Ελληνίδα Φωτογράφος Στειρώνει Και Φροντίζει Αδέσποτες Γάτες – Φωτογραφίες

April 27, 2022

Ελληνίδα Φωτογράφος Στειρώνει Και Φροντίζει Αδέσποτες Γάτες – Φωτογραφίες



Ελληνίδα Φωτογράφος Στειρώνει Και Φροντίζει Αδέσποτες Γάτες – Φωτογραφίες

Γάτες: Όλοι όσοι έχουμε ασχοληθεί ως εθελοντές με την φροντίδα ζώων στην Ελλάδα γνωρίζουμε όλες τις δυσκολίες. Μόνο αν ζήσεις τι εστί εθελοντής φιλόζωος στην Ελλάδα καταλαβαίνεις τι συμβαίνει και πόσο δύσκολο, πόσο κατόρθωμα είναι για κάποιον να προσφέρει αυτό που θέλει. Αμέτρητα αδέσποτα ζώα εκεί έξω χρειάζονται την βοήθεια μας. Πόσα μπορεί να σώσει όμως ένας άνθρωπος; Ένα ζώο σώζεται και δέκα εμφανίζονται να ζητούν βοήθεια.



Η αλήθεια είναι μία. Οι φιλοζωικές και οι ανεξάρτητοι φιλόζωοι κάνουν τεράστιο έργο. Όπως έχουμε ξαναπεί, αν δεν υπήρχαν οι εθελοντές, δεν ξέρουμε αν θα υπήρχαν διασώσεις, περιθάλψεις, το νοιάξιμο, με άλλο λόγια, στην αδέσποτη ζωή.

Τι είναι εθελοντισμός;

Εθελοντισμός σημαίνει πολλά. Εθελοντής είναι αυτός που βγαίνει έξω, φροντίζει, σιτίζει, φιλοξενεί, υιοθετεί. Αυτός που προσφέρει χρήματα, φάρμακα και οτιδήποτε έχει ανάγκη ένα ζώο για να σωθεί. Αυτός που κάνει μια μεταφορά. Ακόμα και αυτός που κάνει μια κοινοποίηση. Από μια κοινοποίηση σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να σωθεί μια ακόμα ζωή από το δρόμο.

Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά πράγματα για τον εθελοντισμό και τους αφανείς ήρωές του… τους εθελοντές. Οι άνθρωποι που νοιάζονται, βοηθούν με τον τρόπο τους, όσο και όπως μπορούν.

Μια ευχάριστη έκπληξη στην Παιανία

Πριν από λίγο καιρό, όταν επιτρεπόταν η μετακίνηση σε άλλους δήμους, βρεθήκαμε στην ευρύτερη περιοχή της Παιανίας. Έξω από ένα φωτογραφικό κατάστημα είδαμε μπολάκια με φαγητό και νερό για τα αδεσποτάκια που ζουν τριγύρω. Μια μικρή επιγραφή «εδώ αγαπάμε τα ζωάκια» μας χαροποίησε ιδιαίτερα. Δεν είναι και πολλά τα καταστήματα που επιθυμούν να υπάρχουν ζωάκια έξω από την πόρτα τους. Έτσι αναζητήσαμε τον ιδιοκτήτη του φωτογραφείου www.artphotography4u.com και τον βρήκαμε!

Πρόκειται για τη φωτογράφο Σοφία Τζιράρκα, Art Photography4u facebook, η οποία έχει φτιάξει έναν όμορφο και καλαίσθητο χώρο για τους πελάτες της.

Η Σοφία κάνει πολλά πράγματα για τα αδέσποτα. Η κουβέντα που κάναμε μαζί της ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Ένα μέρος των εσόδων της πηγαίνει σε αυτά, στα ζωάκια των δρόμων. Ταΐζει, περιθάλπει και στειρώνει γατούλες που βρίσκει έξω μόνη της, χωρίς την παραμικρή βοήθεια από κάποιο φορέα. Οι γατούλες, εδώ που τα λέμε, είναι λίγο ριγμένες σε σχέση με τους σκύλους. Oι στειρώσεις των σκύλων είναι πιο συνηθισμένες. Οι δήμοι, αλλά και οι φιλοζωικές, ασχολούνται πιο πολύ με τους σκύλους, για αυτό και η φροντίδα των γατών είναι ιδιαίτερα σημαντική. Και έτσι έχει μεγάλη σημασία να υπάρχουν άνθρωποι και για τις γατούλες.

Πρόσφατα μάλιστα η Σοφία, με ειδική βεβαίωση μετακίνησης, βρέθηκε στο καταφύγιο για τα αδέσποτα του Δήμου Διονύσου όπου αφιλοκερδώς φωτογράφισε τα σκυλάκια του καταφυγίου, προκειμένου να βρουν ένα σπίτι και να μην παραμένουν για καιρό στα κλουβιά.

Οι καιροί που διανύουμε είναι δύσκολοι. Δύσκολος είναι και ο εθελοντισμός. Το να βοηθάς τα ζώα, δίνοντας ένα μέρος των χρημάτων σου, δίνοντας λίγο από τον χρόνο σου για αυτά, είναι σπουδαίο.

Η Σοφία ασχολείται με όλα τα είδη φωτογραφίας (γάμο, βάπτιση, κοινωνικές εκδηλώσεις, διαφημιστική φωτογραφία). Η αγάπη της όμως για τα ζωάκια την ώθησε να ασχοληθεί τον τελευταίο χρόνο και με το pet photography. Κάτι που έχει πραγματικά ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Σκυλάκια και γατάκια, παρέα με τους κηδεμόνες τους, απολαμβάνουν μια φωτογραφική εμπειρία μαζί της και «κερδίζουν» λιχουδιές! Ένα μέρος των χρημάτων από την pet photography εμπειρία πηγαίνει σε στειρώσεις, γιατί, όπως μας είπε και η ίδια, «η στείρωση είναι ο μόνος τρόπος για να σταματήσουν οι ανεξέλεγκτες γέννες στους δρόμους».

Το pet photography είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στο εξωτερικό. Σε πολλές ιδιαίτερες στιγμές τους, πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να είναι μαζί και τα κατοικίδιά τους. Στο γάμο τους, για παράδειγμα. Σε μια άλλη εκδήλωση της ζωής τους. Είναι μοναδική η εμπειρία αυτή. Αξίζει να τη ζήσετε. Πάντα λέμε ότι τους ανθρώπους, που βοηθάνε τα ζώα, ΑΞΙΖΕΙ να τους στηρίζουμε. Η Σοφία είναι ένας από αυτούς τους ανθρώπους και πραγματικά χαρήκαμε πολύ που τη γνωρίσαμε. Χαρήκαμε για την κουβέντα που κάναμε μαζί της. Η κουβέντα που κάνεις με ανθρώπους που ασχολούνται με τον εθελοντισμό δεν είναι ποτέ αδιάφορη.

Αν ετοιμάζεστε να παντρευτείτε, να βαπτίσετε το παιδάκι σας ή ετοιμάζετε μια εκδήλωση- όταν οι συνθήκες φυσικά το επιτρέψουν- μπορείτε να την αναζητήσετε. Όσοι πάλι θέλουν κάτι διαφορετικό, μια φωτογράφιση με το αγαπημένο τους κατοικίδιο, η Σοφία είναι εκεί για να δημιουργήσει το κατάλληλο για αυτούς concept. Τα ζώα είναι μέλη της οικογένειάς μας. Δεν μπορεί να μην έχουν θέση στα άλμπουμ της ζωής μας. Και φυσικά, μην ξεχνάτε, με τον τρόπο αυτό, βοηθάτε και εσείς να γίνει μια στείρωση. Να σωθεί ακόμα ένα ζωάκι.

Μπορείτε να την αναζητήσετε στα παρακάτω λινκ και να δείτε τη δουλειά της.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: