Κύπελλο Ελλάδος: Η επιστροφή του Παναθηναϊκού – Φουριόζος στον τελικό, με Ιωαννίδη και Παλάσιος (Βίντεο) – Sports

April 28, 2022

Άνετο πέρασμα από την Λαμία και τελικός ξανά μετά από 8 χρόνια για τον Παναθηναϊκό! Το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε το 2/2 με αντίπαλο τη Λαμία, νικώντας αυτή τη φορά με 2-0 στο ΔΑΚ Λαμίας, χάρη στα γκολ των Ιωαννίδη και Παλάσιος και κάπως έτσι προκρίθηκε στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος, περιμένοντας να μάθει τον αντίπαλο του σε λίγες ώρες.



Παράλληλα, «πάρτι» Παναθηναϊκού στο Ρέντη και πρωταθλητής για 20η φορά.

Survivor 5: Αυτή η ομάδα κέρδισε το έπαθλο επικοινωνίας

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Survivor 5: Αυτή η ομάδα κέρδισε το έπαθλο επικοινωνίας

O Παναθηναϊκός ήθελε να υπερασπιστεί το υπέρ του 1-0 της πρώτης αναμέτρησης στην Λεωφόρο, ξέροντας παράλληλα πως το εκτός έδρας γκολ μετράει κανονικά, σε αντίθεση με όλες τις άλλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Και κατάφερε και το έκανε αυτό στον απόλυτο βαθμό, κυριαρχώντας στον αγώνα και ουσιαστικά πήρε την πρόκριση, χωρίς να ιδρώσει καθόλου.

To ματς

Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων φάνηκε από νωρίς με τον Παναθηναϊκό να παίρνει τον έλεγχο του αγώνα με το καλημέρα! Ενδεικτικά μέσα σε ένα δίλεπτο, στο 6΄ και στο 7΄, το Τριφύλλι απείλησε δις. Αρχικά η επίκινδυνη αντεπίθεση με τον Αϊτόρ σταμάτησε από φάουλ του Τιρόνε, που του κόστισε τη κίτρινη κάρτα και η έμπευεση του Παλάσιος στη συνέχεια με τη σέντρα σουτ του είχε ως αποτέλεσμα να διώξει με δυσκολία ο Σαράνοφ και να μη μπορέσει από κοντά ο Αϊτόρ να κάνει το 1-0!

Η αμέσως επόμενη μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 18΄ και άνηκε ξανά στους φιλοξενούμενους. Αυτή τη φορά ο Παλάσιος άδειασε τον Λούκας, ωστόσο είδε το διαγώνιο σουτ του να περνάει λίγο έξω από τη περιοχή του γκολκίπερ της Λαμίας.

Και ενώ όλα έδειχαν πως θα πηγαίναμε στην ανάπαυλα δίχως τέρματα, ο Φώτης Ιωαννίδης είχε διαφορετική άποψη, μιας και έκανε το 1-0 στο 42΄, σε ένα ξεκάθαρα προσωπικό του γκολ, τόσο σε δημιουργία, όσο και εκτέλεση. Ο Έλληνας διεθνής στράικερ εκμεταλλεύτηκε το διώξιμο από την άμυνα, κέρδισε τη μπάλα από τον Τζανετόπουλο, τον οποίο κέρδισε και στη συνέχεια της φάσης, εκτελώντας τον Σαράνοφ για το 1-0 και... κλειδώνοντας ουσιαστικά την πρόκριση, μιας και η Λαμία χρειαζόταν να πετύχει στο δεύτερο ημίχρονο τρία γκολ για να προκριθεί.

PGRpdiBzdHlsZT0iIiBjbGFzcz0ibWFpbl9iYW5uZXIiPgoJCQk8ZGl2IGlkPSJFTkdBR0VZQV9XSURHRVRfMTYzMDEwIj48L2Rpdj4NCjxzY3JpcHQgZGF0YS1jZmFzeW5jPSJmYWxzZSI+DQooZnVuY3Rpb24oRSxuLEcsQSxnLFksYSl7RVsnRW5nYWdleWFPYmplY3QnXT1nO0VbZ109RVtnXXx8ZnVuY3Rpb24oKXsgKEVbZ10ucT1FW2ddLnF8fFtdKS5wdXNoKGFyZ3VtZW50cyl9LEVbZ10ubD0xKm5ldyBEYXRlKCk7WT1uLmNyZWF0ZUVsZW1lbnQoRyksIGE9bi5nZXRFbGVtZW50c0J5VGFnTmFtZShHKVswXTtZLmFzeW5jPTE7WS5zcmM9QTthLnBhcmVudE5vZGUuaW5zZXJ0QmVmb3JlKFksYSl9KSh3aW5kb3csZG9jdW1lbnQsJ3NjcmlwdCcsJy8vd2lkZ2V0LmVuZ2FnZXlhLmNvbS9lbmdhZ2V5YV9sb2FkZXIuanMnLCdfX2VuZ1dpZGdldCcpOw0KX19lbmdXaWRnZXQoJ2NyZWF0ZVdpZGdldCcsDQp7d3dlaTonRU5HQUdFWUFfV0lER0VUXzE2MzAxMCcscHViaWQ6MTgwMTYxLHdlYmlkOjE2NTIzOSx3aWQ6MTYzMDEwfSk7DQo8L3NjcmlwdD4JCQk8L2Rpdj4=

To δεύτερο μέρος

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς ιδιαίτερη ένταση και η πρώτη φάση ήρθε στο 57΄ με ένα κάκιστο σουτ του Μανιούσου, για να τελειώσει το ματς 2΄ αργότερα! Στο 58΄ το πάθος του Αϊτόρ είχε ως αποτέλεσμα να κλέψει την μπάλα από τον Σιμόν και ο Βιγιαφάνιες που ήταν ο αποδέκτης της έδωσε ασίστ πάρε βάλε στον Παλάσιος για το 2-0! Παρόλα αυτά η Λαμία το πάλεψε και παραλίγο να μειώσει σε 2-1 στο 61΄, με το γκολ του Μπανγκουρά να ακυρώνεται ως οφσάιντ.

Στη συνέχεια ο Γιοβάνοβιτς επέλεξε να κάνει εκτενές ροτέισον, έχοντας στο μυαλό του και το ματς με τον Άρη την Πρωτομαγιά. Αυτό προσπάθησαν να το εκμεταλλευτούν οι γηπεδούχοι χάνοντας δύο ευκαιρίες στο 75΄ και στο 76΄, με την δε΄τυερη να είναι και η πιο μεγάλη, με τον Μανούσο να νικιέται από τον Μπρινιόλι.

Παρά τα δύο γκολ και την άνετη πρόκριση υπήρξε εκνευρισμός για το τριφύλλι, εξαιτίας του Καρλίτος. Ο Ισπανός μέσα σε λίγα λεπτά αρνήθηκε... πάρε βάλε μπαλιά στον Βιτάλ, ο οποίος έγινε έξαλλος, ενώ έχασε και... άχαστο γκολ στο 85΄.

Πηγή: sportdog.gr

Πηγή Κεντρικής Φωτογραφίας: EUROKINISSI

Διαβάστε επίσης: