Μοσχοβολιστό σπίτι για μέρες: Ο μόνος τρόπος να αποφύγετε οριστικά τη δυσοσμία μετά το σφουγγάρισμα

May 13, 2022

Μια από τις πιο συχνές δουλειές του σπιτιού αλλά μεταξύ μας και λίγο βαρετή. Πρέπει όμως να γίνεται για την καθαριότητα του σπιτιού. Για το σφουγγάρισμα, πολλοί ξοδεύουν λεφτά σε καθαριστικά του εμπορίου για να μοσχομυρίζει το σπίτι, κάτι που δεν πετυχαίνει πάντα.



Παράλληλα, μήπως σφουγγαρίζετε λάθος; Έτσι το έκαναν οι γιαγιάδες και ήταν πάντα καθαρό το πάτωμα.

Survivor spoiler 13/05: Ποιος Άρης Σοϊλέδης; Σούσουρο με Ασημίνα Χατζηανδρέου και συμπαίκτη της! Τους έπιασε στα πράσα η παραγωγή

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Survivor spoiler 13/05: Ποιος Άρης Σοϊλέδης; Σούσουρο με Ασημίνα Χατζηανδρέου και συμπαίκτη της! Τους έπιασε στα πράσα η παραγωγή

“Μα αφού σφουγγαρίζω με επιμέλεια γιατί μυρίζει τόσο άσχημα το σπίτι;” Αυτή είναι η απορία και η πρώτη και βασική μας συμβουλή είναι να ελέγξεις τη σφουγγαρίστρα. Αν αυτή δεν είναι καθαρή μεταφέρει την βρωμιά σε όλες τις επιφάνειες παρά τις φιλότιμες προσπάθειες εμβάπτισης στον κουβά με το νερό.

Τα υλικά και οι αναλογίες για το εκπληκτικό μείγμα στο σφουγγάρισμα

Αν όμως το πρόβλημα δεν εστιάζεται εκεί πρέπει να σου μάθουμε να φτιάχνεις τη σωστή αναλογία μείγματος. Φυτικά υλικά, ακίνδυνα, οικονομικά και εύκολα στην εξεύρεση. Για καθαρά πατώματα και διάχυτη φρεσκάδα στην ατμόσφαιρα η λύση είναι μία και είναι πιο απλή από όσο φανταζόσουν.

Βάλε μέσα σε έναν κουβά 1/4 του φλιτζανιού άσπρο ξύδι, 1 κουταλιά της σούπας υγρό σαπούνι πιάτων, λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας και 9 λίτρα ζεστό νερό. Τα “μαγικό μείγμα” θα απολυμάνει τα πατώματα από τα μικρόβια και ταυτόχρονα θα αφήσει μία πολύ ωραία μυρωδιά στο χώρο. Και έτσι το σφουγγάρισμα θα γίνεται λιγότερο βαρετό από ότι είναι.

σφουγγαρισμα-σπιτι

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
  • Ένας άλλος λόγος είναι το πάρα πολύ απορρυπαντικό. Μην πιστεύεις ότι αν βάλεις παραπάνω απορρυπαντικό τα ρούχα θα μυρίζουν καλύτερα. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να κάνεις να κάνεις την μυρωδιά πιο έντονη. Το περισσότερο απορρυπαντικό θα εγκλωβίσει την μυρωδιά στα ρούχα και δεν θα μπορείς να απαλλαγείς από αυτή.
  • Όπως έχουμε ξαναπεί δεν πρέπει να απλώνεις τα ρούχα σου μέσα στο σπίτι. Είναι προτιμότερο να τα απλώνεις έξω. Μπορεί να χρειάζονται παραπάνω χρόνο να στεγνώσουν, επειδή είναι χειμώνας, αλλά με αυτό τον τρόπο τα ρούχα «θα πάρουν» το αέρα τους. Ο αέρας ανανεώνει τη μυρωδιά των ρούχων «σκοτώνοντας» τις ανεπιθύμητες οσμές.
  • Μπορείς να δοκιμάσεις την μαγειρική σόδα. Ένα φλιτζάνι σόδα κατά τη διάρκεια της πλύσης μπορεί να είναι ευεργετικό για τα ρούχα σου. Επίσης μπορεί να βάλεις ένα βαμβακερό πανάκι και να του βάλεις μαλακτικό όταν βάλεις τα ρούχα στο στεγνωτήριο.
  • Όσο περίεργο και αν σου φαίνεται μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ξύδι. Βάζεις ένα φλιτζάνι μαζί με τα ρoύχα όταν τα βάλεις στο πλυντήριο. Κατά την διάρκεια της πλύσης προσθέσεις άλλο ένα. Το ξύδι μπορεί να σκοτώσει όλες τις κακές οσμές και μπορείς να το χρησιμοποιείς και σε άλλες δουλειές του νοικοκυριού σου.
  • Χρησιμοποίησε ένα πιο «βαρύ» απορρυπαντικό. Υπάρχουν απορρυπαντικά που είναι κατάλληλα για πολύ δύσκολους λεκέδες. Μπορείς λοιπόν, να πάρεις ένα τέτοιο και να βάζεις λίγο κάθε φορά που πλένεις το ρούχα σου.

Πηγή

Διαβάστε επίσης: