Τραυματισμένος Σκύλος Ζητά Βοήθεια, Διασώζεται Και Βρίσκει Νέο Σπίτι Για Να Ζήσει

May 14, 2022

Τραυματισμένος Σκύλος Ζητά Βοήθεια, Διασώζεται Και Βρίσκει Νέο Σπίτι Για Να Ζήσει



Τραυματισμένος Σκύλος Ζητά Βοήθεια, Διασώζεται Και Βρίσκει Νέο Σπίτι Για Να Ζήσει

Το έχουμε ξαναπεί υπάρχουν άνθρωποι και Άνθρωποι με το Άλφα κεφαλαίο.. Ένας αδέσποτος σκύλος τραυματισμένος στο πόδι ζήτησε βοήθεια σε ένα σπίτι και κατέληξε να βρει νέο σπίτι.



Ο Μπολτ ήταν αδέσποτος σκύλος, που ζούσε στους δρόμους του Κλίβελαντ, μιας μικρής πόλης στο Τέξας (νοτιοδυτικές ΗΠΑ). Γνώριζε μερικούς ανθρώπους που τον βοηθούσαν και συνήθιζαν να κάνουν τον καθημερινό γύρο αναζητώντας φαγητό. Μια μέρα, ο Μπολτ εμφανίστηκε στο σπίτι ενός από αυτούς τους Καλούς Σαμαρείτες.

Το ζώο είχε μια σοβαρή πληγή στο πόδι. Έκλαιγε από τον πόνο όταν ζήτησε βοήθεια για να επουλώσει την πληγή. Ο άνδρας ήταν ουσιαστικά ένας ξένος, κάποιος που απλώς έδινε υπολείμματα τροφής σε αδέσποτα ζώα. Αλλά αποφάσισε να σώσει τον Μπολτ.

Η διάσωση

Ο άνθρωπος απευθύνθηκε στο This Is Houston , μια οντότητα που ιδρύθηκε το 2018 και είναι αφιερωμένη στη διάσωση, την αποκατάσταση και τη μετεγκατάσταση σε σπίτια ανάδοχων σκύλων στην περιοχή του Χιούστον, τη μεγαλύτερη πόλη στο Τέξας.

Η απόφαση του σκύλου να ζητήσει βοήθεια ήταν προνοητική. Ευτυχώς, βρήκε κάποιον που αντιλήφθηκε τη σοβαρότητα του τραυματισμού και ήταν πρόθυμος να ζητήσει βοήθεια για το ζώο. Αν ο Μπολτ παρέμενε λίγες μέρες ακόμα στους δρόμους, σίγουρα δεν θα είχε αντισταθεί.

Ένας σχεδόν άγνωστος κατάφερε να εκτιμήσει ότι το ζώο διέτρεχε σοβαρό κίνδυνο και προσπάθησε να το βοηθήσει μέσω του This Is Houston. Η δράση αυτού του άντρα λέει πολλά για την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα και είναι ένα όμορφο παράδειγμα του πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε σε όσους έχουν ανάγκη.

Ο Μπολτ έφτασε στο καταφύγιο τον Μάιο του 2021. Τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε αμέσως στην κτηνιατρική κλινική. Οι γιατροί εντόπισαν έναν σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο, συμπεριλαμβανομένων των εκτεθειμένων μυών και τενόντων.

Ο σκύλος μεταφέρθηκε αμέσως στο χειρουργείο. Οι γιατροί ανησυχούσαν ότι, εκτός από τον τραυματισμό, ο Μπολτ ήταν υποσιτισμένος και η γούνα του είχε μολυνθεί από παράσιτα.

Παρά τους κινδύνους μόλυνσης, οι κτηνίατροι κατάλαβαν ότι η χειρουργική επέμβαση ήταν η καταλληλότερη για τη διόρθωση της βλάβης, αλλά δεν ήταν δυνατό να εκτιμηθεί η έκταση των πιθανών λοιμώξεων. Στην πραγματικότητα, δεν ήταν καν δυνατό να γνωρίζουμε αν ο Μπολτ θα επιβίωνε από τη γενική αναισθησία.

Ο γούνινος είχε έναν ανθεκτικό οργανισμό, ο οποίος κατάφερε να ξεπεράσει το χειρουργείο και την μετεγχειρητική περίοδο. Ο Μπολτ παρέμεινε στη ΜΕΘ σκύλων του νοσοκομείου για λίγες μέρες και μετά μεταφέρθηκε στο ρείθρο This Is Houston.

Περισσότερα προβλήματα

Η ανάρρωση από τον τραυματισμό στο γόνατο ήταν πλήρης, το ζώο στειρώθηκε, αλλά ο Μπολτ διαγνώστηκε επίσης με διροφιλαρίωση, το επίφοβο «σκουλήκι της καρδιάς». Είναι μια παρασιτική ασθένεια που προσβάλλει την καρδιά και τους πνεύμονες των σκύλων και των κοντινών ζώων όπως οι λύκοι και οι αλεπούδες.

Το Heartworm μεταδίδεται με τσιμπήματα εντόμων, ειδικά σε ζεστά κλίματα. Τα κουνούπια των γενών Aedes, Anopheles και Culex, που είναι επίσης φορείς για άλλες ασθένειες, δαγκώνουν μολυσμένους σκύλους και μεταδίδουν αυγά του νηματώδους Dirofilaria immitis – όταν ενήλικες, αυτά τα σκουλήκια εγκαθίστανται στην περιοχή του θώρακα.

Η ασθένεια είναι αρκετά συχνή σε τροπικές και υποτροπικές περιοχές. Τα κύρια συμπτώματα είναι ο χρόνιος βήχας, η αδυναμία και η δυσανεξία στις σωματικές ασκήσεις, η γρήγορη και σύντομη αναπνοή και η απώλεια βάρους. Εάν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, η διροφιλαρίωση οδηγεί σε χρόνια πνευμονική υπέρταση και συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια, υπεύθυνη για το θάνατο πολλών νεαρών σκύλων.

Η θεραπεία γίνεται με φάρμακα που καταπολεμούν τις προνυμφικές και ενήλικες μορφές του D. immitis, αλλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή από την πλευρά των φροντιστών. Τα νεκρά σκουλήκια μπορούν να προκαλέσουν αρτηριακές εμβολές.

Η υιοθεσία

Τον Σεπτέμβριο του 2021, ο Bolt ολοκλήρωσε επιτυχώς τη θεραπεία διροφιλαρίωσης. Τον επόμενο μήνα, ο σκύλος τέθηκε για υιοθεσία και τοποθετήθηκε σε προσωρινό σπίτι, για να τον απομακρύνουν από το καταφύγιο.

Ο Μπολτ βρέθηκε να ζητά βοήθεια για έναν τραυματισμό στο πόδι, ο οποίος αποδείχθηκε πολύ πιο σοβαρός από ό,τι φαινόταν. Ευτυχώς, είχε την υποστήριξη καλοπροαίρετων αγνώστων, διασώθηκε από το This Is Houston, υποβλήθηκε σε παρατεταμένη ιατρική περίθαλψη – συμπεριλαμβανομένης της χειρουργικής επέμβασης.

Ο Μπολτ άξιζε πραγματικά άλλη μια ευκαιρία. Στην πραγματικότητα, όλα τα σκυλιά το αξίζουν: κανένας από αυτούς δεν πρέπει να περιφέρεται στους δρόμους χωρίς καμία υποστήριξη αναζητώντας τροφή και καταφύγιο, εκθέτοντας συνεχώς τον εαυτό του σε μια σειρά από κινδύνους.

Μετά το ανάδοχο σπίτι, ο Μπολτ βρήκε επιτέλους μια ανθρώπινη οικογένεια για να αποκαλέσει τη δική του. Έμαθε να ξεπερνά το φόβο του για τους ανθρώπους, σταμάτησε να εκδηλώνει επιθετική συμπεριφορά και έδειξε ότι μπορεί να είναι ο καλύτερος φίλος κάποιου.

Η ζωή του Μπολτ πήρε μια στροφή 180 μοιρών – προς το καλύτερο, φυσικά. Τώρα, ζει τις πρώτες του μέρες με τη νέα του οικογένεια. Εμβολιασμένος, αποπαρασιτωμένος, με καλή διάθεση, υγιείς και γεμάτος αγάπη να δώσει. Όλα τα σκυλιά το αξίζουν αυτό.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: