Τραγωδία στη Σλοβενία: Έκρηξη σε χημικό εργοστάσιο – Πέντε νεκροί και πάνω από 20 τραυματίες (Video) – Κόσμος

May 13, 2022

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε χημικό εργοστάσιο στη Σλοβενία, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν το λιγότερο 20 άτομα, ενώ υπάρχουν μέχρι στιγμής πέντε νεκροί και πάρα πολλοί αγνοούμενοι.



Δείτε επίσης: Κούβα: Τεράστια έκρηξη στο ξενοδοχείο Saratoga στην Αβάνα – Υπάρχουν νεκροί και τραυματίες (Video)

Survivor spoiler: Βόμβα με Τάκη Καραγκούνια! Τι τον συνδέει με την... Ρούλα Πισπιρίγκου; Φωτογραφία ντοκουμέντο!

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Survivor spoiler: Βόμβα με Τάκη Καραγκούνια! Τι τον συνδέει με την... Ρούλα Πισπιρίγκου; Φωτογραφία ντοκουμέντο!

Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, το δυστύχημα σημειώθηκε νωρίς το πρωί στις εγκαταστάσεις του ομίλου Melamin, στο κέντρο της πόλης Κοτσέβιε, που απέχει 60 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Λιουμπλιάνα. «Μια δεξαμενή εξερράγη» τη στιγμή που εκφορτώνονταν χημικά προϊόντα, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά, ανέφερε ο αρχηγός της πυροσβεστικής Λέον Μπέχιν, μιλώντας επί τόπου σε δημοσιογράφους.

«Δυστυχώς, οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν» είπε ο διευθυντής του εργοστασίου, Σρέκο Στέφανιτς. Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που «δεν είχαν καμία πιθανότητα επιβίωσης», πρόσθεσε, εμφανώς σοκαρισμένος. Επίσης, ο Στέφανιτς διευκρίνισε ότι τα θύματα είναι ένας εργάτης του εργοστασίου και τέσσερις εξωτερικοί συνεργάτες. Μάλιστα, δύο από τους τραυματίες, που φέρουν σοβαρά εγκαύματα, μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στη Λιουμπλιάνα. Ο ένας από αυτούς νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, διευκρίνισε ο Στέφανιτς.

Ο διευθυντής του εργοστασίου απέδωσε την τραγωδία σε «ανθρώπινο λάθος», ωστόσο αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες επειδή η έρευνα των αρχών δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

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

Οι τοπικές αρχές κάλεσαν τους κατοίκους που ζουν κοντά στη βιομηχανία να μην βγουν από τα σπίτια τους και να κλείσουν ερμητικά τα παράθυρα, λόγω του φόβου τοξικών αναθυμιάσεων. Το απόγευμα ωστόσο ήραν τα προληπτικά μέτρα, αφού δεν διαπιστώθηκε καμία επίπτωση στο περιβάλλον αυτής της κοινότητας των 8.600 κατοίκων.

Μαδρίτη: Ισχυρή έκρηξη στην περιοχή Σαλαμάνκα – Τουλάχιστον 17 τραυματίες

Ισχυρή έκρηξη, πιθανόν εξαιτίας διαρροής φυσικού αερίου, σημειώθηκε σε διαμέρισμα στην περιοχή Σαλαμάνκα της Μαδρίτης, στην Ισπανία.

Σύμφωνα με αναφορές υπάρχουν τουλάχιστον 17 τραυματίες, ο ένας εκ των οποίων είναι σοβαρά, ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί για λόγους ασφαλείας.

Δείτε επίσης: Πανικός στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ: Tουρίστες πήραν για... σουβενίρ οβίδα! (video)

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα ισπανικά ΜΜΕ, κανείς από τους τραυματίες δεν διατρέχει κίνδυνο της ζωής του, ωστόσο κάποιοι είναι πιο σοβαρά, κυρίως με αναπνευστικά προβλήματα.

Δείτε βίντεο από την περιοχή:


Πηγή

Διαβάστε επίσης: