Η Τουρκία έχει προτείνει να αναλάβει την μεταφορά των τραυματισμένων μαχητών από το Azovstal – Κόσμος

May 15, 2022

Η Τουρκία έχει προτείνει να αναλάβει την μεταφορά των τραυματισμένων μαχητών που βρίσκονται οχυρωμένοι στο βιομηχανικό σύμπλεγμα Azovstal στην Μαριούπολη, δήλωσε ο Ιμπραΐμ Καλίν, εκπρόσωπος και σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογάν.



Παράλληλα, προβληματισμός επικρατεί στην Τουρκία, εξαιτίας ενός σεναρίου που κυκλοφορεί για τη στάση που θα κρατήσει ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ό,τι αφορά την ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Survivor spoiler 15/05: Μπουνιές στο πρώτο παιχνίδι ως αντίπαλοι ΣοΪλέδης - Καραγκούνιας! Αποβάλλει και τους δύο η παραγωγή; Αδιέξοδο για Ατζούν!

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Survivor spoiler 15/05: Μπουνιές στο πρώτο παιχνίδι ως αντίπαλοι ΣοΪλέδης - Καραγκούνιας! Αποβάλλει και τους δύο η παραγωγή; Αδιέξοδο για Ατζούν!

Ο Καλίν δήλωσε σε συνέντευξή του στο Reuters ότι συζήτησε προσωπικά την πρόταση με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Κίεβο πριν από δύο εβδομάδες και ότι παραμένει στο τραπέζι, αν και η Μόσχα δεν το έχει ακόμη εγκρίνει.

Η Τουρκία έχει προτείνει να αναλάβει την μεταφορά των τραυματισμένων μαχητών από το Azovstal

Το τουρκικό σχέδιο προβλέπει ότι οι άνθρωποι που θα απομακρυνθούν από το Azovstal θα μεταφερθούν οδικώς στο λιμάνι του Μπερνιάνσκ, στην Αζοφική Θάλασσα, και από εκεί τουρκικό πλοίο θα τους μεταφέρει στην Κωνσταντινούπολη.

«Αν μπορεί να γίνει με αυτόν τον τρόπο, θα είμαστε ευτυχείς να το κάνουμε. Είμαστε έτοιμοι. Στην πραγματικότητα το πλοίο μας είναι έτοιμο να πάει και να φέρει τους τραυματισμένους στρατιώτες και άλλους πολίτες στην Τουρκία», είπε.

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

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι πολύπλοκες συζητήσεις διεξάγονται για την απομάκρυνση τραυματισμένων στρατιωτών από το Azovstal με αντάλλαγμα την απελευθέρωση ρώσων αιχμαλώτων πολέμου.

Η Μόσχα, που αρχικά δήλωσε ότι οι μαχητές πρέπει να παραδοθούν, δεν έχει κάνει δημόσια λόγο για τις συνομιλίες αυτές.

Ο Καλίν δήλωσε ότι η ρωσική θέση αλλάζει «μέρα με την μέρα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νέα ντροπή στην Αγία Σοφία: Ιστορική δεξαμενή νερού έγινε... παπουτσοθήκη και έσπασε

Η Αγία Σοφία προ διετίας μετατράπηκε από μουσείο σε τζαμί, με τους βανδαλισμούς στον ναό να βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη από όσους επιτήδειους εκμεταλλεύονται την κατάσταση.

Αυτή τη φορά έσπασε το καπάκι μίας ιστορικής οθωμανικής δεξαμενής νερού της Αγίας Σοφίας και στο εσωτερικό του τοποθετήθηκαν παπούτσια, καταγγέλλουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Χρησιμοποιούν τον ναό... για να βάζουν τα παπούτσια τους

Το νέο βανδαλισμό έκανε γνωστό ο Τούρκος αρχαιολόγος, Ομέρ Φαρούκ Γιαβαστσάι μέσω του λογαριασμού του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας αρκετές αντιδράσεις στα social media.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ωστόσο καμία επίσημη δήλωση για το θέμα.

Από τότε που η Αγία Σοφία μετατράπηκε σε τζαμί, έρχονται συνεχώς στο προσκήνιο καταγγελίες για φθορές και ελλιπή προστασία του μνημείου, καταγγέλλουν τα ίδια τα τουρκικά ΜΜΕ.

Διαβάστε επίσης: