Το μαγευτικό νησί του Σαρωνικού που θα σου κοστίζει μόνο 30€ πήγαινε – έλα

May 2, 2022

Ο καιρός ανοίγει, οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και είναι η κατάλληλη εποχή για κοντινές αποδράσεις. Ήρθε η στιγμή για μικρές εκδρομές που θα σε αναζωογονήσουν και θα σου δώσουν ένα boost ενέργειας.



Σου βρήκαμε λοιπόν, το κατάλληλο μέρος για να επισκεφτείς ένα από τα επόμενα Σαββατοκύριακα. Δεν απέχει πολλές ώρες από την Αθήνα και μπορείς να ταξιδέψεις χωρίς πολλά χρήματα.

Survivor spoiler 02/05: Όλα τούμπα στο Survivor 5 - Αποχωρεί λόγω τραυματισμού η Σταυρούλα Χρυσαειδή;

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Survivor spoiler 02/05: Όλα τούμπα στο Survivor 5 - Αποχωρεί λόγω τραυματισμού η Σταυρούλα Χρυσαειδή;

Ο λόγος για τον Πόρο, το νησί του Σαρωνικού Κόλπου, με την αρχαία ονομασία ήταν Καλαυρία.

Με την ευκαιρία ανακάλυψε εδώ το νησί που απέχει από την Αθήνα 1 ώρα και θα σου κοστίσει μόνο 20 € για να πας και να έρθεις.

Παραλίες στον Πόρο

Παρά το μικρό του μέγεθος, ο Πόρος διαθέτει αρκετές και εύκολα προσβάσιμες παραλίες. Οι περισσότερες βρίσκονται κατά μήκος της νότιας και δυτικής ακτής της Καλαυρίας και είναι οργανωμένες. Σχεδόν όλες διαθέτουν πυκνή βλάστηση που φτάνει μέχρι τη θάλασσα και προσφέρει φυσική σκιά στους παραθεριστές. Μερικές από τις ωραιότερες παραλίες του Πόρου, σύμφωνα με το ferryhopper.com:

Ασκέλι

PGRpdiBzdHlsZT0iIiBjbGFzcz0ibWFpbl9iYW5uZXIiPgoJCQk8ZGl2IGlkPSJFTkdBR0VZQV9XSURHRVRfMTYzMDEwIj48L2Rpdj4NCjxzY3JpcHQgZGF0YS1jZmFzeW5jPSJmYWxzZSI+DQooZnVuY3Rpb24oRSxuLEcsQSxnLFksYSl7RVsnRW5nYWdleWFPYmplY3QnXT1nO0VbZ109RVtnXXx8ZnVuY3Rpb24oKXsgKEVbZ10ucT1FW2ddLnF8fFtdKS5wdXNoKGFyZ3VtZW50cyl9LEVbZ10ubD0xKm5ldyBEYXRlKCk7WT1uLmNyZWF0ZUVsZW1lbnQoRyksIGE9bi5nZXRFbGVtZW50c0J5VGFnTmFtZShHKVswXTtZLmFzeW5jPTE7WS5zcmM9QTthLnBhcmVudE5vZGUuaW5zZXJ0QmVmb3JlKFksYSl9KSh3aW5kb3csZG9jdW1lbnQsJ3NjcmlwdCcsJy8vd2lkZ2V0LmVuZ2FnZXlhLmNvbS9lbmdhZ2V5YV9sb2FkZXIuanMnLCdfX2VuZ1dpZGdldCcpOw0KX19lbmdXaWRnZXQoJ2NyZWF0ZVdpZGdldCcsDQp7d3dlaTonRU5HQUdFWUFfV0lER0VUXzE2MzAxMCcscHViaWQ6MTgwMTYxLHdlYmlkOjE2NTIzOSx3aWQ6MTYzMDEwfSk7DQo8L3NjcmlwdD4JCQk8L2Rpdj4=

Η πιο μεγάλη και δημοφιλής παραλία του νησιού. Είναι πλήρως οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες, ντους, αποδυτήρια, WC, γήπεδο beach volley, σχολή θαλάσσιου σκι, εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπορ, ταβέρνες και καφέ. Βρίσκεται κοντά στην πόλη, είναι αμμουδερή και διαθέτει ευκαλύπτους που προσφέρουν φυσική σκιά.

Βαγιωνιά

Γραφικός όρμος με γαλαζοπράσινα νερά, άμμο και βότσαλο. Η παραλία είναι ήσυχη και οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες και café snack bar. Πάρε μαζί τη μάσκα σου, καθώς στο βυθό της Βαγιωνιάς κρύβεται μια αρχαία βυθισμένη πολιτεία!

Λιμανάκι της Αγάπης

Τα πανύψηλα πεύκα, τα καταγάλανα νερά και η χρυσή αμμουδιά συνθέτουν ένα σκηνικό μοναδικής ομορφιάς, ιδανικό για ρομαντικές στιγμές. Η παραλία είναι οργανωμένη και διαθέτει καντίνα.

Νεώριο

Πρόκειται για 2 όμορφες παραλίες, το Μικρό και το Μεγάλο Νεώριο. Έχουν άμμο και πεύκα που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα και είναι οργανωμένες με ομπρέλες, ξαπλώστρες και καντίνα.

Ρωσικός Ναύσταθμος

Γοητευτικός όρμος με άμμο, πεντακάθαρα νερά και μία καντίνα. Εδώ βρίσκονται τα ερειπωμένα κτίρια του παλιού ρωσικού ναυστάθμου, που έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο.

Κανάλι

Η πιο κοντινή παραλία στην πόλη του Πόρου, εύκολα προσβάσιμη και με τα πόδια. Είναι αμμουδερή, οργανωμένη και διαθέτει beach bar και ταβέρνες.

Μοναστήρι

Μικρή, ήσυχη οργανωμένη παραλία με βότσαλο και κρυστάλλινα νερά.

Καλυψώ

Πανέμορφη παραλία με άμμο, καταγάλανα νερά και πεύκα που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα. Είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Αξιοθέατα και δραστηριότητες στον Πόρο

Ο Πόρος έχει πλούσια ιστορία που ξεκινά από την αρχαιότητα. Εκτός από το ρολόι, το σύμβολο του νησιού, άλλο σημαντικό αξιοθέατο είναι τα ερείπια του Ιερού του Ποσειδώνα στο κέντρο του Πόρου. Το Ferryhopper προτείνει να επισκεφτείς τα εξής αξιοθέατα:

  • Αρχαιολογικό Μουσείο Πόρου
  • Ιερό του Ποσειδώνα
  • Λαογραφικό Μουσείο Πόρου
  • Ρωσικός Ναύσταθμος
  • Ρολόι του Πόρου
  • Φάρος «Ντάνα»
  • Κάστρο Μπούρτζι

Σημειώνεται ότι για να ταξιδέψεις μέχρι το Πόρο από την Πειραιά μπορείς να πάρεις το πλοίο που 2μιση ώρες για να φτάσεις και κοστίζει περίπου 15 € ή να πάρεις το γρήγορο που κοστίζει περίπου 30 €.

Δείτε εδώ ενδεικτικά τις τιμές εισιτηρίων

Δείτε εδώ την εκπομπή του Δούση στον Πόρο για να πάρετε ιδέες


Πηγή

Διαβάστε επίσης: