό των 89.000 ευρώ που αντιστοιχεί στην εμπορική αξια του ακινήτου που έφερε δανειακά βάρη ύψους 320.000 ευρώ. Ήταν μια ακόμη πράξη στο έργο που παίζεται εδώ και πολλά χρόνια και ειχε ως επεισόδια τη σύλληψη του διαφημιστή, το 2013, αλλά και την αυτοκτονία της αδελφής της Αλεξάνδρας Καπελετζή, Νάγιας. Ένα έργο που δεν φαίνεται να έχει τέλος, καθώς αργότερα το ζεύγος έχασε και τη βασική του κατοικία, το σπίτι στο Κεφαλάρι.

Μάκης Σεριάτος και Καπελετζή

Ο Μάκης Σεριάτος συνελήφθη ένα πρωινό του Απριλίου του 2013, στο σπίτι του στην Κηφισιά, λόγω μεγάλων χρεών στην Εφορία και στο ΙΚΑ. Λίγες μέρες αργότερα αφέθηκε ελέυθερος αλλά η ζωή του, όπως και της συζύγου του, της γνωστής δημοσιογράφου. Αλεξάνδρας Καπελετζή, είχε αλλάξει για πάντα. Ο Μάκης Σεριάτος γεννήθηκε το 1958 στην Αθήνα και κατάγεται από την Κεφαλονιά και την Ικαρία. Όπως έλεγε ο ίδιος, η διαφήμιση είναι ένας τρόπος διείσδυσης στο μυαλό και τις ψυχές των ανθρώπων. «Nothing Impossible…» ή «Τίποτα δεν είναι απίθανο»: Πρόκειται για τον προφητικό τίτλο του βιβλίου που έγραψε το 2007 ο «εθνικός διαφημιστής», όπως τον αποκαλούσε η πιάτσα, Μάκης Σεριάτος, ιδιοκτήτης του ομίλου Ashley & Holmes. Στην είσοδο των γραφείων της Ashley & Holmes δέσποζε ο δούρειος ίππος. Τότε σίγουρα δεν φανταζόταν ότι έξι χρόνια αργότερα θα χτυπούσαν την πόρτα της βίλας του στο Κεφαλάρι οι άνδρες της Ασφάλειας συλλαμβάνοντάς τον για χρέη προς το ΙΚΑ ύψους 270.000 ευρώ. Ποσό αμελητέο σχετικά σε σχέση με τα φέσια αξίας 18 εκατομμυρίων ευρώ που άφησε στην αγορά, βάζοντας λουκέτο το 2011. Ποιος το περίμενε, άλλωστε, ότι ο πιο προβεβλημένος διαφημιστής τις δεκαετίες του ’90 και του 2000, Κεφαλονίτης στην καταγωγή, με το ταπεινό όνειρο να γίνει νταλικέρης ή ναυτικός, θα κατέληγε έτσι. Νωρίτερα είχε σπουδάσει Καλές Τέχνες και Ψυχολογία σε Ελλάδα και Μεγάλη Βρετανία αλλά και οικονομικά, μάνατζμεντ και κοινωνιολογία, ενώ τα χρόνια της ακμής του συναναστράφηκε την αφρόκρεμα της μιντιακής και διαφημιστικής αγοράς.

Ο άνθρωπος με τις γερές γνωριμίες, που πρόσφερε με το αζημίωτο υπηρεσίες τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στη ΝΔ, που συγκέντρωσε όλους τους «χρυσούς» λογαριασμούς του Δημοσίου (ΟΤΕ, Cosmote, ΟΠΑΠ, Ταχ. Ταμιευτήριο, Αγροτική) και του ιδιωτικού τομέα, που ανακηρύχθηκε Μάνατζερ της Χρονιάς 2005, θα έφτανε στο χείλος του γκρεμού, από τον οποίο δεν κατάφερε να σώσει παρά τα 6 εκατομμύρια ευρώ που έβαλε από την τσέπη του, καταγγέλλοντας τους οικονομικούς του διευθυντές για «ολέθρια διαχειριστικά λάθη». Όλα αυτά τα εξήγησε ο Μάκης Σεριάτος στους δικαστές του προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος, αφού προσκόμισε έγγραφα που καταδεικνύουν συμψηφισμό των οφειλών του προς το Δημόσιο. Μαζί με τον Πέτρο Τριανταφύλλη ίδρυσε το 1989 τη διαφημιστική Ashley & Holmes, της οποίας ήταν και «νονός»: το Ashley επελέγη για να τονίσει την ευαισθησία της διαφήμισης, καθώς αναγάγει σε γυναικείο όνομα, ενώ το Holmes στο κύρος της εταιρείας, καθώς αναφέρεται σε στιβαρό ανδρικό επίθετο. Το 1993 δημιούργησε την εταιρεία παραγωγής Le Spot και το 1996 ξεκίνησε τη συνεργασία του με το McCann Worldgroup, όπου το 2000 ορίστηκε πρόεδρός του για τη ΝΑ Ευρώπη, για να τα σπάσει σε λίγα χρόνια οριστικά. Ωστόσο, το πρόβλημά που οδήγησε τις μπίζνες του Σεριάτου σε αδιέξοδο είναι πολυσύνθετο. η Ashley χτυπήθηκε και από τα χρέη του Δημοσίου: μόνο ο ΕΟΤ φέσωσε τη διαφημιστική επί ΝΔ με 4 εκατομμύρια ευρώ.

Μάκης Σεριάτος και Καπελετζή παιδιά

«Αν η Ashley είναι ένα παράσιτο θα πρέπει να κλείσει, όπως και η κάθε Ashley. Εγώ νομίζω ότι δεν είναι. Αν όμως γίνει, θα κλείσει γιατί αυτή είναι η απάντηση της αγοράς. Σημασία έχει να είσαι χρήσιμος και αν είσαι θα βρεις τον δρόμο σου στην αγορά», είχε δηλώσει σε συνέντευξή του το 2009, σαν έτοιμος από καιρό. Προφανώς ο διαφημιστής, που έζησε μια ζωή σαν παραμύθι, είχε αρχίσει να διαισθάνεται την αρχή του τέλους. Το μόνο για τον οποίο δεν θα μπορούσε κανείς να κατηγορήσει τον Σεριάτο ήταν η οξυδέρκεια και εφευρετικότητά του. Ήταν άνθρωπος της αγοράς και συνδέθηκε με επιχειρηματικά «τζάκια» όσο κανένας άλλος, ευέλικτος με τα κόμματα, ενώ πόνταρε στις σχέσεις του με καναλάρχες, εκδότες και πολιτικούς. Επινόησε το σύστημα της διαφημιστικής εκπροσώπησης με τα κανάλια, καθώς αυτός πρώτος αγόραζε μαζικά χρόνο και τον μεταπωλούσε στους πελάτες του τους οποίους διοχέτευε μέσω της Universal.

Την εμμονή του για τα media την έδειχνε και σε φιλίες, κουμπαριές, κοσμικές συναναστροφές, ακόμη και στις συντρόφους του. Δεν είναι τυχαίο πως και οι τρεις γυναίκες για χάρη των οποίων πέρασε το κατώφλι της εκκλησίας προέρχονταν από τα media. Τη νυν σύζυγό του, Αλεξάνδρα Καπελετζή, με την οποία έχει δύο γιους (και άλλον έναν από προηγούμενο γάμο), γνώρισε στον Σκάι. Το φλερτ του για την όμορφη παρουσιάστρια ήταν κεραυνοβόλο. Η ανταπόκριση άργησε λίγο, όμως ήρθε, με την Αλεξάνδρα να ενδίδει στη γοητεία του. Άλλωστε ο Μάκης είχε «όλο το πακέτο», όπως λένε οι φίλοι του, περιγράφοντας έναν άνθρωπο δυναμικό και δαιμόνιο επαγγελματικά. Θα μπορούσε να ταξιδέψει στην Αμερική για να αγοράσει ένα πετυχημένο φορμά εκπομπής στα μέτρα της καλής του και να το προτείνει σε καναλάρχη. Και εκείνη στη βίλα τους έχει δεξιωθεί ολόκληρη την κοσμική Αθήνα, με τη σαμπάνια να ρέει άφθονη. Από την ίδια δεξαμενή φίλων επέλεγε παρέα για τις βόλτες με το σκάφος του. Η αγάπη του για τη θάλασσα συναγωνιζόταν το πάθος του για την καλή ζωή. Παρά το γεγονός ότι ο Μάκης ήταν ένας προσηνής άνθρωπος, ενέδωσε εύκολα σε υπερβολές, στη λουσάτη ζωή, στα ακριβά δείπνα σε μοδάτα εστιατόρια με λαμπερά ονόματα της δημοσιογραφίας και των επιχειρήσεων.

Ένας αστικός μύθος αναφέρει ότι αγόρασε κάποτε χονδρική δέκα Porsche Cayenne προκειμένου να τις δωρίσει σε «καλούς» πελάτες. Οι ίδιοι που όταν έμπαιναν στα πολυτελή του γραφεία στο Χαλάνδρι, με τον post modern δούρειο ίππο στην αυλή, απολάμβαναν τα πούρα Cohiba, καλή φιλοξενία και έναν θεόρατο πίνακα με κολάζ που έφτιαξαν στα γενέθλιά του οι εργαζόμενοι, χρησιμοποιώντας χιλιάδες γραμματόσημα με τη φωτογραφία του εργοδότη τους. Δεν ήταν άλλωστε ένας οποιοσδήποτε εργοδότης. Στον καιρό των παχέων αγελάδων, πολύς κόσμος έκανε περιουσίες δίπλα στον Μάκη. Ακόμη και τα αδέσποτα του Χαλανδρίου ζούσαν πλουσιοπάροχα χάρη στις εντολές που έδινε σε στελέχη και σεκιουριτάδες να τα ταΐζουν. Έπαιζε ισορροπημένα μεταξύ λογικής και ευαισθησίας. Οι εργαζόμενοι του ήταν πιστοί – εξαιρετικά ικανοποιημένοι μισθολογικά γαρ. Με γαλαντομία συμπεριφερόταν σε φίλους και κουμπάρους, όλοι επώνυμοι.

Κι αν η σύλληψη και η χρεοκοπία έδειχναν αρκετά ζοφερές καταστάσεις, ήλθε και η χειρότερη απ’ όλες: Η αυτοκτονία, το Δεκέμβριο του 2014, της αδελφής της Αλεξάνδρας, της Νάγιας Καπελετζή. Η Νάγια ήταν για πολλά χρόνια γραμματέας του Μάκη Σεριάτου, στην Ashley & Holmes. Σε όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε πιστή εκτελέστρια των εντολών του σε βαθμό που απέκτησε αν όχι πολλούς εχθρούς, μια κουστωδία επικριτών, σχολιαστών και λοιπών. Αργότερα όταν αυτή η εταιρεία τέθηκε εκτός του McCann Worldgroup, όπως κι ο ίδιος ο Μάκης Σεριάτος, συνέχισε μαζί του και κάποτε διορίστηκε από τον ίδιο, στη θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου της Ashley. Στα τελευταία της, όταν η εταιρεία απείχε ελάχιστα από το κλείσιμο και ήδη υπήρχαν πολλά οικονομικά προβλήματα και χρέη. Η Νάγια που κάποτε είχε αν όχι πολλά λεφτά, σίγουρα πολλή δύναμη, βρέθηκε κρεμασμένη στο υπόγειο της Ashley. Το σοκ για την Αλεξάνδρα Καπελετζή και τον ίδιο το Μάκη Σεριάτο ήταν τεράστιο. Από τότε το ζευγάρι απέχει από τα κοσμικά και τα κοινά και μάλιστα για κάποια χρόνια ο Μάκης Σεριάτος έζησε και εργάστηκε στο Κατάρ.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: