«Είσαι Πολύ Μεγάλη Για Να Υιοθετήσεις» – 86χρονη Απορρίπτεται Και Δεν Της Επιτρέπεται Να Υιοθετήσει Ένα Σκύλο

May 2, 2022

«Είσαι Πολύ Μεγάλη Για Να Υιοθετήσεις» – 86χρονη Απορρίπτεται Και Δεν Της Επιτρέπεται Να Υιοθετήσει Ένα Σκύλο



«Είσαι Πολύ Μεγάλη Για Να Υιοθετήσεις» – 86χρονη Απορρίπτεται Και Δεν Της Επιτρέπεται Να Υιοθετήσει Ένα Σκύλο

Στην Αγγλία, μια 86χρονη είναι απελπισμένη αφού την αρνήθηκαν πολλά καταφύγια, όταν ήθελε να υιοθετήσει ένα σκύλο. Ο λόγος που δίνουν οι σύλλογοι για να εξηγήσουν τη θέση τους είναι η ηλικία της.



Η Thelma Ashley , 86 ετών , ζει στο Penzance στην Κορνουάλη (Νοτιοδυτική Αγγλία) με την εγγονή της Kiri . Η τελευταία έχει μετακομίσει προσωρινά στο σπίτι της, αλλά σε λίγους μήνες θα μετακομίσει στον δικό της χώρο και η γιαγιά της θα είναι ξανά μόνη.

Η Θέλμα Άσλεϊ είχε χάσει τον σύζυγό της πριν από 7 χρόνια, μετά τον Γκόλντεν Ριτρίβερ Τζορτζ . Ήθελε να υιοθετήσει ένα σκύλο για να της κάνει συντροφιά και γιατί νιώθει αρκετά ικανή να τον φροντίζει και να του προσφέρει στοργή. Ωστόσο, όλες οι μεγάλες ενώσεις με τις οποίες επικοινώνησε σχετικά της απάντησαν αρνητικά. Νιώθουν ότι είναι πολύ μεγάλη για να φροντίσει ένα ζώο .

Μια κατάσταση που τη στενοχωρεί, ενώ τους λέει ότι είναι « σε φόρμα και υγιής ». Η Kiri είναι εξίσου λυπημένη για αυτό, ειδικά από τη στιγμή που νιώθει ότι η γιαγιά της αρχίζει να τα παρατάει. « Η γιαγιά μου λατρεύει τα ζώα, λέει η νεαρή γυναίκα. Αλλά μερικές από τις μεγαλύτερες φιλανθρωπικές οργανώσεις λένε ότι είναι πολύ μεγάλη και δεν θέλουν να δώσουν σκυλιά σε ηλικιωμένους. Είναι όμως απίστευτα σε φόρμα, ζωηρή και υπέροχη. Είναι σχεδόν 87 ετών αλλά περπατάει καθημερινά 6 με 8 χιλιόμετρα. »

«Έχει τόση αγάπη να δώσει. Είναι πολύ λυπημένη που δεν μπορεί να υιοθετήσει».

Η Thelma Ashley θα ήθελε να υιοθετήσει έναν μεσήλικα, μεσαίου προς μεγάλου μεγέθους σκύλο . Η εγγονή της θα μπορούσε κάλλιστα να υιοθετήσει ένα στο όνομά της και να το εμπιστευθεί στη γιαγιά της, αλλά η τελευταία δεν θέλει να «απατήσει».

« Θέλει πολύ έναν σκύλο και χρειάζεται παρέα. Έχει τόση αγάπη να δώσει. Την κάνει να είναι πολύ λυπημένη που δεν μπορεί να υιοθετήσει και κάπως τα παράτησε», συνεχίζει η Kiri.

Η εγγονή της Θέλμα Άσλεϊ δεν έχει σκοπό να αποθαρρυνθεί. Θα προσπαθήσει να επικοινωνήσει με άλλους, μικρότερους συλλόγους, με την ελπίδα ότι τελικά κάποιος από αυτούς θα δεχτεί.

Ο ιστότοπος RSPCA λέει ότι ενώ δεν υπάρχει όριο ηλικίας για την υιοθεσία σκύλων, οι περιστάσεις κάθε ατόμου θα ληφθούν υπόψη όταν εξετάζεται εάν μπορούν να φροντίσουν ένα σκυλί.

Η πλήρης δήλωση αναφέρει: “Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου τα ζώα μπορούν να ταιριάζουν απόλυτα σε πιο ηλικιωμένους υιοθετούντες. Η μοναδική περίσταση, η ικανότητα και το δίκτυο υποστήριξης κάθε ατόμου θα ληφθούν υπόψη πλήρως. Έχουμε πολλά ηλικιωμένα ζώα στη φροντίδα μας που συχνά δυσκολεύονται να βρουν ένα αγαπημένο σπίτι. Ένας ηλικιωμένος θα μπορούσε να είναι το τέλειο ταίρι τους.”

Ενώ ο ιστότοπος The National Animal Welfare Trust λέει ότι μπορεί να μην είναι δυνατή η υιοθεσία κατοικίδιου εάν έχετε παιδιά στο σπίτι σας κάτω από μια συγκεκριμένη ηλικία, δεν αναφέρει εάν υπάρχει ανώτατο όριο ηλικίας για την υιοθεσία κατοικίδιων ζώων.

Ένας εκπρόσωπος της Dogs Trust είπε: “Δεν έχουμε ανώτατο όριο ηλικίας για να επιστρέψουνε στο σπίτι. Κάθε σκύλος είναι διαφορετικός και έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις για το παντοτινό του σπίτι. Η δουλειά μας είναι να διασφαλίσουμε ότι ταιριάζει με κάποιον που μπορεί να του δώσει όλα όσα χρειάζονται για να ευδοκιμήσουν .

Είμαστε περήφανοι για τη διεξοδική συμπεριφορά μας και τις κτηνιατρικές αξιολογήσεις που μας βοηθούν να ταιριάξουμε κάθε σκύλο με το σωστό άτομο.”


Πηγή

Διαβάστε επίσης: