Super League: Μπαλάρα ο Παναθηναϊκός, Αρειανάρα και πάσης Ευρώπης, φιέστα για τον Ολυμπιακό

May 15, 2022

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι λίγο πριν τη φιέστα των ερυθρόλευκων για το 47ο πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με το εμφατικό 4-0 του Πας Γιάννινα και ετοιμάζεται για Ευρώπη, ενώ ο Άρης σε ένα ματς -“τελικό” κέρδισε την ΑΕΚ και την άφησε εκτός Ευρώπης περνώντας ο ίδιος το εισιτήριο.



Παράλληλα, Super League: Ο Βόλος ισοπέδωσε τον ΟΦΗ με πεντάρα.

Survivor spoiler 15/05: Μπουνιές στο πρώτο παιχνίδι ως αντίπαλοι ΣοΪλέδης - Καραγκούνιας! Αποβάλλει και τους δύο η παραγωγή; Αδιέξοδο για Ατζούν!

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Survivor spoiler 15/05: Μπουνιές στο πρώτο παιχνίδι ως αντίπαλοι ΣοΪλέδης - Καραγκούνιας! Αποβάλλει και τους δύο η παραγωγή; Αδιέξοδο για Ατζούν!

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ

Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής των playoffs της Super League Interwetten πριν από τη φιέστα των ερυθρόλευκων για την κατάκτηση του 47ου πρωταθλήματος. Το ματς έληξε ισόπαλο 1-1, με τα δύο γκολ μάλιστα να μπαίνουν στο β' μέρος του παιχνιδιού.

Ο ΠΑΟΚ αιφνιδίασε τους ερυθρόλευκους και έκανε στο 2ο λεπτό το 1-0 χάρη σε γκολ του Φιλίπε Σοάρες. Ο Ολυμπιακός πίεσε και πριν από το τέλος του α' μέρους ισοφάρισε με τον Ζοάο Καρβάλιο στο 41'.

Όσον αφορά στη βαθμολογία, ο πρωταθλητής Ολυμπιακός έφτασε στους 80 βαθμούς και βρίσκεται στο +19 από ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, οι οποίοι μονομαχούν για την δεύτερη θέση, με τον Άρη να ακολουθεί με 59 πόντους και να έχει εξασφαλίσει ευρωπαϊκή πρόκριση.

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε την ομάδα του με αρκετές αλλαγές. Συγκεκριμένα, ο Τζολάκης βρέθηκε κάτω από την εστία, με τους Παπασταθόπουλο και Μπαγκαλιάνη στην άμυνα. Οι Κούντε και Κανέ πήραν θέση στον άξονα, με τους Φαντιγκά, Καρβάλιο και Ροντρίγκες να πλαισιώνουν τον Τικίνιο. Από την άλλη, ο Δικέφαλος είχε Κρέσπο, Τσαούση στο βασικό σχήμα και τον Τσόλακ στην κορυφή της επίθεσης.

PGRpdiBzdHlsZT0iIiBjbGFzcz0ibWFpbl9iYW5uZXIiPgoJCQk8ZGl2IGlkPSJFTkdBR0VZQV9XSURHRVRfMTYzMDEwIj48L2Rpdj4NCjxzY3JpcHQgZGF0YS1jZmFzeW5jPSJmYWxzZSI+DQooZnVuY3Rpb24oRSxuLEcsQSxnLFksYSl7RVsnRW5nYWdleWFPYmplY3QnXT1nO0VbZ109RVtnXXx8ZnVuY3Rpb24oKXsgKEVbZ10ucT1FW2ddLnF8fFtdKS5wdXNoKGFyZ3VtZW50cyl9LEVbZ10ubD0xKm5ldyBEYXRlKCk7WT1uLmNyZWF0ZUVsZW1lbnQoRyksIGE9bi5nZXRFbGVtZW50c0J5VGFnTmFtZShHKVswXTtZLmFzeW5jPTE7WS5zcmM9QTthLnBhcmVudE5vZGUuaW5zZXJ0QmVmb3JlKFksYSl9KSh3aW5kb3csZG9jdW1lbnQsJ3NjcmlwdCcsJy8vd2lkZ2V0LmVuZ2FnZXlhLmNvbS9lbmdhZ2V5YV9sb2FkZXIuanMnLCdfX2VuZ1dpZGdldCcpOw0KX19lbmdXaWRnZXQoJ2NyZWF0ZVdpZGdldCcsDQp7d3dlaTonRU5HQUdFWUFfV0lER0VUXzE2MzAxMCcscHViaWQ6MTgwMTYxLHdlYmlkOjE2NTIzOSx3aWQ6MTYzMDEwfSk7DQo8L3NjcmlwdD4JCQk8L2Rpdj4=

Ο ΠΑΟΚ φρόντισε να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό και σκόραρε στην πρώτη του ευκαιρία στο παιχνίδι. Στο 2' ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Σοάρες πήρε την κεφαλιά, προλαβαίνοντας τον Τζολάκη και άνοιξε το σκορ για τον Δικέφαλος. Στα επόμενα λεπτά οι ερυθρόλευκοι φρόντισαν να αυξήσουν την πίεση τους.

Είχαν την κατοχή, κυκλοφορούσαν και πίεζαν ψηλά. Η μεγάλη ευκαιρία ωστόσο έλειπε, έως το 25ο λεπτό. Τότε, ο Φαντιγκά είδε τον Ανδρούτσο στα δεξιά. Εκείνος έκανε τη σέντρα με στόχο τον Ροντρίγκες, ο οποίος αστόχησε με κεφαλιά "ψαράκι". Αυτή ήταν και η μέχρι τότε καλύτερη στιγμή του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με αλλαγή στο β' μέρος, καθώς ο Μανωλάς αντικατέστησε τον Μπαγκαλιάνη. Οι ερυθρόλευκοι συνέχιζαν να έχουν τον πρώτο λόγο, χωρίς βέβαια τη μεγάλη ευκαιρία. Στο 59' έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Κούντε από τα αριστερά, ο Παπασταθόπουλος πήρε την κεφαλιά και η μπάλα έφυγε άουτ. Η πρώτη τελική του Δικεφάλου κατεγράφη στο 65'. Ο Ζίβκοβιτς έκανε τη σέντρα προς το δεύτερο δοκάρι. Ο Μίτριτσα έπιασε το σουτ στην κίνηση, αλλά ο Τζολάκης έπεσε ωραία και απέκρουσε.

Οι δύο ομάδες προσπάθησαν να αλλάξουν πράγμαα, έτσι Αραμπί και Εμβιλά πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο για τον Ολυμπιακό, ενώ ο οι Καντουρί και Άκπομ για τον Δικέφαλο. Στο 76' ο Δικέφαλος είχε καλή στιγμή με κεφαλιά του Άκπομ, η οποία έφυγε άουτ. Στο 78ο λεπτό ο ΠΑΟΚ είχε καλή στιγμή με κεφαλιά του Άκπομ που έφυγε άουτ.

Στο 87' οι ερυθρόλευκοι έφτασαν κοντά στο γκολ. Ο Ρόνι Λόπες πήρε την μπάλα από τα δεξιά, έκανε την πάσα προς τον Αραμπί, ο οποίος από κοντά δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Οι ερυθρόλευκοι προσπάθησαν με νέα σουτ να πάρουν το τρίποντο, χωρίς να τα καταφέρουν. Στο φινάλε, οι ποδοσφαιριστές ξεκίνησαν τους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του 47ου πρωταθλήματος.

Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα

Ο Παναθηναϊκός έγινε... Panathinaikos ξανά μετά από πέντε χρόνια καθώς επικράτησε του ΠΑΣ Γιάννινα με 4-0 στη Λεωφόρο το Σάββατο το βράδυ και "κλείδωσε" την επιστροφή του στην Ευρώπη. Οι πράσινοι "έκλεισαν" με εξαιρετικό τρόπο τη σεζόν στο σπίτι τους, πέτυχαν τέσσερα γκολ με τους παίκτες και τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να γνωρίζει την καθολική αποθέωση από τον κόσμο πριν και μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Το τριφύλλι είχε τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ, είδε τον Βιγιαφάνιες να σκοράρει για πρώτη φορά φέτος, τον Καρλίτος να επιστρέφει στα γκολ και τους Μαουρίσιο, Χουάνκαρ να σκοράρουν και πάλι ενώ έδειξε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ το Σάββατο (21/5).

Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε στον απόλυτο βαθμό τις πολλές και σημαντικές απουσίες του ΠΑΣ Γιάννινα που παρατάχθηκε στη Λεωφόρο χωρίς τους Περέα, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Γκαρντάβσκι, Καραχάλιο ενώ είχε μόλις πέντε παίκτες στον πάγκο με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αντιδράσει κόντρα στο τριφύλλι.

Το τριφύλλι ήταν απόλυτα κυρίαρχο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο του και από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα έκανε ότι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο.

Ουσιαστικά το ματς τελείωσε στο 37'. Όταν το τριφύλλι πήρε προβάδισμα στο σκορ με τον Βιγιαφάνιες. Ένα γκολ που ξεκίνησε από τον Μπρινιόλι ο οποίος με μια υπέροχη ντρίπλα απέφυγε τον αντίπαλο του, έδωσε στον Πέρεθ ο οποίος πέρασε κάθετα στον Αϊτόρ, αυτός άνοιξε αριστερά στον Χουάνκαρ που επέστρεψε παράλληλα τη μπάλα προς τον Αϊτόρ ο οποίος έκανε το τσαφ με τον Βιγιαφάνες να ακολουθεί τη φάση και να ανοίγει το σκορ με ωραίο σουτ.

Το πρώτο μέρος έληξε με τον Παναθηναϊκό να πηγαίνει στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 1-0. Στο δεύτερο μέρος βγήκε και "καθάρισε" την αναμέτρηση με τρία ακόμη τέρματα από δύο παίκτες που μάλιστα μπήκαν ως αλλαγή.

Αρχικά στο 68' ο Καρλίτος έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή, δεν επιχείρησε να τελειώσει τη φάση, κατέβασε τη μπάλα, έδωσε έξω στον Μαουρίσιο ο οποίος επιχείρησε το σουτ, η μπάλα βρήκε ελάχιστα στον Λοντίγκιν με αποτέλεσμα να αιφνιδιαστεί ο Λοντίγκιν και να καταλήξει στα δίχτυα του για το 2-0.

Τρία λεπτά αργότερα ο Κουρμπέλης που επίσης είχε περάσει ως αλλαγή στην αναμέτρηση έδωσε κάθετη πάσα προς τον Καρλίτος, ο Ισπανός φορ υποδέχτηκε όμορφα τη μπάλα, γύρισε, έκανε το πλασέ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-0 του Παναθηναϊκού και επέστρεψε και αυτός στα γκολ.

Ο Γιοβάνοβιτς βλέποντας τον Παναθηναϊκό να καθαρίζει το παιχνίδι από νωρίς έκανε αρκετές αλλαγές για διαχείριση της ομάδας του ενόψει του τελικού Κυπέλλου καθώς έδωσε ανάσες σε Παλάσιος, Σένκεφελντ, Γκατσίνοβιτς, Βιγιαφάνιες.

Άρης - ΑΕΚ

Η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων στο ματς με τον Άρη χάρη σε δύο γκολ του Λιβάι Γκαρσία στο 53' και το 58', ωστόσο οι Θεσσαλονικείς είχαν την απάντηση χάρη σε τρία γκολ των Πάλμα (78'), Μαντσίνι (85') και Ματέο Γκαρσία (90+3') και πήρε αυτός τον βαθμό το ευρωπαϊκό εισιτήριο για το Conference League.

Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές δεν είχε πολλές φάσεις με τις δύο ομάδες να προσέχουν κυρίως τα μετόπισθεν. Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ έγινε απειλητική σε ένα δίλεπτο σε τρεις περιπτώσεις. Η καλύτερη στιγμή της ήταν ένα πλασέ του Λιβάι Γκαρσία από πλεονεκτική θέση που πέρασε άουτ. Ο Κριχόβιακ είδε την κίνηση του Ρότα και τον τροφοδότησε στην περιοχή, αυτός έκανε το γύρισμα προς τον Λιβάι, ωστόσο η μπάλα πέρασε άουτ.

Ο Άρης έφτασε πολύ κοντά στο να πάρει προβάδισμα στο σκορ στο πρώτος λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους. Ο Μαντσίνι έκανε ωραία ενέργεια και μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός έκανε το γύρισμα προς τον Ιτούρμπε στο δεύτερο δοκάρι και αυτός με έναν κεραυνό τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Στάνκοβιτς.

Στο δεύτερο μέρος η Ένωση πήρε κεφάλι στο σκορ στο 53'. Έπειτα από ένα γύρισμα από τα αριστερά ο Γκαρσία νίκησε τον προσωπικό αντίπαλο, σούταρε με το δεξί από διαγώνια δεξιά θέση και νίκησε τον Κουέστα. Μετά από πέντε λεπτά, ο ίδιος ποδοσφαιριστής χρίστηκε εκ νέου σκόρερ.

Ο Τσούμπερ γέμισε στον Λιβάι Γκαρσία από τα αριστερά στην περιοχή, αυτός αρχικά απείλησε με κεφαλιά, η οποία εξουδετερώθηκε από τον Κουέστα και στη συνέχεια πήρε το "ριμπάουντ" και έκανε το 2-0.

Ο Άρης πίεσε και προσπάθησε να πάρει κάτι από το παιχνίδι, ωστόσο αρκέστηκε μόνο στο 2-1. Στο 78' ο Λουίς Πάλμα που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή μείωσε σε 2-1. Ο Πάλμα πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή και την έστρωσε στο δεξί και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το χρυσό γκολ της ισοφάρισης ήρθε στο 85ο λεπτό. Αφού ο Στάνκοβιτς πραγματοποίησε δύο εξαιρετικές επεμβάσεις για να κρατήσει το 2-1, δεν το έκανε στην τρίτη σημαντική τελική του Άρη. Σε φάση διαρκείας στα καρέ του Άρη, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, ο Μαντσίνι από κοντά έκανε το 2-2 και έφερε τούμπα το ματς.

Μετά το 2-2 η Ένωση προσπάθησε να βρει το τρίτο γκολ, αφήνοντας κενούς χώρους πίσω, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Άρης, πετυχαίνοντας και τρίτο γκολ. Ο Ματέο Γκαρσία τροφοδοτήθηκε όμορφα στην περιοχή. Αρχικά με δυνατό σουτ, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ωστόσο πήρε το ριμπάουντ και από κοντά εκτέλεσε τον Στάνκοβιτς, κάνοντας το 3-2 και στέλνοντας τον Άρη στην Ευρώπη.

Δεν άλλαξαν τίποτα στις ενδεκάδες τους οι δύο προπονητές
Άρης και ΑΕΚ προέρχονταν από νίκες στα προηγούμενα παιχνίδια με ΠΑΟΚ και ΠΑΣ Γιάννινα αντίστοιχα. Αυτό το γεγονός δεν πτόησε τους δύο προπονητές από το να προχωρήσουν σε αλλαγές στις ενδεκάδες τους, παρά το γεγονός ότι το προηγούμενο παιχνίδι ήταν πριν από τρεις ημέρες.

Ο Άρης έπαιξε με 4-2-3-1, με τον Μπούργος να αφήνει για ένα ακόμα παιχνίδι στην άκρη το 4-4-2, αφήνοντας τον Καμαρά μόνο του στην κορυφή. Η ΑΕΚ έπαιξε με το 4-3-3, με τον Μάνταλο να προτιμάται αντί του Χατζισαφί στη μεσαία γραμμή και τον Ιρανό να παίζει στο αριστερό άκρο τη άμυνας,

Έπαιξαν προσεκτικά και οι δύο στο πρώτο μέρος, δοκάρι στις καθυστερήσεις ο Άρης

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να παίζουν αρκετά προσεκτικά στα μετόπισθεν και να αφήνουν ελάχιστα περιθώρια στους αντιπάλους για να απειλήσουν. Ενδεικτικό είναι ότι η πρώτη τελική στο παιχνίδι έγινε στο 21ο λεπτό, με ένα μακρινό σουτ του Σιμάνσκι, με τον Κουέστα να ελέγχει τη φάση.

Δευτερόλεπτα μετά, η Ένωση έχασε ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα. Οι παίκτες του Οφρυδόπουλου έκλεψαν την μπάλα ψηλά και ο Κριχόβιακ είδε την κίνηση του Ρότα και τον τροφοδότησε μέσα στην περιοχή. Ο διεθνής ακραίος αμυντικός κατάφερε και απελευθερώθηκε από τα μαρκαρίσματα και έκανε το γύρισμα, με τον Λιβάι Γκαρσία να στέλνει την μπάλα άουτ από πλεονεκτική θέση. Στο 22' ο Τσούμπερ βρήκε λίγο κενό χώρο και εξαπέλυσε ένα σουτ, ωστόσο η μπάλα πέρασε άουτ.

Η πρώτη τελική των παικτών του Άρη έγινε στο 28'. Αυτή ήταν κάτι σαν σέντρα - σουτ του Μαντσίνι, αναζητώντας τον Μπερτόγλιο, όμως ο Στάνκοβιτς ήλεγχε την πορεία της μπάλας και μπλόκαρε, δίχως να δυσκολευτεί ιδιαίτερα.

Ο Άρης έφτασε πολύ κοντά στο ανοίξει το σκορ στο 45+1'. Ο Μαντσίνι μπήκε με ωραία ατομική ενέργεια από τα δεξιά στην περιοχή, αποφεύγοντας τον Χατζισαφί και έκανε το γύρισμα. Την μπάλα πήρε ο Ιτούρμπε ο οποίος με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Στάνκοβιτς και στη συνέχεια η μπάλα απομακρύνθηκε.

Πέτυχε αδιανόητη ανατροπή ο Άρης

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά και με δύο προσωπικά γκολ του Λιβάι Γκαρσία σε διάστημα πέντε λεπτών στο 53' και το 58'. Ο Άρης προσπάθησε να απειλήσει στην αρχή κυρίως από τα αριστερά δίχως όμως αποτέλεσμα.

Ο Μπούργος μετά το δεύτερο γκολ έκανε τριπλή αλλαγή, ρίχνοντας Πάλμα, Γκαρσία και Σάκιτς στην προσπάθειά του να κάνει πιο απειλητική την ομάδα. Οι κίτρινοι κέρδισαν "προσωρινά" πέναλτι για χέρι του Χατζισαφί στην περιοχή σε φάση διαρκείας στα καρέ του Στάνκοβιτς. Το VAR κάλεσε τον Μάντεν να δει τη φάση και ανακάλεσε την αρχική του απόφαση.

Αρχικά απείλησαν οι κίτρινοι με σουτ του Μαντσίνι εκτός περιοχής στο 75', το οποίο πέρασε λίγο άουτ. Τρία λεπτά μετά ήταν η σειρά του Φαμπιάνο να απειλήσει, όμως ο Στάνκοβιτς μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 85', πριν από το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων, ο Άρης απείλησε σε δύο περιπτώσεις με τον Πάλμα και τον Φαμπιάνο, όμως ο Στάνκοβιτς εξουδετέρωσε και τις δύο περιπτώσεις, όχι όμως την τρίτη, στην οποία ο Μαντσίνι έκανε το 2-2.

Μετά το 2-2, η ΑΕΚ ήταν εκείνη που προσπάθησε να πάρει τα ηνία, όμως άφησε κενούς χώρους πίσω, τους οποίους πλήρωσε με το τρίτο γκολ, με το οποίο εξασφάλισε το ευρωπαϊκό εισιτήριο, νικώντας στο τέλος με 3-2.

Πηγή: sport24.gr

Διαβάστε επίσης: