Μετά Από 21 Χρόνια: Επανέρχεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας-Κύπρου

May 2, 2022

Μετά Από 21 Χρόνια: Επανέρχεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας-ΚύπρουΜετά Από 21 Χρόνια: Επανέρχεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας-Κύπρου

Ύστερα από 21 χρόνια, η θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας γίνεται πραγματικότητα – Πότε θα γίνει το πρώτο ταξίδιΠιο συγκεκριμένα, στις 19 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο ταξίδι του M/V Daleela, από το λιμάνι της Λεμεσού, εγκαινιάζοντας έτσι τη νέα υπηρεσία που έθεσε ως στόχο το Κυπριακό υφυπουργείο Ναυτιλίας, στο πλαίσιο 35 δράσεων για την κυπριακή ναυτιλία.

Σε διάσκεψη Τύπου, ο Κύπριος Υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης ανέφερε ότι «η κυβέρνηση Αναστασιάδη, στο πλαίσιο της κοινωνικής της πολιτικής, υλοποιεί μια δέσμευση για εναλλακτική συνδεσιμότητα της Κύπρου με την ηπειρωτική Ευρώπη».

Υπενθυμίζοντας ότι το τελευταίο ταξίδι είχε γίνει στις 8 Οκτωβρίου 2001 με το πλοίο Salamis Star, ο κ. Δημητριάδης σημείωσε ότι από τον ερχόμενο Ιούνιο οι συμπολίτες μας, αεροφοβικοί, φοιτητές, αυτοί που θέλουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα με αυτοκίνητο, μοτοσικλέτα ή ποδήλατο ή να μεταφέρουν καταδυτικό εξοπλισμό και όλοι οι Κύπριοι πολίτες, θα έχουν πλέον την ευκαιρία για μια εναλλακτική συνδεσιμότητα και μετάβαση στην Ελλάδα, δια θαλάσσης το πρώτο ταξίδι του M/V Daleela, από το λιμάνι της Λεμεσού, εγκαινιάζοντας έτσι τη νέα υπηρεσία που έθεσε ως στόχο το Υφυπουργείο Ναυτιλίας, στο πλαίσιο 35 δράσεων για την Κυπριακή Ναυτιλία.

Το επιβατικό οχηματαγωγό M/V Daleela, είναι κατασκευής του 1991 με μεταφορική ικανότητα 400 ατόμων, διαθέτει 38 καμπίνες 1ης κλάσης για 110 επιβάτες, 68 καμπίνες 2ης κλάσης για 180 επιβάτες και 110 αεροπορικές θέσεις, ενώ θα μπορεί να μεταφέρει πέραν των 100 οχημάτων.

Για μονή διαδρομή, η καμπίνα VIP κοστολογείται σε €50 ευρώ το άτομο, το μονόκλινο 1ης κλάσης €30 το άτομο, το δίκλινο 1ης κλάσης €25 και το τετράκλινο 1ης κλάσης €20 το άτομο. Στα €10 είναι το κόστος μονής διαδρομής, ανά άτομο, για καμπίνα 2ης κλάσης, ενώ το αεροπορικό κάθισμα κοστολογείται στα €8. Στις τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται οι φόροι και τα λιμενικά τέλη που ανέρχονται σε €30,21 το άτομο (για μονή διαδρομή). Για παιδιά 4-12 ετών το κόμιστρο είναι €5 για μονή διαδρομή και δωρεάν για παιδιά μέχρι τεσσάρων ετών, ενώ οι φόροι και τα λιμενικά τέλη και στις δυο περιπτώσεις είναι €23.06σ.

Όσον αφορά στα οχήματα (μέχρι 5 μέτρα), για μονή διαδρομή το κόστος μεταφοράς είναι €60 και οι φόροι και λιμενικά τέλη €41,72 ενώ για μοτοσικλέτες το κόστος είναι €30, με τους φόρους και λιμενικά τέλη να διαμορφώνονται στα €32,96σ. Με απόφαση της εταιρείας δεν θα υπάρχει χρέωση για μεταφορά ποδηλάτων, πέραν από 47 λεπτά για μονή διαδρομή, που αφορά φόρους και λιμενικά τέλη.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: